Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy 12345678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 98

Temat: Jednak Tonale

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał SE7 Zobacz post
    A wiesz co to znaczy przewidywać? Sytuacja niebezpieczna przy wyprzedzaniu jest wtedy gdy tego manewru nie jesteś w stanie wykonać poprawnie. Tak mniemam, że jesteś "typem" konika szachowego z pasu na pas i gaz do dechy bo się spieszę. Adrelanina na torach jest zdecydowanie większa i tam można się do woli "wyładować" bo czasami prędkości są ponad 200 km/h i jeszcze trzeba się złożyć do zakrętu. I na koniec zapisz się na kurs doskonalenia jazdy, instruktor zweryfikuje umiejętności, których raczej nie posiadasz.
    SE7, niektórzy nie łapią że nie jeździ się więcej niż auto pozwala, i z zaciśniętymi zębami, i narażeniem życia (pal licho swojego) -wyyyyprzedzają . Streeetracerzy od siedmiu boleści. Nooo i to jest faktycznie wyczyn...umysłowy odwrotny pchać się tam gdzie auto nie da rady, albo taka to znajomość auta, że się nie wie na co ono pozwala . Jedno i drugie ułomność najdelikatniej mówiąc, o ile nie kryminał.

Ten jeden z trzech bucy który zabił bogu ducha winnego ojca odwożącego dziecko na studia na Słowacji miał za mało mocy zapewne.
    Co za pierdoły wciąż ten Teddy wypisuje, dobrze że mam go w ignorowanych, po cytacie widzę ze słusznie. Oby mi na drodze nie wyskoczył z tą swoją mocą .
    @Teddy - poczytaj pana S. Zasadę na temat wyprzedzania, skoro nie potrafisz wykonać tego manewru bez setek koni (a nie to też za mało mówiąc o wspominanym Porsche) MOCY.
    To już będzie dużo. Gdzie tam kurs, jescze jakiś gówniarz instruktor zwróci uwagę na pozycję albo nie daj bóg nie zapyta o moc .
    Ostatnio edytowane przez Andrzejsr ; 28-06-2024 o 17:05

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia Sprint

Domyślnie

A po co czytać książki skoro moc podnieca i to jest bezpieczne. Już się mogę założyć, że bez pampersa na prawym fotelu w mocnej rajdówce WRC by nie wyrobił. Worek na wymiociny z przodu

Użytkownik Znawca
    Auto
    Były 159-ki

Domyślnie

A po co czytać książki skoro moc podnieca i to jest bezpieczne. Już się mogę założyć, że bez pampersa na prawym fotelu w mocnej rajdówce WRC by nie wyrobił. Worek na wymiociny z przodu
    Podbijam. Daewoo Tico. 20 lat temu całkiem sprawnie się tym wyprzedało. Zaledwie 40 i parę kucyków jak mu się domowy tuning zrobiło. zaślepiło egr korkiem od wina . Wrażenia przy 150km/h na autostradzie mocniejsze niż w subaru czy lancerze - wiem jeździłem i jednym i drugim i trzecim.

Użytkownik Fachowiec Avatar FXX
    Auto
    Peugeot 508 II / Peugeot 308 T9

Domyślnie

Cytat Napisał AdiCarrion Zobacz post
    Alfa Tonale w słabszej wersji 8,8 do setki-Panie tym się nie da jechać
    Czyli dokładnie tyle, co super mocne 159 2.0, którym jeździ Teddy [emoji28]

Wysłane z mojego M2007J3SY przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Znawca
    Auto
    Alfa 159 2.0 170 KM

Domyślnie

A wiesz co to znaczy przewidywać? *(...) Tak mniemam, że jesteś "typem" konika szachowego z pasu na pas i gaz do dechy bo się spieszę. .
    Reszty tego bełkotu nie komentuję.
    Kluczowa zasada bezpiecznej jazdy: nie wyobrażaj sobie, że przewidzisz KAŻDĄ SYTUACJĘ.
    Natomiast większa moc ZAWSZE daje ci więcej możliwości i więcej szans na odpowiednią reakcję.
    To jest abecadło.

- - - Updated - - -

Poziom twojej inteligencji i poziom wpisów wyklucza dyskusję.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia Sprint

Domyślnie

Cytat Napisał Teddy Bear Zobacz post
    Reszty tego bełkotu nie komentuję.
    Kluczowa zasada bezpiecznej jazdy: nie wyobrażaj sobie, że przewidzisz KAŻDĄ SYTUACJĘ.
    Natomiast większa moc ZAWSZE daje ci więcej możliwości i więcej szans na odpowiednią reakcję.
    To jest abecadło.

- - - Updated - - -

Poziom twojej inteligencji i poziom wpisów wyklucza dyskusję.
    Inteligentnie zapytam ile i jakich aut posiadałeś i posiadasz. Przyznaj się na tym forum, ja s tym problemu mieć nie będę.

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Inteligentnie zapytam ile i jakich aut posiadałeś i posiadasz. Przyznaj się na tym forum, ja s tym problemu mieć nie będę.
    Dzięki SE7 za te błyskotliwe cytaty Teddy'ego - Teddy - jak nie przewidzisz, to się nie pchasz, to jest banalnie proste. W ruchu ulicznym : nie umiesz, nie widzisz, nie jesteś pewien - nie wyprzedzasz. To proste jest.

Użytkownik Rowerzysta Avatar janek
    Mieszka w
    Warszawa / Porto
    Auto
    było: 147, Giulietta, Giulia, Spider '85 jest Tonale '24

Domyślnie

Teddy zastanawiałem się czy Ci odpisać ale w sumie dobrze byłoby jakbyś zastanowił się nad swoim życiem. Zamiast się skupiać na tym co ci się nie podoba u innych mógłbyś zwyczajnie wziąć się za siebie i kupić sobie auto o mocy której tak potrzebujesz.

Sam jeździsz 159 która praktycznie nie ma przyspieszenia i wyżywasz się na ludziach w tym wypadku na mnie bo nie potrzebuje kilkuset koni w aucie do jazdy po mieście. Wrzucasz mi że po co mi Porto w opisie, bo tak się składa że mam 2 domy i dzielę czas pomiędzy nimi. I dla mnie prawie 4000km to wystarczająco żeby mieć 2 auta jedno w Polsce drugie w Porto żeby nie cisnąć takich dystansów kilka razy w roku tylko wygodnie polecieć. Drugie nie jest Alfą więc nie będe pisał o nim na tym forum. Do tego do adrenaliny mam 2 motocykle, którymi podróżuję i jeżdżę na tor. Dla mnie najzwyczajniej w świecie auto w którym mam się czuć dobrze w środku nie musi mieć tysięcy koni mechanicznych bo ważniejsze dla mnie są wentylowane fotele. A to że kosztuje 200? Co ci poradzę na dzisiejsze ceny aut?

Użytkownik Znawca
    Auto
    Alfa 159 2.0 170 KM

Domyślnie

Cytat Napisał janek Zobacz post
    Teddy zastanawiałem się czy Ci odpisać ale w sumie dobrze byłoby jakbyś zastanowił się nad swoim życiem. Zamiast się skupiać na tym co ci się nie podoba u innych mógłbyś zwyczajnie wziąć się za siebie i kupić sobie auto o mocy której tak potrzebujesz.

Sam jeździsz 159 która praktycznie nie ma przyspieszeniat?
    Nie no. Nie ma. Racja. W ogóle o czym ta dyskusja. Ja widzę wpis cżłowieka o nicku Andrzejsr, który mi pisze, że "jak nie przewidzisz sytuacji to się nie pchaj" zaczynam rozumieć, dlaczego w Polsce jest wciąż tak znacząca liczba wypadków.
    Ludzie nie rozumieją, że nie da się przewidzieć wszystkich sytuacji drogowych ani zachowań innych kierowców. To jest wiedza na poziomie alfabetu, ale skoro po szosach jeżdżą Andrzejesr to o czym my w ogóle mamy mówić. Coś nieprawdopodobnego.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia Sprint

Domyślnie

Cytat Napisał Teddy Bear Zobacz post
    Nie no. Nie ma. Racja. W ogóle o czym ta dyskusja. Ja widzę wpis cżłowieka o nicku Andrzejsr, który mi pisze, że "jak nie przewidzisz sytuacji to się nie pchaj" zaczynam rozumieć, dlaczego w Polsce jest wciąż tak znacząca liczba wypadków.
    Ludzie nie rozumieją, że nie da się przewidzieć wszystkich sytuacji drogowych ani zachowań innych kierowców. To jest wiedza na poziomie alfabetu, ale skoro po szosach jeżdżą Andrzejesr to o czym my w ogóle mamy mówić. Coś nieprawdopodobnego.
    A potrafisz tak jeździć jak Andrzejsr? Bardzo wątpię i takiego auta to chyba na oczy nie widziałeś a o osiągach nie wspomnę.
    Zerknij na film przestań obrażać i się wymądrzać.
    https://www.youtube.com/watch?v=rJ0IwKjqiZ8