Strona 44 z 56 PierwszyPierwszy ... 343536373839404142434445464748495051525354 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 431 do 440 z 552

Temat: Alfa Romeo Milano

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Ja to idę po popcorn oczekując dalszych rewelacji na temat juniora...
    Ostatnio edytowane przez metan ; 26-08-2024 o 21:39

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Niestety ale trzeba to wprost powiedzieć , żywot tego wątku i innych z utopiami Żuczka trawa przez to że Alfisti nie mają nic innego do roboty czyli tego co powinni
    czyli ścigać się. Bo to przecież SPORTOWA MARKA. A sport nie polega na kolorze nitki w siedzeniu czy gąbce w desce rozdzielczej.

Nikt nie rozmawia o ustawieniach geometrii doborze opon tym co można wywalić dla masy dyfrach chłodzeniu itp

No to mamy co mamy . "Wyścigi" z Żuczkiem i jego utopiami.
    Byłoby znacznie łatwiej jakby odkleić tą i tak dawno splowiałą łatkę "sportu" od Alfy.
    Byłby prostu wybór między jednym duppwozem a innym ze znaczkiem AR i wyścig który bardziej ratuje planete. Ścigający się instalują czujniki tlenków i czego tam chcą do wydechu i się tym ścigają . Może wtedy junior faktycznie wygra z yarisem i podobnymi.

Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

no ale jak można prawić morały ludziom że np. sie przesiadl ze stelvio na slabsze tonale , że wybrali formentora zamiast tonale albo ze jezdzi hybrydą "która wyje" zamiast kupić tego zlepieńca juniora
    Ostatnio edytowane przez metan ; 26-08-2024 o 21:40

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie

Zdarzało się już, że broniąc danego modelu Alfy na forum byłem posądzany o to, że jestem na usługach Alfy Romeo. Wypowiadając się pozytywnie o elektromobilności byłem też wyzywany od troli. Z tych wszystkich ataków Twój jest najpodlejszy w swojej formie - podsumuj swoje doświadczenie odnośnie gamy samochodów Alfy Romeo a teraz posłuchaj tego - prowadziłem wszystkie modele Alfy od czasu Alfy 146 do Giulii (z wyjątkiem niszowej 4C i suvów) z czego kilka mając na własność. A to Ty masz się za eksperta.
    Moją 156 mam zamiar wystawić w dziale Nasze Belle - niedługo będziesz miał okazję zobaczyć jak wygląda zadbana 156, których coraz mniej na ulicach.

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Jak wygląda to najmniej ważne, pokaż jak jeździ, np w porównaniu z autami z epoki (jest taki cykl classicauto cup dla amatorów z klasą street niemodyfikowaną , znajomy co jakiś czas Nissanem Primerą 1,8 w gazie i z hakiem , 400tys km przebiegu (zakłądając że handlarz nie cofnął licznika) przyjeżdża i wraca na kołach, stając na pudle klasy często. Zadbana 156 2.0 , nowsza - z palcem w nosie to samo zrobi na pewno, przy okazji porównasz z hondami , beemkami itp nieprowadzącymi się autami) bo o prowadzeniu nonstop piszesz. Zrobić auto które wygląda i stoi, ew dojedzie na zlot i to wszystko co potrafi (ba żeby choć to...) to pikuś. Zrobić trwale i skuteczne to szacun, może będzie pierwszy 2.0 JTS trzymający moc (o ile utrzyma ciśnienie oleju... . . . )

BTW - tak prawdę mówiąc , jakby być ortodoksyjnym Alfisti, to to czym jeździłeś (cyt - od 146 dalej) to jest fiat, później gorzej GM, Stellantis ... . Wygląda na to że żadną czystej krwi Alfą nie jeździłeś.

Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Dobra cofam to, poniosło mnie. Wiem swoje i autach i o ludziach i niech tak zostanie.
    Ostatnio edytowane przez metan ; 26-08-2024 o 21:42

Użytkownik Znawca
    Auto
    Alfa 159 2.0 170 KM

Domyślnie

Cytat Napisał metan Zobacz post
    P Prosta sprawa: zdjecie czerwonej giulietty 170 MA na płockiej rejestracji z kartką żuczek i datą za szybą i to samo dla 156 i odszczekuję wszystko. Czas do pojutrza j.
    Może sąsiad ma, albo jednak jakąś znajdzie, drugą znajdzie, kartkę wsunie... Płockich blach nie musi mieć, zawsze powie, że auto w leasingu albo rejestrowane na brata z Przasnysza, albo coś
    Dla chcącego nic trudnego

Użytkownik Rowerzysta Avatar Krzyk
    Auto
    Alfa Romeo Stelvio MY21 200KM

Domyślnie

Odnośnie wspomnianego tu ( a montowanego w Juniorze ) puretecha:

Dziś crossland z puretechem był na przeglądzie i dowiedziałem się, co następuje:

1. Od 2023 te silniki mają pasek wykonany z materiału o innym składzie i ( podobno ) nie podlega on już degradacji w kąpieli olejowej, zaś producent daje 170tyś przebiegu gwarancji. Zapewne takie są montowane w Juniorze

2. Paski w poprzedniej wersji podlegają kontroli przy każdej wymianie oleju i w razie postrzępienia są wymieniane
    3. W przypadku, gdy dojdzie do najgorszego, opel wymaga trzech poprzednich przeglądów wykonanych w aso. Wówczas bierze na siebie większą część kosztów ewentualnej naprawy. Ćwiczyłem to w przypadku awarii sprzęgła - opel pokrył 90% kosztów.

Czy nowe paski to koniec problemów - czas pokaże. Liczę na to, że u nas po wymianie paska na nowy w przyszłości będdzie można spać i jeździć spokojnie.
    Nie chcę Tesli nawet jeśli będzie w rosso i z busso.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Inny (na razie)

Domyślnie

To niepierwsze nowe, ulepszone paski w Puretechu.
    Poniżej do poczytania (ostatnia strona wątku).
    https://forum.autokacik.pl/topic/510229-stara-wysuszy%C5%82a-p2008/page/10/

Dla ciekawskich polecam lekturę od początku.
    Na koniec dodam, że PT to nie tylko pasek. Ma - co prawda - być zastąpiony łańcuszkiem ale z łańcuszkami PSA też nie ma najlepszej passy.
    Ostatnio edytowane przez ochkarol ; 27-08-2024 o 18:43

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Suzuki Vitara

Domyślnie

W Juniorze w ogóle nie ma paska. Jest tylko nowa wersja silnika z łańcuchem. Więc ulepszenie paska nie ma dla Juniora znaczenia.