Strona 10 z 11 PierwszyPierwszy 1234567891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 108

Temat: Uruchomienie trybu race

Użytkownik Świeżak Avatar lisu7
    Mieszka w
    Małopolska
    Auto
    Giulia Q4 Veloce Swiss

Domyślnie

Muszę porozmawiać z Wikierą, bo jak ma nowy soft zepsuć coś w pracy skrzyni na rzecz "ekologi" to wolę nie mieć tych łopatek.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia Veloce Q4 2019

Domyślnie

Witam serdecznie, pozwolę sobie odkopać temat, a przeczytałem cały i nadal nie do końca wszystko rozumiem: moja giulia jest krajowa, z drugiej połowy 19go roku, ale przed lift, tzn mam mały wyświetlacz, bez dotyku. Pokrętło już dna. Czy zrobienie trybu race na tym pokrętle wymaga jakiegoś modzenia w nim? Czy jak zmienię kodowanie, jak na filmiku, to jak uruchomię ten tryb, nie mając odpowiedniej pozycji na pokrętle? Dzięki!

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Pokretla monostabilne to de facto przelacznik tryb w gore tryb w dol i nie trzeba zmieniac. Dziala ale na nim nie masz tylko wyswietlania race.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Świeżak Avatar kuzon
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Stelvio '18/280 KM PL

Domyślnie

Jeśli przełącznik monostabilny, to aktywujesz Race wg. poradników i potem przełącznik przytrzymujesz 2-3 sekundy "poza" D. Ta zwłoka, to pewnie po to, żeby nie aktywować tego trybu przypadkowo.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia Veloce Q4 2019

Domyślnie

A tak jeszcze podpytam: jeśli w q4 przedni napęd jest wykorzystywany tylko do utrzymywania trakcji, to czy tryb race i wyłączenie systemów powoduje 100% przeniesienia na tył?

Użytkownik Rowerzysta Avatar So What!
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Było Subaru Legacy 3.0R, jest Giulia Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał Desper82 Zobacz post
    A tak jeszcze podpytam: jeśli w q4 przedni napęd jest wykorzystywany tylko do utrzymywania trakcji, to czy tryb race i wyłączenie systemów powoduje 100% przeniesienia na tył?
    Wedle mojej wiedzy napęd działa tak samo, tyle że ESP jest nieaktywne.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia

Domyślnie

Nie. Wyłączenie przedniego napędu możliwe jest tylko softem albo donglem od Squadry (lub innych firm) i wiąże się z wyłaczeniem innych systemów, jak np. ABS

Użytkownik Świeżak Avatar chendo
    Mieszka w
    Mazury
    Auto
    Alfa Romeo Giulia 2023 Alfa Romeo Stelvio 2018

Domyślnie

Chciałem zrobić tryb race w mojej G My23 i nie wyszło…
    Przełączyłem na tryb 2 i po zrobieniu proxy skrzynia nie włączała ani D ani R.
    Więc wróciłem do tryb 1. W czym może być problem? Czy to, że mam adaptacyjne zawieszenie może mieć znaczenie?
    Chciałem też włożyć przełącznik DNA z Q i też nie zadziałało. Może mieć znaczenie że przełącznik był poliftowy po 20 roku, a moja jest 23?

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    BIALYSTOK
    Auto
    alfa romeo

Domyślnie

Cytat Napisał chendo Zobacz post
    Więc wróciłem do tryb 1. W czym może być problem? Czy to, że mam adaptacyjne zawieszenie może mieć znaczenie?
    Chciałem też włożyć przełącznik DNA z Q i też nie zadziałało. Może mieć znaczenie że przełącznik był poliftowy po 20 roku, a moja jest 23?
    trzeba jeszcze w abs 3 pozycje zrobic

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał chendo Zobacz post
    tak, przy adaptacyjnym zmiana sterownika CDCM albo tryb 3. co do skrzyni to niezależne od tego, po prostu 5 startów, i skrzynia powinna działać, a do wyczyszczenia błedów kalibracje w ABS i potem 5 startów i powinno wszystko się pokasować z kompow po skanie
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.