Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Temat: Android Auto moduł WiFi

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Nie rozumiem po co robić takie kombinacje, martwić się czy telefon się grzeje czy nie, co też nie jest na pewno dla niego zdrowie, że się szybciej rozładuje, wieszać go na kratce od wentylacji? Co za problem podpiąć telefon do kabla, gdy jest potrzebne AA?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał Nelson Zobacz post
    Nie rozumiem po co robić takie kombinacje, martwić się czy telefon się grzeje czy nie, co też nie jest na pewno dla niego zdrowie, że się szybciej rozładuje, wieszać go na kratce od wentylacji? Co za problem podpiąć telefon do kabla, gdy jest potrzebne AA?
    Na kablu też się grzeje, tylko mniej. Niestety, AA widocznie jest jakoś gorzej zaimplementowane w sofcie telefonu niż ACP w iPhonach co potwierdza i temperatura telefonu jak i czas pracy na baterii.

AA/ACP po WiFi to wygoda - brak potrzeby wyciągania telefonu z kieszeni, podłączania do kabla a i zużywania złącza/kabla tysiącami wpięć/wypięć telefonu.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Świeżak Avatar kml89
    Mieszka w
    Poznań Zwiedzam
    Auto
    Giulia 200@294KM (2017) | Audi S3 (2022)

Domyślnie

moje obserwacje na iPhonie (carplay) są takie, że telefon bardziej się grzeje na włączonym yanosiku niż na mapach googla

Użytkownik Rowerzysta Avatar So What!
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Było Subaru Legacy 3.0R, jest Giulia Veloce

Domyślnie

O tak. Yanosik mocno drenuje baterię.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia 200 my22

Domyślnie

No ja korelacje zaobserwowałem w samsungu, tzn indukcja + nawigacja na aa wireless przez carlink i 2x albo nawet 3x wyrzucało mnie z AA i połączenia, dopiero kiedy temperatura trochę spadła dało się ponownie połączyć z samochodem.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    Na kablu też się grzeje, tylko mniej. Niestety, AA widocznie jest jakoś gorzej zaimplementowane w sofcie telefonu niż ACP w iPhonach co potwierdza i temperatura telefonu jak i czas pracy na baterii.

AA/ACP po WiFi to wygoda - brak potrzeby wyciągania telefonu z kieszeni, podłączania do kabla a i zużywania złącza/kabla tysiącami wpięć/wypięć telefonu.
    Wygoda nie wygoda, zależy jak często się tego używa. Ja używam raz na pół roku jak jadę w nieznaną trasę i używam nawigacji. Wtedy wtykam kabel i nie mam z tym problemu. Ale nie o to chodzi - mam wrażenie że dla większości jak coś jest "bezprzewodowe" to jest cool i powód do prestiżu. Trochę śmieszne.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 280KM Veloce MY2021

Domyślnie

No właśnie nie jest cool bo się grzeje :⁠-⁠).
    A tak na serio, skoro jest to co dziwnego że ludzie chcą używać.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał kml89 Zobacz post
    moje obserwacje na iPhonie (carplay) są takie, że telefon bardziej się grzeje na włączonym yanosiku niż na mapach googla
    Korzystam z waze i spotify i sie nie grzeje a bateria 6h poo wifi starcza. Iphone 11

- - - Updated - - -

Wygoda nie wygoda, zależy jak często się tego używa. Ja używam raz na pół roku jak jadę w nieznaną trasę i używam nawigacji. Wtedy wtykam kabel i nie mam z tym problemu. Ale nie o to chodzi - mam wrażenie że dla większości jak coś jest "bezprzewodowe" to jest cool i powód do prestiżu. Trochę śmieszne.
    U mnie daily use wlasnie wtedy bezprzewodowe jest wygodne. A trasa pare razy w roku w giulii kabelek z gniazda zapalniczki a w tonale ladowanie indukcyjne-nie zauwazylem zeby tez sie cos grzal
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia Quadrifoglio

Domyślnie

Haha, jaki żałośny post. Inni są śmieszni, bo używają bezprzewodowo CP/AA mając od razu po wejściu do auta muzykę, nawigację, yanosika itd., a ty podpinasz kabel raz na pół roku i czujesz się lepszy od innych dzięki temu?

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia Quadrifoglio

Domyślnie

Haha, jaki żałośny post. Inni są śmieszni, bo używają bezprzewodowo CP/AA mając od razu po wejściu do auta muzykę, nawigację, yanosika itd., a ty podpinasz kabel raz na pół roku i czujesz się lepszy od innych dzięki temu?