Cześć, od pół roku jestem posiadaczem giulietty w benzynce 1.4 120 KM. Od samego początku borykam się z obrotami na poziomie 1000/1100. Czasem zdarza się że po zgaszeniu i ponownym odpaleniu obroty spadają na 750 i utrzymują się tak przez kilka minut. Wtedy wszystko wydaje się być ok. Dodatkowo na tych podwyższonych obrotach czuję drgania najbardziej widoczne na poruszających się lusterkach. Ogólnie mam wrażenie że powyżej 90km/h auto jest strasznie głośne. Do tej pory skontrolowałem i naprawiłem całe zawieszenie, dałem nowy akumulator zgodny z VIN i zmieniłem filtry i olej. Był też pęknięty zbiorniczek wyrównawczy płynu chłodniczego. Po podpięciu pod komputer mechanik znalazł błąd tego przycisku zmiany dynamiki jazdy. Ogólnie przycisk działa ale zauważyłem że jest brak reakcji na przycisk start stop. Wyskakuje komunikat że został włączony ale nic się nie dzieje. Mechanik sprawdził też czujnik sprzęgła i jest ok. Czy macie może jakieś wskazówki dla mnie co to może być? Zapomniałem jeszcze dodać że po podpięciu do komputera, jest wartość obrotów jaa powinna być i jaka jest. Po chwili ta wartość jaka powinna być podnosi się z 750 na 1100 i komp automatycznie je podnosi do tej wartości. Proszę o pomoc, pozdrawiam