Witam. Może ktoś podpowie o silniku 1.3 JTD w MiTo. Warto się rozglądać czy szukać lepiej 1.6 JTD. Jakieś słabe punkty tego silnika?
Witam. Może ktoś podpowie o silniku 1.3 JTD w MiTo. Warto się rozglądać czy szukać lepiej 1.6 JTD. Jakieś słabe punkty tego silnika?
Dobrze szukać po 2009 ten 1.3 jtdm2 95 koni wcześniej był 90. Z tego co pamiętam nie ma tam dwumasy. Wtryskiwacze Boscha. Ja i tak wolałbym 1.6 jtdm.
Też był wolał 1.6 pytam ogólnie bo lekko przeglądam ogłoszenia. Samochód miał by być dla żony, ale to może bliżej wiosny.
Jeszcze jedno pytanie bo w silnikach benzynowych słabo się orientuje. Czy 1.4 Turbo 120 KM montowany w MiTo i Giulietta ma moduł MA? Bo jeśli nie ma to chyba warto się interesować także tym silnikiem
Ostatnio edytowane przez Lotek900 ; 11-11-2024 o 15:40
@Rost29 dzięki za pomoc. Właśnie za takimi będę patrzył jak już będzie blisko kupna, w grę wchodzi jeszcze 1.6 JTD.
Jeszcze jedno. Jak w MiTo wygląda sprawa blacharki? Lepiej niż 159? Jak się trzymają progi?
U mnie podłoga progi jest właściwie w stanie idealnym. Diagnosta był zachwycony. Mam tylko jedno ognisko rdzy na lewym przednim błotniku. Ale większość MiTo w Rosso ma taki problem na tej części. Ogólnie z tego co czytałem Alfa dobrze zabezpieczała MiTo i Giuliette.
@Rost29 dzięki za odpowiedź. Jednak będzie szukana Giulietta. Żonka chce mieć 4 drzwi żeby córka miała łatwiej wskakiwać do fotelika.
@jedrus33 napisz wiadomość prywatną jaka tą Giuliette masz. Mnie by interesowała tylko z silnikiem 1.6 JTD ew. 2.0 JTD. Ew 1.4 TB bez multiair. Te 3 silniki wchodzą w grę.
Jasne.
Ja niestety mam benzyne 1.4 170 km i multiair.
Jest juz po lifcie i zlego slowa o nim nie powiem. A mam go juz 7 lat.