Strona 69 z 79 PierwszyPierwszy ... 195960616263646566676869707172737475767778 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 681 do 690 z 784

Temat: MULTIAIR - alfa giulia ,stelvio 2.0 benzyna - rady , sugestie

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Wodzisław Śl.
    Auto
    Giulietta Veloce 1.75 TCT

Domyślnie

No słyszałem że były zmiany i wgl... ale czy ktoś kogo spotkała ta wątpliwą przyjemność, spotkała go kolejny raz? Padanie MA jest nieprzewidywalne, nie ma interwału, bo jednym pada po 50k, inni jezdza bezawaryjne 150k. Pytam z ciekawości, czy szukając używanego egzemplarza można liczyć że jak ktoś wymienił to będzie spokoj czy i tak nie ma rady

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa Romeo Giulia 2.0 200KM

Domyślnie

Mam taki przypadek, opiszę po krótce:
    Temperatura spadła do 0, samochód wyraźnie odpalił na 2-3 gary, mocne telepanie budą, błąd systemu start/stop.
    Po około minucie problem zniknął, minął tydzień znowu ten sam problem, ale tym razem stało się to podczas jazdy, check engine, wyraźna praca na 2-3 gary do 2 tysięcy obrotów, znowu po około minucie-dwoch problem zniknął, 5 odpaleń samochodu i błąd silnika zniknął, znowu tydzień spokoju i teraz znowu przy odpalaniu czuć delikatne wypadnie zapłonu, zamawiać moduł MA i wymieniać?

Giulia MY20, przebieg 120k bez wymiany MA.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Podpiac do kompa najpierw, co ty na slepo chcesz wymieniać ma i wywalic te ok 10tys?
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa Romeo Giulia 2.0 200KM

Domyślnie

Podpiąłem do kompa, błędy od zapłonu, żadna konkretna cewka nie wyskakuje.

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

kwestia jakie błędy (kosy) się wyświetlają - no i aspekt jeszcze wminany świec- nie co 60 tkm bo tego one nie przeżyją ale co max 30 tkm. sam producent świec NGK mówi o 30 tkm max.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał Bielmur Zobacz post
    Podpiąłem do kompa, błędy od zapłonu, żadna konkretna cewka nie wyskakuje.
    ogólny błąd od zapłonu to nie powód do wymiany MA tylko diagnostyki. MA wyskakuje z zestawem charakterystycznych błędów (poszukaj sobie w postach) a i też o ile kojarzę są błędy na konkretny cylinder. pojedź lepiej do dobrego warsztatu gdzie znają się na tych autach - ShopEFI w Legnicy czy Italiano Garage w Dąbrowie Górniczej, pod Wwą tez jest Pablo Garage.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Świeżak Avatar kml89
    Mieszka w
    Poznań Zwiedzam
    Auto
    Giulia 200@294KM (2017) | Audi S3 (2022)

Domyślnie

a jaki SoC, bo u siebie zauważyłem korelację nie z temperaturą a ze stopniem rozładowania akumulatora, jakby z racji niższego napięcia jakaś cewka nie domagała

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Stelvio 2.0/200KM

Domyślnie

Typowe w początkowej fazie awarii MA - np. u mnie też tak było. Później niestety już nieważne jakie napięcie, jaka temperatura - jest coraz gorzej. Moja sugestia - jeżeli masz konkretne błędy MA to nie łudź się że się samo naprawi tylko wymieniaj MA.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo Giulia 2.0 Veloce

Domyślnie

[QUOTE=Shimmy;2273724]Zmieniłbym tytuł i wywa
    Rady do tej pory:
    Lać lepszy olej niż Selenia
    To znaczy jaki ? Skoro serwis zaleca Selenie a auto na gwarancji

Użytkownik Świeżak Avatar kml89
    Mieszka w
    Poznań Zwiedzam
    Auto
    Giulia 200@294KM (2017) | Audi S3 (2022)

Domyślnie

weź tego nie słuchaj, w kółko to samo gadanie..