Tak.. na razie PORAŻKA, dopóki auto nie będzie umieszczone w systemie to żadne ASO nie zobaczy, że mu się coś należy... oczywiście znowu przedstawiłem sprawę miłej Pani redaktor z "francuskie.pl" i nadal czekam na odpowiedź. Choć po wcześniejszej euforii chyba tak pisali koledzy wcześniej... zaczynam tracić nadzieję. Na pewno dam znać co się udało załatwić.
- - - Updated - - -
A dlaczego uważałem, że będzie dobrze ???
".....otrzymałam odpowiedź od Stellantis Polska. Wynika z niej, że jest możliwość wykonania akcji serwisowej w Polsce.
Przesyłam treść odpowiedź poniżej:
Odnośnie samochodów sprowadzanych indywidualnie spoza obszaru Unii Europejskiej, kwestie gwarancyjne oraz obsługi posprzedażnej wymagają sprawdzenia przez autoryzowany serwis statusu konkretnego samochodu zgodnie z procedurami Stellantis.
Należy mieć świadomość, że sprowadzane pojazdy spoza obszaru Unii Europejskiej mogą być m.in. sprzedawane bez gwarancji lub z ograniczeniami dotyczącymi określonych komponentów, nie posiadać właściwej dla obszaru UE homologacji, jak również mogą występować jako pojazdy odnowione po uznaniu ich przez firmę ubezpieczeniową za szkodę całkowitą. Ponadto mogą one nie spełniać wymagań producenta w zakresie serwisowania w autoryzowanych punktach obsługi lub w zakresie zastosowanych części zamiennych. Dlatego też zachęcamy klientów do zakupu samochodów oferowanych przez producenta w danym kraju, w autoryzowanych salonach sprzedaży.
W przypadku zgłoszonego redakcji samochodu Alfa Romeo, po sprawdzeniu jego statusu, możemy potwierdzić możliwość wykonania akcji serwisowej w autoryzowanej sieci marki na terenie Polski."