Strona 50 z 54 PierwszyPierwszy ... 404142434445464748495051525354 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 491 do 500 z 535

Temat: Akcje serwisowe.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR Spider 2.0 TS; AR Giulia 2.0 280KM

Domyślnie

Cytat Napisał andie Zobacz post
    Wiadomo coś może?
    Tak.. na razie PORAŻKA, dopóki auto nie będzie umieszczone w systemie to żadne ASO nie zobaczy, że mu się coś należy... oczywiście znowu przedstawiłem sprawę miłej Pani redaktor z "francuskie.pl" i nadal czekam na odpowiedź. Choć po wcześniejszej euforii chyba tak pisali koledzy wcześniej... zaczynam tracić nadzieję. Na pewno dam znać co się udało załatwić.

- - - Updated - - -

A dlaczego uważałem, że będzie dobrze ???
    ".....otrzymałam odpowiedź od Stellantis Polska. Wynika z niej, że jest możliwość wykonania akcji serwisowej w Polsce.
    Przesyłam treść odpowiedź poniżej:
    Odnośnie samochodów sprowadzanych indywidualnie spoza obszaru Unii Europejskiej, kwestie gwarancyjne oraz obsługi posprzedażnej wymagają sprawdzenia przez autoryzowany serwis statusu konkretnego samochodu zgodnie z procedurami Stellantis.
    Należy mieć świadomość, że sprowadzane pojazdy spoza obszaru Unii Europejskiej mogą być m.in. sprzedawane bez gwarancji lub z ograniczeniami dotyczącymi określonych komponentów, nie posiadać właściwej dla obszaru UE homologacji, jak również mogą występować jako pojazdy odnowione po uznaniu ich przez firmę ubezpieczeniową za szkodę całkowitą. Ponadto mogą one nie spełniać wymagań producenta w zakresie serwisowania w autoryzowanych punktach obsługi lub w zakresie zastosowanych części zamiennych. Dlatego też zachęcamy klientów do zakupu samochodów oferowanych przez producenta w danym kraju, w autoryzowanych salonach sprzedaży.

W przypadku zgłoszonego redakcji samochodu Alfa Romeo, po sprawdzeniu jego statusu, możemy potwierdzić możliwość wykonania akcji serwisowej w autoryzowanej sieci marki na terenie Polski."

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał alfa16v Zobacz post
    Tak.. na razie PORAŻKA, dopóki auto nie będzie umieszczone w systemie to żadne ASO nie zobaczy, że mu się coś należy... oczywiście znowu przedstawiłem sprawę miłej Pani redaktor z "francuskie.pl" i nadal czekam na odpowiedź. Choć po wcześniejszej euforii chyba tak pisali koledzy wcześniej... zaczynam tracić nadzieję. Na pewno dam znać co się udało załatwić.

- - - Updated - - -

A dlaczego uważałem, że będzie dobrze ???
    ".....otrzymałam odpowiedź od Stellantis Polska. Wynika z niej, że jest możliwość wykonania akcji serwisowej w Polsce.
    Przesyłam treść odpowiedź poniżej:
    Odnośnie samochodów sprowadzanych indywidualnie spoza obszaru Unii Europejskiej, kwestie gwarancyjne oraz obsługi posprzedażnej wymagają sprawdzenia przez autoryzowany serwis statusu konkretnego samochodu zgodnie z procedurami Stellantis.
    Należy mieć świadomość, że sprowadzane pojazdy spoza obszaru Unii Europejskiej mogą być m.in. sprzedawane bez gwarancji lub z ograniczeniami dotyczącymi określonych komponentów, nie posiadać właściwej dla obszaru UE homologacji, jak również mogą występować jako pojazdy odnowione po uznaniu ich przez firmę ubezpieczeniową za szkodę całkowitą. Ponadto mogą one nie spełniać wymagań producenta w zakresie serwisowania w autoryzowanych punktach obsługi lub w zakresie zastosowanych części zamiennych. Dlatego też zachęcamy klientów do zakupu samochodów oferowanych przez producenta w danym kraju, w autoryzowanych salonach sprzedaży.

W przypadku zgłoszonego redakcji samochodu Alfa Romeo, po sprawdzeniu jego statusu, możemy potwierdzić możliwość wykonania akcji serwisowej w autoryzowanej sieci marki na terenie Polski."
    Aktualizacja 06.12.2024
    Niestety jak na razie lipa to kolejna informacja z redakcji
    "Dzień dobry,

niestety nie mam mikołajkowego prezentu. Wciąż każą czekać...

Pozdrawiam serdecznie
    XXXXXa XXXXXa"

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Jesli potrzebujesz wgrac updaty jakies to zrobisz to w Shopefi w Legnicy, italiano Garage w Dąbrowie Górniczej czy u Grześka Wiekiery w Będzinie. A jesli jakies wymiaby/naprawy to w 2 pierwszych. Temat imho zamkniety.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    Jesli potrzebujesz wgrac updaty jakies to zrobisz to w Shopefi w Legnicy, italiano Garage w Dąbrowie Górniczej czy u Grześka Wiekiery w Będzinie. A jesli jakies wymiaby/naprawy to w 2 pierwszych. Temat imho zamkniety.
    Tą wiadomość już wcześniej pisałeś w innym temacie i.. OK... ale ta sprawa nie dotyczy update, staram się o akcję serwisową dotyczącą bezpieczeństwa nie tylko dla siebie.

Auto

Domyślnie

ale o co się starasz? software, hardware? wiadomo że Stellantis ma na auta USA w EU wyrypane, możesz na kampanię jechac do USA to Ci zrobią bezpłatnie - u nas robisz odpłatnie i nie ma szans w ASO, tylko w kilku wyspecjalizowanych warsztatach które mają odpowiednie kompy i są w stanie choćby wgrywać updaty do aut USA czego ASO nie zrobi. tyle. dla mnie koniec tematu - nie ma co biadolić - auto kupione jako złom z innego rynku, są plusy i minusy takiego wyboru
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Znawca Avatar dziadzia82
    Mieszka w
    Będzin
    Auto
    Julka 2018 150Mair Veloce . Stelvio Sprint 2020

Domyślnie

Cytat Napisał alfa16v Zobacz post
    Tą wiadomość już wcześniej pisałeś w innym temacie i.. OK... ale ta sprawa nie dotyczy update, staram się o akcję serwisową dotyczącą bezpieczeństwa nie tylko dla siebie.
    Bez obrazy.
    Kupujesz samochód z innego rynku do tego rozjeb... zazwyczaj i oczekujesz wsparcia w EU takiego samego jak użytkownicy samochodów kupionych jak FN lub z drogiej ręki.
    Bez żadnej dokumentacji serwisowej zazwyczaj pojazd w USA z wycofanym VIN.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 280KM Veloce MY2021

Domyślnie

"zazwyczaj" to nie "zawsze". W sumie to ciekawe jak się sprawa potoczy. A swoją drogą pomijając oczekiwania właściciela to niektóre akcje serwisowe krytycznych elementów mogą mieć wpływ na innych użytkowników szosy. Dlaczego ja mam być narażony na to że ktoś coś ściągnął i stuknął we mnie bo np hamulce mu nie zadziałały w wyniku błędu fabrycznego - taki teoretyczny przykład.
    Co Was drażni, ze gość powalczy i da info?

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

Cytat Napisał dziadzia82 Zobacz post
    Bez obrazy.
    Kupujesz samochód z innego rynku do tego rozjeb... zazwyczaj i oczekujesz wsparcia w EU takiego samego jak użytkownicy samochodów kupionych jak FN lub z drogiej ręki.
    Bez żadnej dokumentacji serwisowej zazwyczaj pojazd w USA z wycofanym VIN.
    znajdź mi różnice miedzy rozjeb.. z USA a rojeb.. z DE czy innych zachodnich krajów. Bo dla mnie jeden pies z tym że historie z USA sprawdzisz a DE bez szans- Za to złom z Niemiec wsparcie ma z USA już nie - to po co w USA AR sprzedają? Jakoś inne koncerny potrafią ale stellantis będzie "regulował" rynek ręcznie- paranoja jajk zawsze

- - - Updated - - -

Cytat Napisał netzmark Zobacz post
    "zazwyczaj" to nie "zawsze". W sumie to ciekawe jak się sprawa potoczy. A swoją drogą pomijając oczekiwania właściciela to niektóre akcje serwisowe krytycznych elementów mogą mieć wpływ na innych użytkowników szosy. Dlaczego ja mam być narażony na to że ktoś coś ściągnął i stuknął we mnie bo np hamulce mu nie zadziałały w wyniku błędu fabrycznego - taki teoretyczny przykład.
    pisałem 3 lata temu do UOKIK w sprawie znikającego wyświetlacza i braku wsparcia bo tak de facto to wada prawna- jak zatrzyma cie patrol to co wtedy? odpisano że problem nieistotny. dziki kraj

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał netzmark Zobacz post
    Mnie drażni że zamiast zrobić od razu w dobrym niezależnym warsztacie co tam w tej kampani bezpieczeństwa potrzeba, to jezdzi i koresponduje z aso i serwisem francuskie.pl.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    Mnie drażni że zamiast zrobić od razu w dobrym niezależnym warsztacie co tam w tej kampani bezpieczeństwa potrzeba, to jezdzi i koresponduje z aso i serwisem francuskie.pl.
    Szanowny Panie, „drażni cię.. ?”, już wcześniej zauważyłem, że masz dużą awersję do właścicieli pojazdów z USA, no cóż nie każdy ma tyle na koncie aby iść do salonu i wydać ćwierć miliona zł na samochód, jeśli tak bardzo drażnią cię inni użytkownicy tego forum, których jest z pewnością więcej niż posiadaczy nowych pojazdów zakupionych w salonach to może zmień forum, kup inne bardziej wyróżniające się auto i tam miej pretensje do właścicieli „biedniejszych” samochodów, wylewając na nich swoje osobiste frustracje.
    Gdybyś zastanawiał się dlaczego ja jeżdżę Alfą, to już jako dzieciaka dopadł mnie ten wirus i zostanę z nią do końca bo pewnie to moje ostatnie lub przedostatnie auto.
    Ja swoje kupiłem w auto-komisie, tak mój pojazd.. został ściągnięty przez osobę handlującą samochodami i faktycznie jakość jego naprawy wołała o pomstę do nieba, i faktycznie zależało mu tylko o zysk, . Jednak w moim przypadku, mając możliwości i zaplecze auto zostało rozebrane naprawione, pomalowane zgodnie ze sztuką i doprowadzone do stanu, który zadowoli każdego rzeczoznawcę nie tylko firmy ubezpieczeniowej.
    O co się tak upominam ? To gdybyś raczył się z tym zapoznać, a nie wygłaszać ogólne opinie o złomach z USA, to się zorientował, że akcja serwisowa w tym przypadku dotyczy ogólnie połączeń poduszek powietrznych i możliwości ich nie odpalenia podczas wypadku, a to już zagraża życiu nie tylko moim, ale i innych, który mają te egzemplarze. Nie wiem w którym miejscu jakiś robotnik spartaczył robotę w fabryce, bo nie mam wglądu do dokumentacji tej akcji serwisowej i nie wiem co tak naprawdę ma być sprawdzone lub wymienione. Wiele, spraw sam jestem sobie w stanie naprawić jednak, nie w tym przypadku i staram się oto przez redakcję, która o tym napisała artykuł, bo sam w zderzeniu w tak wielką firmą nie ma się dużych szans.
    Myślę, że wielu użytkowników tych „gorszych” pojazdów niż twój, będzie zadowolonych jeśli uda się choć tylko sprawdzić i zlokalizować ewentualną wadę pewnej ilości pojazdów, które znajdują się już na terenie Polski.
    Nie chodzi mi o pieniądze bo akurat w moim przypadku jestem w stanie za taką usługę zapłacić, ale tak jak pisałem wcześniej, nie wiadomo gdzie szukać ewentualnej niedoróbki i serwis nie wie nawet za co się zabrać, choć jakieś ślady pewnej akcji serwisowej, które być może dotyczyły tego samego były i na terenie Polski (informacja od kolegi z ASO Alfy). Ale to tylko poszlaka i tak jak pisałem we wcześniejszej wiadomości, jeśli auto nie znajdzie się w bazie to żaden serwis nie przyjmie go na warsztat.
    Pisałem że, Cię szanuję za Twoją wiedzę i uczynność dla wszystkich właścicieli Alfy nie tylko na tym forum ale również zagranicznych, jednak tym razem bardzo dziękuję Ci, że starasz się pokazać „nam” właścicieli tych gorszych aut, gdzie nasze miejsce w szeregu.

Z poważaniem
    RH