Strona 124 z 127 PierwszyPierwszy ... 2474114115116117118119120121122123124125126127 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,231 do 1,240 z 1263

Temat: Sprowadzenie z USA

Użytkownik Fachowiec Avatar maly_777
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 156 FL SW 1.9 16V

Domyślnie

Europa ma 100% zawsze chyba że ktoś wyrzucił
    USA jak ktoś wyżej napisał loteria ale najszybciej po szybie: nie ma kamery nie ma radaru :V Ew z window stickera

KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
    Konwersje USA->EU
    UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
    KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Alfa Romeo Giulia 2.0T 320KM/455NM

Domyślnie

Ok to najwidoczniej mam łatwiejsze auto do kradzieży bo mam FCW z hamowaniem i kamerkę, Myślałem że na samej kamerce ogarnie :p Dzięki Panowie za rozjaśnienie

Mieszka w
    Sokołów Podlaski
    Auto
    Była - Alfa Romeo 146 Junior Jest- Giulia Ti Sport Carbon

Domyślnie

Moja Giulia przypłynęła wreszcie z USA, więc pora skompletować brakujące elementy. Największy problem mam z lampami. Prawa jest nienaruszona , za to lewej brak. Decyzja zapadła, żeby znaleźć lewą ze stanów. I tu rodzi się pytanie, jakiej szukać? Prawa ( tak którą mam) ma oznaczenie 50557098, doszukałem się informacji, że jest to Bi-xenon 25W (choć na aukcjach widziałem też inny opis, więc jest to do weryfikacji)
    Czy byłby w stanie mi ktoś określić jaki numer powinna mieć lewa lampa? Czy szukać konkretnie jednego numeru, czy lampy o innych oznaczeniach też mogę brać pod uwagę?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Numerow jest duzo zamiennych, trzebs zwracac uwage na to czy sa 2 puszki (afls 35w) czy jedna (25w).
    Jesli masz 25w to zrob 25w eu na legal, tylko panel eu z reg reczna oprocz lam i jest tip top.

Aha, byly wersje z wieksza iloscia czarnych wstawek tez.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Mieszka w
    Sokołów Podlaski
    Auto

Domyślnie

Na pewno mam 25W, pytanie tylko czy xenon, czy bi-xenon? Jeśli uda mi się znaleźć odpowiednią z USA, to takie zostawię. Jeśli będzie z tym problem, rozważę EU
    Tak, doczytałem, że są lampy ciemniejsze (coś mi się wydaje, że mogę takie mieć) Nie mam możliwości na żywo tego porównać z innymi. Czytałem, że mają trzy literowe oznaczenie. Tylko nie bardzo wiem, gdzie tego oznaczenia szukać?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

jest tylko bi-xenon - masz przesłonę uchylną elektromagnesem która otwiera xenona na długie i to sie nazywa bi-xenon

oznaczenie lamp to był kod w ePer 5EW czy coś takiego, nie jest to napisane na lampie. Nawet nie interesowałem czym dokładnie jedne i drugie się różnią, poszukaj po auckcach albo ogłoszeniach aut różnic w wyglądzie, a może ktoś podpowie/ma fotki pokazujące różnice? albo po prostu kup takie co wydlądają jednakowo.
    natomiast zostawianie lamp usa to jednak takie trochę druciarstwo (sorki, piszę szczerze). to kiedyś się skończy na skp, a i przy poważniejszym wypadku i sprytnej drugiej stronie, policjancie, prokuratorze czy ubezpieczycielu który będzie chciał się wykpić, może tez się zemścić. no ale Twoja sprawa.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Rowerzysta Avatar woockush
    Auto
    Giulia Q4ERTY

Domyślnie

Cytat Napisał AlBundy Zobacz post
    Prawa jest nienaruszona , za to lewej brak. Decyzja zapadła, żeby znaleźć lewą ze stanów.
    Zrób jak epsonix napisał: wymień obydwie na europę, a usa sprzedasz na allegro - jest na to popyt. Lista numerów lamp europejskich była wielokrotnie na forum m.in. tutaj https://www.forum.alfaholicy.org/sho...=1#post2260216
    W zależności od tego na jakim wygwizdowie mieszkasz albo przegląd przejdziesz albo będziesz musiał jeździć i szukać stacji, która zrobi przegląd.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    SŁOPNICE
    Auto
    Giulia 2.0 280KM Q4 TI Veloce - była Alfa Romeo 159 2.4 JTDm 200KM EGR i DPF off

Domyślnie

Na pewno mam 25W, pytanie tylko czy xenon, czy bi-xenon? Jeśli uda mi się znaleźć odpowiednią z USA, to takie zostawię. Jeśli będzie z tym problem, rozważę EU
    Tak, doczytałem, że są lampy ciemniejsze (coś mi się wydaje, że mogę takie mieć) Nie mam możliwości na żywo tego porównać z innymi. Czytałem, że mają trzy literowe oznaczenie. Tylko nie bardzo wiem, gdzie tego oznaczenia szukać?
    Witaj
    Wysłałem ci info na priv, to się odezwij w tej sprawie.
    Pozdr

Mieszka w
    Sokołów Podlaski
    Auto

Domyślnie

Dziękuję za odpowiedzi. Przyznam, że zasialiście u mnie ziarno wątpliwości, i może jednak skłonię się do tych lamp z EU. Temat do rozważenia.
    Mam kolejne pytanie, tym razem odnośnie lamp tylnych i ich przeróbki. Czy w okolicach warszawy, bądź wschodniego Mazowsza jest ktoś do polecenia zajmujący się tym tematem? Parę ogłoszeń widziałem, ale może ktoś, kto już to przerabiał ma kogoś sprawdzonego?

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    BIALYSTOK
    Auto
    alfa romeo

Domyślnie

Dziękuję za odpowiedzi. Przyznam, że zasialiście u mnie ziarno wątpliwości, i może jednak skłonię się do tych lamp z EU. Temat do rozważenia.
    Mam kolejne pytanie, tym razem odnośnie lamp tylnych i ich przeróbki. Czy w okolicach warszawy, bądź wschodniego Mazowsza jest ktoś do polecenia zajmujący się tym tematem? Parę ogłoszeń widziałem, ale może ktoś, kto już to przerabiał ma kogoś sprawdzonego?
    wyslij poczta to ci przerobie