idzie się jeszcze pomylić jak ktoś ma do czynienia z pierszymi wypustami giulii - tam kolejność przycisków była na odwrót...
idzie się jeszcze pomylić jak ktoś ma do czynienia z pierszymi wypustami giulii - tam kolejność przycisków była na odwrót...
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
to jest pierwsze auto w którym spotkałem takie rozwiązanie w sedanie - nawet w kombi jak jest elektryczna klapa to mało kto stosuje odrębny przycisk do zamykania całego samochodu (co jest fajnym rozwiązaniem, spotkałem to w audi, i chyba w najnowszych modelach Mercedes tak zaczął robić)
Bardzo przydatna funkcja szczególnie zimą - nie składa lusterek.
Tylko szkoda, że nie wysyła po CAN komendy uzbrojenia alarmu. Przynajmniej takiego jak ASO dokładają.
Przycisk zamykania auta w klapie? U mnie działa identycznie jak w drzwiach - składa lusterka (Giulia 2017). Jedyny sposób to zamknięcie przy otwartych drzwiach od środka i zamknięcie drzwi.
U mnie też przycisk w klapie składa lusterka przy zamykaniu.
No to może mam jedyny egzemplarz z takim softem, ale kilka razy jeszcze sprawdziłem i przycisk ryglowania na klapie bagażnika u mnie NIE składa lusterek (tak samo jak wciśnięcie kłódki na drzwiach i zamknięcie samochodu).
no ale Ty masz stelvio? i mówisz o przycisku zamykania na klapie od środka (tym co widać po otwarciu, z tego co widzę to jeden jest od zamykania auta, drugi od zamykania klapy).
u mnie Giulii 24 przycisk zamyka samochód, składa lusterka i włącza alarm.
Instrukcja mowi ze uruchomienie alarmu jest zależne od wersji wyposażenia (co jest dość zabawne, bo to oznacza ze to musiało zostać oprogramowane i przestestowane ... czyli zrobienie samochodu z gorszym wyposażeniem wiązało się z planowanym pogroszeniem produktu oraz zapłaceniem za to ... cyrk)
Blokowanie drzwi
W celu zablokowania drzwi należy:
upewnić się, że mamy przy sobie
kluczyk elektroniczny i że znajdujemy się
w pobliżu klamki w drzwiach po stronie
kierowcy lub pasażera;
nacisnąć przycisk „blokady drzwi” (maly przycisk na klamce)
na klamce lub przycisk rys. 8 na pokrywie
bagażnika obok przycisku otwierania:
w ten sposób zostaną zablokowane
wszystkie drzwi i pokrywa bagażnika.
Blokada drzwi uaktywni również alarm
(zależnie od wyposażenia).
Moja sztuka
https://www.forum.alfaholicy.org/nas...ne_veloce.html
Upłynnię zaślepki spryskiwaczy xeona do giulietty kolor 134b (czerwone), komplet lewa i prawa 200pln wysyłka free. Można w małopolce podjechać i popatrzeć czy kolor pasuje.
Oświadczenie
Połowe problemów w alfie można rozwiazać nowym kablem, wtyczką i czujnikiem.