W 2021r jeszcze był w 2022r już nie ma.
W 2021r jeszcze był w 2022r już nie ma.
na pewno wypadl pod deske
Może niezbyt dobrze to działało albo i więcej problemów robiło dla działania klimy niż dawało korzyści? Może producent czujnika zaprzestał produkcji z jakiś powodów?
U mnie samochód z końca 21r. i to samo brak tego czujnika , ale chyba go fabrycznie nie dawali bo wiązki nie widać , czujnik tam też nie wpadł , błędów brak , ale sama praca klimy i jasności wnętrza dzień/noc dużo do życzenia
No i dobrze, jaki miał sens ten czujnik, ktoś wie jaka była jego logika działania? Myślę, że działanie w oparciu o temperaturę jest więcej niż wystarczające.
W poprzednim aucie miałem klimatronik na kilku czujnikach, w tym nasłonecznienia i chyba również wilgotności. Klimatronik pracował na temperaturze odczuwalnej, a nie rzeczywistej (poza tym komputer miał znacznie więcej opcji z zakresu "klimatu"), efekt był taki, że jak w nowym aucie po kilkunastu zmianach nastawiłem jak dokładnie chcę, to bez zmian jeździłem kilkanaście lat niezależnie od kraju, pogody, pory roku itd.
W Giuli nie zdarzyła mi się jeszcze długo trasa, na której nie byłaby konieczna jakaś korekta.
A mój z końca 22 i czujnik jest i szczerze nie pamiętam kiedy zmieniałem ustawienia klimy.
Ciekawe czy idzie to dołożyć ? Sam czujnik można kupić za grosze , pytanie czy wiązka siedzi gdzieś tam
schowana , dostęp jest ciężki tym bardziej , że wzrokowo nic nie widać tylko kamerka .