Strona 174 z 178 PierwszyPierwszy ... 74124164165166167168169170171172173174175176177178 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,731 do 1,740 z 1775

Temat: Giulia- felgi, opony

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Kolpak
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Giulia Q

Domyślnie

Cytat Napisał OTTO1 Zobacz post
    Wiem że w stałym napędzie 4x4 muszą być 4 opony takie same , ale w dołączanym to absurt, przecież i tak mam przód inny i tył inny rozmiar.
    Jednak na jednej oni może być 2 mm różnicy?
    Oczywiście nikt normalny nie zakłada innego modelu, chodzi o taką samą oponę.
    Przód i tym masz taki sam średnicowo, a to jest ważne.
    Wstaw foto stanu bieżnika i tego uszkodzenia.

Użytkownik Świeżak Avatar OTTO1
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Giulia Veloce TI Q4

Domyślnie

Bieżnik dam popołudniu, w tel mam tylko zdjęcie uszkodzenia.
    Może dodam że auto przejechane ma 17 tys, połowa tego gdzieś na letnich, więc nie jest to zużyta opona.
    Ostatnio edytowane przez OTTO1 ; 27-03-2025 o 11:59

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia

Domyślnie

Bieżnik dam popołudniu, w tel mam tylko zdjęcie uszkodzenia.
    Może dodam że auto przejechane ma 17 tys, połowa tego gdzieś na letnich, więc nie jest to zużyta opona.
    Założyć jeździć obserwować ….

Użytkownik Świeżak Avatar OTTO1
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Giulia Veloce TI Q4

Domyślnie

Byłem dziś w zakładzie wulkanizacyjnym, którego właścicielem jest mój kolega.
    Nie ma szans aby to założyć i na tym jeździć, uszkodzony rant który trzyma się na feldze i uszczelnia aby powietrze nie uciekało.
    Powiedział że to jakiś rzeźnik demontowalnannoenoponiarz, z drugiej strony mówi że to bardzo trudno się ściąga.
    Zastanawiam się jakie inne opony założyć zamiast Run flat, doradzicie coś? Problem w run flat jest też taki ze producent nie zaleca naprawiać /łatać tych opon , a jeśli już to jest ona bardzo droga.
    Kolejna sprawa to jak wy jesteście zabezpieczeni na wypadek kapcia? Wiem niby można jechać na tej oponie, ale do warsztatu, a co jeśli jest niedziela, albo jakieś święta? Warsztaty zamknięte nikt nie naprawi, pomijając fakt że np. tak się uszkodzi że będzie nie naprawiana, co wtedy?
    Nikt nam nie kupi takiej opony i nie podjedzie żeby założyć. Dla mnie dramat.
    Zastanawiam się nad dojazdówką, wiem kosztem miejsca w bagażniku, no ale czy można Giulia jechać na dojazdówce?

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 280KM Veloce MY2021

Domyślnie

Skoro Stelvio może to Giulia chyba też...

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Giulia '19 280KM

Domyślnie

Problem w run flat jest też taki ze producent nie zaleca naprawiać /łatać tych opon , a jeśli już to jest ona bardzo droga.
    a jaka jest narracja wg której nie wolno naprawiać tych opon? One są chyba tylko wzmocnione na bokach, tak? Rok temu najechałem na śrubę. Z podobną wiedzą jak tu cytujesz, wkurzony podjechałem do pobliskiego dobrze ocenianego wulkanizatora. Poinformował mnie, że bez problemu naprawią. 80zł i zero problemów do dziś

Pewnie większym problemem było by rozwalenie takiej opony z boku.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Kolpak
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Giulia Q

Domyślnie

Nie ma szans aby to założyć i na tym jeździć, uszkodzony rant który trzyma się na feldze i uszczelnia aby powietrze nie uciekało.
    Powiedział że to jakiś rzeźnik demontowalnannoenoponiarz, z drugiej strony mówi że to bardzo trudno się ściąga.
    Zastanawiam się jakie inne opony założyć zamiast Run flat, doradzicie coś? Problem w run flat jest też taki ze producent nie zaleca naprawiać /łatać tych opon , a jeśli już to jest ona bardzo droga.
    Kolejna sprawa to jak wy jesteście zabezpieczeni na wypadek kapcia? Wiem niby można jechać na tej oponie, ale do warsztatu, a co jeśli jest niedziela, albo jakieś święta? Warsztaty zamknięte nikt nie naprawi, pomijając fakt że np. tak się uszkodzi że będzie nie naprawiana, co wtedy?
    Zastanawiam się nad dojazdówką, wiem kosztem miejsca w bagażniku, no ale czy można Giulia jechać na dojazdówce?
    Opona złom, także kolega wulkanizator wie co mówi.
    Naprawiać RFT można pod warunkiem, że opona po przebiciu była bardzo delikatnie użytkowana i nie na flaku, bo inaczej jest spalona (zresztą tak samo jak i nie RFT).
    Naprawa kosztuje dokładnie tyle samo co zwykłej opony, bo niczym się ta napraw nie różni. Więcej natomiast kosztuje przełożenie tej opony (no może nie u tego "miszcza" co tą przekładał )
    Jeśli dojazdówka będzie w dobrym wymiarze to nie ma przeciwskazań.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia

Domyślnie

Nie panikuj - miałem run flat w poprzednim aucie, w nocy mi strzeliła opona w sensie zaświecił się czujnik zatrzymałem się faktycznie nie było powietrza. Przejechałem tak 200 kilometrów do domu. Rano podjechałem do wulkanizacji wrzucił na szybko jakiś śmietnik używany na to koło. I dalej jeździłem.za dwa dni kupiłem komplet bo te run flat już ogólnie miały 5 lat więc nadawały się wszystkie do wymiany i po temacie.
    Tak jest z run flat jak przebijesz to nie naprawiasz tylko wymieniasz.
    Minus to jest strasznie twarda i auto podskakuje
    Plus jak przebijesz to jedziesz dalej

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 280KM Veloce MY2021

Domyślnie

Ale z minusów to i chyba też że zawieszenie dostaje po dupie bardziej skoro tak podskakuje, nie?

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia

Domyślnie

Nie, bo zawias uwzględnia RF.
    Giulia Super 2.2 MultiJet