Strona 15 z 15 PierwszyPierwszy ... 56789101112131415
Pokaż wyniki od 141 do 148 z 148

Temat: Aktualizacja nawigacji dla pojazdów MY2020

Użytkownik Świeżak Avatar OTTO1
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Giulia Veloce TI Q4

Domyślnie

Przeczytałem, nadal nie można się zarejestrować na https://maps.mopar.eu/
    Czytałem że z ze strony Tom Tom można pobrać. Ale trzeba zmieniać daty, nazwy plików.
    Przerasta mnie to .

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 280KM Veloce MY2021

Domyślnie

Odbierz za pół godziny priva bo szkoda czasu na ględzenie.
    Nikt tu nic nie poradzi na problemy z rejestracją która i tak nic Ci nie da jeśli nie wykupiłeś subskrypcji.

Użytkownik Świeżak Avatar OTTO1
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Giulia Veloce TI Q4

Domyślnie

Dzięki, zerknę.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Generalnie są 2 tematy: subskrypcje "informacji o korkach" (= MyNavigation) oraz subskrypcje aktualizacji map. O ile subskrypcję "korków" można odnowić na str. MyAlfaConnect (sprawdziłem: działa), to z aktualizacją map jest problem...
    Właśnie wróciłem z ASO (przegląd): portal WWW dla ASO pozwalająca kupić / przedłużyć subskrypcje nie działa. Podobno jest tak od paru m-cy. Przy mnie próbowali to wyklikać, strona podawała partnumber itd.. ale nie dało się przejść do właściwej transakcji. Podobno jako ASO dostali info, że teraz to klient ma sam mieć możliwość zakupu ze strony Mopar Map Care... Ale wiemy wszyscy, że na tejże stronie piszą: odwiedź swoje ASO
    Temat brak działania wybierania głosowego adresu w nawigacji był dla nich nowy. Nie mieli też żadnej informacji o aktualizacji Infotainment... Przy podłączeniu auta do kompa nie wykazało żadnych możliwych aktualizacji..
    A więc totalny bezwład Stellantisa

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Dzięki z info. Jakoś myślałem że subskrypcja mapy i korków to jedno i to samo, wydawało mi się to jakby logiczne.
    To dobrze, że mają bezwład a że tomtom działa, może za szybko tego nie popsują :-). No poza tym głosowym (które na szczęście mnie akurat nie interesuje :-) ).

EDIT: Chyba nie rozumiem czegoś jednoznacznie.
    Strona https://myalfaconnect.alfaromeo.com/pl/pl/dashboard i tam "My Navigation Renewal" za 580zł+VAT/rok - to daje m.in. działanie korków_online ale nie jest subskrypcją na same mapy? Zgadza się?
    Ostatnio edytowane przez netzmark ; 10-04-2025 o 15:39

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

"My Navigation Renewal" na https://myalfaconnect.alfaromeo.com/pl/pl/dashboard pozwala na przedłużenie subskrypcji na komplet 5iu usług "na żywo": korki; fotoradary, odbieranie adresu z telefonu, wysyłanie adresu do telefonu, "Mapa zakresu dynamicznego" (To ostatnie jakoś u mnie nigdy nie działało). Nie wymieniają tu aktualizacji map... I rzeczywiście, sprawdziłem: subskrypcja map i subskrypcja "korków" wygasły mi 27.12. Jeszcze przez 3 tyg. działy jeszcze korki, ale nie było już fotoradarów ani wymiany adresu z telefonem.. W połowie marca kupiłem na próbę "My Navigation", na 1 m-c. I korki, radary, wysyłanie adresów wróciło. Natomiast na https://maps.mopar.eu dalej pojawia się komunikat, że koniec subskrypcji..
    Jedna uwaga: jak kupowałem były 2 opcje: 1 mc za 58zł i jeden rok za 580 zł (obie ceny już z VAT). Teraz jak zaglądam, bo wygasa mi ten zakupiony miesiąc, mam tylko opcję przedłużenia o miesiąc... Poczekam aż wygaśnie i zobaczę, czy wtedy pojawi się też opcja "rok"

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Patrzyłem przed chwilą i jest albo opcja rok/580 albo miesiąc/40 przedłużany co miesiąc automatycznie - piszą, że to promocja -30%, 480/rok. Tylko myślałem, że to są ceny netto.
    Po wrzuceniu co się da w koszty działalności to wychodzi jakieś 25zeta za miesiąc, może to i warto.
    Dzięki za pomoc!
    (dziwne, że Ty widzisz inne opcje płatnicze niż ja)

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Dla mnie pokazuje promocję tylko na My Alert i My Alert Lite.. A My Navigation bez promocji.. może dlatego, że mam i sądzą, że przedłużę... (wyłączyłem opcję Automatyczne przedłużenie)... Wygaśnie mi za parę dni, zobaczymy co pokaże wtedy