Podczas żeglowania obroty spadają do jałowych +/- 800, wystarczy dotknąć hamulec bądź gaz i obroty zwiększają się.
Co do spalania to u mnie komp pokazuje dokładnie to co sobie sam wyliczę, różnica na poziome +/- 0,1l
Ostatnio edytowane przez Rysiek114 ; 14-04-2025 o 07:48
Ale auto zwalnia, jadę 120 puszczam gaz i obroty spadają a w wraz z nim prędkość, więc zaraz i tak trzeba depnąć.
Ja wiem ze to nie tempomat, ale nie rozumiem tej funkcji żeglowania, w manualu też tek jest przecież
Motoryzacja to chyba nie jest Twoja najmocniejsza stronaautomat bez trybu żeglowania nie pojedzie na luzie, ciągle hamuje silnikiem i redukuje bieg. W trybie żeglowania po zdjęciu nogi z gazu obroty spadają do jałowych i toczysz się jak w manualu na luzie, bez efektu hamowania silnikiem.
polift 2024 w trybie N nie żegluje wogóle.
Nie że coś, ale mam obawy, że w my 2024 też zacznie Ci żeglować w trybie N, daj mu trochę albo odpowiednie warunki do tego, mi czasem żegluje czasem nie, także to jest kwestia spełnienia jakiejś okreslonej sytuacji.
Teraz większą trasę przejechałem Giulią MY24 2.0 Q4, a że miałem niezmienione opony, to część raczej wolniej niż szybciej.
Spokojna jazda (115-125 km/h) na autostradzie, tempomat, na A - 7,2 litra, delikatny wiatr w dziób (sam jestem zdziwiony, że ten samochód jednak potrafi mniej palić).
Normalna jazda na autostradzie, tempomat, na N - 9,5-10,5 litra.
Żeglowania za bardzo nie zauważyłem, ani z mniejszej ani większej górki (jak rozumiem obroty powinny być wtedy "na luzie"?).
Ostatnio edytowane przez flyinghipo ; 14-04-2025 o 14:18