to co z tym nowym spotem?![]()
to co z tym nowym spotem?![]()
Dobra koledzy.. taka piękna pogoda na spocik nam dziś uciekła, pewnie jedna z ostatnich w tym roku więc trzeba coś wymyślić w najbliższym czasie bo myślę że z dnia na dzień pogoda będzie już tylko gorsza..
chodzi mi po głowie najprostsza z opcji - spotykamy się u nas w rejonie np. Świdnica z racji podobnej odległości z Wałbrzycha jak i Dzierżoniowa i Bielawy a potem grill w Walimiu, ostatnio o tym myśleliśmy.
W drodze dojazdowej możemy objechać zbiornik w Lubachowie, potem kostka Walimska - zawsze to jakieś atrakcje![]()
Termin to pewnie za dwa tygodnie dopiero bo za tydzień w niedziele wypada 1 listopada.. chyba że w sobote dzień przed świętem choć nie wiem czy to dobry pomysł...
myślę że przy dobrych wiatrach udało by sie nam złamać barierę 10 aut.
jestem za spotem![]()
A może by tak 11 listopada zrobić spota? Każdy wtedy będzie miał wolne. Myślę, że gril chyba już nie ma sensu w takie warunki pogodowe. To czyli wszyscy w Świdnicy chcą czy gdzieś indziej? A wpadł mi do głowy pomysł aby może zorganizować ten spot wspólnie z portalem alfaholicy i Auto Światem( http://www.forum.alfaholicy.org/doln...uncements.html)? Można było by nazwać ten spot np. z okazji święta niepodległości i spotkać się w Świdnicy a później z okazji odzyskania niepodległości zrobić przejazd na Walim, później Dzierżoniów i spowrotem Świdnica? Przy okazji świeta było by to nawiązanie do tradycji Alfy Romeo czyli do dawnych wyścigów - nasza trasa na Walim to trasa gdzie co roku odbywają sie rajdy. Jak byście to widzieli? Czy może za bardzo się rozmarzyłemAle trzeba podjąć szybką decyzję bo czasu jest nie wiele. A jeśli z pomocą AŚ byśmy mieli to organizować to jeszcze musimy dać propozycję do akceptacji. Może akurat byśmy pojawili się w Auto Świecie
![]()
Ostatnio edytowane przez ystian ; 28-10-2009 o 11:44 Powód: nowa propozycja
podpisuje się pod tym pomysłem obiema rękami..fakt na grilla to już nie ta pogoda ale taka objazdówka to świetny pomysł. szczególnie że drogi mamy całkiem ciekawe - w końcu nie przypadkowo gościliśmy wielokrotnie w naszych rejonach Rajd Polski - także drogi są interesujące i tym można by zachęcić innych Alfisi na spota. No to robimy listę i ruszamy z kopyta. Trzeba by przygotować jakieś informacje ogólne dla administracji portalu, musimy skorzystać z ich pomocy przy rozpropagowaniu tego naszego spota
..ystian w czymś pomóc??
Zdecydowanie popieram! Taka forma aktywnego wypoczynku w wolny dzień to mistrzostwo w zarządzaniu swoim czasemDo 11 w swojej belli wymienię przednie zawieszenie, więc z przyjemnością i niemałym stresem przyjadę, jeśli inicjatywa dojdzie do skutku!
V REGIONALNY SPOT ALFA ROMEO
Świdnica | 11 listopada | środa | godzina 12.00 | parking nad Zalewem
Przed nami kolejny, już piąty spot Alfa Romeo. Tym razem planujemy się spotkać z okazji zbliżającego się Święta. Przejazd ten chcemy zorganizować na cześć odzyskania przez Polskę niepodległości. Propozycja jest taka by zebrać się w ten ładny, słoneczny, świąteczny, listopadowy dzień i wyruszyć piękną kolumną w drogę objazdową po lokalnych trasach rajdowych. Chcielibyśmy tym samym nawiązać do dawnych tradycji wyścigowych tej sportowej marki jaką niewątpliwie jest Alfa Romeo. A że lokalne drogi są ciekawe, kręte i malownicze to nie trzeba nikogo przekonywać - wszak nie przypadkowo gościliśmy tu wielokrotnie Rajd Polski!! Kręte odcinki wokoło zbiornika w Lubachowie czy słynna na cały kraj Kostka Walimska to tylko część atrakcji jakie czekają na nas podczas tej objazdówki.
Zapraszamy wszystkich zainteresowanych!!
TRASA OBJAZDU
Start w Świdnicy, następnie Bystrzyca - Lubachów, tutaj robimy pierwszy postój pod tamą. Dalej odcinek Michałkowa / Glinno i dojeżdżamy do przełęczy walimskiej - tam na szczycie kolejny przystanek /jeśli pogoda na prawdę dopisze możemy tam coś zgrillować/. Następnie w dół 'patelnią' walimską do Walimia a dalej kierujemy się na Rzeczkę / Sokolec i dojeżdżamy do przełęczy jugowskiej gdzie robimy kolejny postój. Następnym celem jest rynek w Dzierżoniowie gdzie ładnie ustawimy się na placu co by nacieszyć oko własne jak i lokalnych mieszkańców
Stąd droga powrotna trasą niebieską a tu kolejna atrakcja - szczególnie ciekawy odcinek od Pieszyc aż do Walimia, kręta górska droga, która jako jedna z nielicznych jest w bardzo dobrym stanie bowiem na odcinku tym odbywają się wyścigi górskie. Z Walimia na Jugowice, znowu tama w Lubachowie, następnie Modliszów i potem dłuuuga prosta do samej Świdnicy.
Łączny dystans trasy to około 115 km
LISTA
1. ystian
2. piotrek V6
3. flatbeet
4. Kevin
5. rain
6. NERO_BWA
7. poduch
8. NoFear221188
9. Marcino20
10. pixie76
11. twardy
12. jengo
13. Numis
14. Numis GT
15. Fredi66
16. Olaf3276
17. seboq
18. janusz58
19. Kristof
20. b.piotrus
21. Magic
22. Rafcio
23. ersi
24. don majkel
Osoby, które potwierdziły nam swoją obecność na 100%
Frekwencja oko cieszy![]()
Ostatnio edytowane przez flatbeet ; 10-11-2009 o 22:27
Ja się deklarujeAutko zarejestrowane, zawieszenie nówka i nawet zimówki już są
![]()
może w końcu uda mi sie do was dołączyć![]()
flatbeet dopisz mnie do listymam nadzieje, że zbierze sie jeszcze kilku chętnych
fajnie by było gdyby było tak z 20 autek
zwłaszcza, że przejazd kolumną po tak zaje-fajnych drogach to bedzie czysta przyjemność
skoro wszystko już wymienileś, to nie ma sie czym stresować![]()
Koledzy wpisywać się na listę w trybie pilnym, ponieważ chcemy spróbować aby relacja ze spotu znalazła się w Auto Świecie przy współpracy z portalem alfaholicy. Ale potrzebujemy przedewszystkim liczbę chetnych a czasu jest nie wiele