Strona 9 z 82 PierwszyPierwszy 1234567891011121314151617181959 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 815

Temat: Spoty lokalne rejonów Wałbrzych - Świdnica - Bielawa

Użytkownik Maniak resoraków Avatar rain
    Mieszka w
    Niziny
    Auto
    Stilo 1.9 JTD, Brava_HGT

Domyślnie

to co z tym nowym spotem?

Administrator ds. gadżetów Maniak resoraków Avatar flatbeet
    Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    AR Brera 2.4 JTDm

Domyślnie

Dobra koledzy.. taka piękna pogoda na spocik nam dziś uciekła, pewnie jedna z ostatnich w tym roku więc trzeba coś wymyślić w najbliższym czasie bo myślę że z dnia na dzień pogoda będzie już tylko gorsza..
    chodzi mi po głowie najprostsza z opcji - spotykamy się u nas w rejonie np. Świdnica z racji podobnej odległości z Wałbrzycha jak i Dzierżoniowa i Bielawy a potem grill w Walimiu, ostatnio o tym myśleliśmy.
    W drodze dojazdowej możemy objechać zbiornik w Lubachowie, potem kostka Walimska - zawsze to jakieś atrakcje
    Termin to pewnie za dwa tygodnie dopiero bo za tydzień w niedziele wypada 1 listopada.. chyba że w sobote dzień przed świętem choć nie wiem czy to dobry pomysł...
    myślę że przy dobrych wiatrach udało by sie nam złamać barierę 10 aut.

dududs
    Gość

Domyślnie

jestem za spotem

ystian
    Gość

Domyślnie

A może by tak 11 listopada zrobić spota? Każdy wtedy będzie miał wolne. Myślę, że gril chyba już nie ma sensu w takie warunki pogodowe. To czyli wszyscy w Świdnicy chcą czy gdzieś indziej? A wpadł mi do głowy pomysł aby może zorganizować ten spot wspólnie z portalem alfaholicy i Auto Światem( http://www.forum.alfaholicy.org/doln...uncements.html)? Można było by nazwać ten spot np. z okazji święta niepodległości i spotkać się w Świdnicy a później z okazji odzyskania niepodległości zrobić przejazd na Walim, później Dzierżoniów i spowrotem Świdnica? Przy okazji świeta było by to nawiązanie do tradycji Alfy Romeo czyli do dawnych wyścigów - nasza trasa na Walim to trasa gdzie co roku odbywają sie rajdy. Jak byście to widzieli? Czy może za bardzo się rozmarzyłem Ale trzeba podjąć szybką decyzję bo czasu jest nie wiele. A jeśli z pomocą AŚ byśmy mieli to organizować to jeszcze musimy dać propozycję do akceptacji. Może akurat byśmy pojawili się w Auto Świecie
    Ostatnio edytowane przez ystian ; 28-10-2009 o 11:44 Powód: nowa propozycja

Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    AR Brera 2.4 JTDm

Domyślnie

podpisuje się pod tym pomysłem obiema rękami ..fakt na grilla to już nie ta pogoda ale taka objazdówka to świetny pomysł. szczególnie że drogi mamy całkiem ciekawe - w końcu nie przypadkowo gościliśmy wielokrotnie w naszych rejonach Rajd Polski - także drogi są interesujące i tym można by zachęcić innych Alfisi na spota. No to robimy listę i ruszamy z kopyta. Trzeba by przygotować jakieś informacje ogólne dla administracji portalu, musimy skorzystać z ich pomocy przy rozpropagowaniu tego naszego spota ..ystian w czymś pomóc??

Kevin
    Gość

Domyślnie

Zdecydowanie popieram! Taka forma aktywnego wypoczynku w wolny dzień to mistrzostwo w zarządzaniu swoim czasem Do 11 w swojej belli wymienię przednie zawieszenie, więc z przyjemnością i niemałym stresem przyjadę, jeśli inicjatywa dojdzie do skutku!

Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    AR Brera 2.4 JTDm

Domyślnie

V REGIONALNY SPOT ALFA ROMEO

Świdnica | 11 listopada | środa | godzina 12.00 | parking nad Zalewem

Przed nami kolejny, już piąty spot Alfa Romeo. Tym razem planujemy się spotkać z okazji zbliżającego się Święta. Przejazd ten chcemy zorganizować na cześć odzyskania przez Polskę niepodległości. Propozycja jest taka by zebrać się w ten ładny, słoneczny, świąteczny, listopadowy dzień i wyruszyć piękną kolumną w drogę objazdową po lokalnych trasach rajdowych. Chcielibyśmy tym samym nawiązać do dawnych tradycji wyścigowych tej sportowej marki jaką niewątpliwie jest Alfa Romeo. A że lokalne drogi są ciekawe, kręte i malownicze to nie trzeba nikogo przekonywać - wszak nie przypadkowo gościliśmy tu wielokrotnie Rajd Polski!! Kręte odcinki wokoło zbiornika w Lubachowie czy słynna na cały kraj Kostka Walimska to tylko część atrakcji jakie czekają na nas podczas tej objazdówki.
    Zapraszamy wszystkich zainteresowanych!!

TRASA OBJAZDU

Start w Świdnicy, następnie Bystrzyca - Lubachów, tutaj robimy pierwszy postój pod tamą. Dalej odcinek Michałkowa / Glinno i dojeżdżamy do przełęczy walimskiej - tam na szczycie kolejny przystanek /jeśli pogoda na prawdę dopisze możemy tam coś zgrillować/. Następnie w dół 'patelnią' walimską do Walimia a dalej kierujemy się na Rzeczkę / Sokolec i dojeżdżamy do przełęczy jugowskiej gdzie robimy kolejny postój. Następnym celem jest rynek w Dzierżoniowie gdzie ładnie ustawimy się na placu co by nacieszyć oko własne jak i lokalnych mieszkańców
    Stąd droga powrotna trasą niebieską a tu kolejna atrakcja - szczególnie ciekawy odcinek od Pieszyc aż do Walimia, kręta górska droga, która jako jedna z nielicznych jest w bardzo dobrym stanie bowiem na odcinku tym odbywają się wyścigi górskie. Z Walimia na Jugowice, znowu tama w Lubachowie, następnie Modliszów i potem dłuuuga prosta do samej Świdnicy.

Łączny dystans trasy to około 115 km

LISTA
    1. ystian
    2. piotrek V6
    3. flatbeet
    4. Kevin
    5. rain
    6. NERO_BWA
    7. poduch
    8. NoFear221188
    9. Marcino20
    10. pixie76
    11. twardy
    12. jengo
    13. Numis
    14. Numis GT
    15. Fredi66
    16. Olaf3276
    17. seboq
    18. janusz58
    19. Kristof
    20. b.piotrus
    21. Magic
    22. Rafcio
    23. ersi
    24. don majkel

Osoby, które potwierdziły nam swoją obecność na 100%

Frekwencja oko cieszy
    Ostatnio edytowane przez flatbeet ; 10-11-2009 o 22:27

Użytkownik Maniak resoraków Avatar rain
    Mieszka w
    Niziny
    Auto
    Stilo 1.9 JTD, Brava_HGT

Domyślnie

Ja się deklaruje Autko zarejestrowane, zawieszenie nówka i nawet zimówki już są

poduch
    Gość

Domyślnie

może w końcu uda mi sie do was dołączyć
    flatbeet dopisz mnie do listy mam nadzieje, że zbierze sie jeszcze kilku chętnych fajnie by było gdyby było tak z 20 autek zwłaszcza, że przejazd kolumną po tak zaje-fajnych drogach to bedzie czysta przyjemność

Cytat Napisał Kevin Zobacz post
    Do 11 w swojej belli wymienię przednie zawieszenie, więc z przyjemnością i niemałym stresem przyjadę,
    skoro wszystko już wymienileś, to nie ma sie czym stresować

ystian
    Gość

Domyślnie

Koledzy wpisywać się na listę w trybie pilnym, ponieważ chcemy spróbować aby relacja ze spotu znalazła się w Auto Świecie przy współpracy z portalem alfaholicy. Ale potrzebujemy przedewszystkim liczbę chetnych a czasu jest nie wiele