Strona 16 z 16 PierwszyPierwszy ... 678910111213141516
Pokaż wyniki od 151 do 154 z 154

Temat: Aplikacja - My Giulia

Użytkownik Świeżak Avatar OTTO1
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Giulia Veloce TI Q4

Domyślnie

Acha czyli skała zegara jest tymi widelkami w jakich powinny się znajdować wartości.
    A czy jestem w stanie wyłapać wartości niebezpieczne?

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 280KM Veloce MY2021

Domyślnie

Tak, ale te wartości referencyjne dla programu to są innymi słowy wartości na jakich operuje program - a niekoniecznie wartości które można uznać za normalne, prawidłowe, zdrowe dla danego pojazdu - i takich tam nie ma. Jeżeli rozumiem dobrze...

To tylko gwoli doprecyzowanie dla OTTO1, a nie żadna insynuacja potrzeby.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia 2.0 200hp, Giulietta 1.8 tbi

Domyślnie

Cytat Napisał OTTO1 Zobacz post
    A czy jestem w stanie wyłapać wartości niebezpieczne?
    Zgaduję, że mogą Cie interesować np: wartości maksymalne zalogowane dla danego PID w danej sesji, wszelkie temperatury, np EGT: gdy zbliża się do 1000C. Te informacje oczywiście są dostępne.
    Ponadto, aplikacja, ma bazową funkcjonalność alertowanie w trybie AA. W sekcji konfiguracjej AA możesz właczyć alerty, są one "wizualizowane" tylko w widoku "Giulia". W sytuacji gdy przekroczysz dany threshold, wartość jest w kolorze czerownym, żeby wyróżnić, że coś się "wydarzyło".

Jest to "rozowjowy" feature, wymaga jeszcze developmentu. Docelowo chicałbym aby można było konfigurować alert per PID w aplikacji, na tą chwilę tresholdy są zahardcowane w pliku konfiguracyjnym.

Użytkownik Świeżak Avatar OTTO1
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Giulia Veloce TI Q4

Domyślnie

Zacznijmy od tego że jak już wspominałem jestem laikiem, ale dbajacym o każdy samochód jaki miałem.
    W aplikacji którą stworzyłeś widzę szansę abym i w swetrze w której kiepsko się odnajduje również mógł zadbać o mój samochód, czyli dmuchać na zimne.
    Gdyby np. nie daj Boże rozszczelni mi się zbiornik z płynem w kolektorze, co niektórym już się przydarzyło to jakieś parametry zostaną zaburzone i nawet taki laik jak ja mógłby je wyłapać i zapobiec zatarciu silnika.
    Do niczego więcej te dane nie są mi potrzebne, wiedzieć w jakiej kondycji jest akumulator, choć i tak pewnie zapobiegawczo będę go doładowywać zewnętrznie raz na kwartał.