Acha czyli skała zegara jest tymi widelkami w jakich powinny się znajdować wartości.
A czy jestem w stanie wyłapać wartości niebezpieczne?
Acha czyli skała zegara jest tymi widelkami w jakich powinny się znajdować wartości.
A czy jestem w stanie wyłapać wartości niebezpieczne?
Tak, ale te wartości referencyjne dla programu to są innymi słowy wartości na jakich operuje program - a niekoniecznie wartości które można uznać za normalne, prawidłowe, zdrowe dla danego pojazdu - i takich tam nie ma. Jeżeli rozumiem dobrze...
To tylko gwoli doprecyzowanie dla OTTO1, a nie żadna insynuacja potrzeby.
Zgaduję, że mogą Cie interesować np: wartości maksymalne zalogowane dla danego PID w danej sesji, wszelkie temperatury, np EGT: gdy zbliża się do 1000C. Te informacje oczywiście są dostępne.
Ponadto, aplikacja, ma bazową funkcjonalność alertowanie w trybie AA. W sekcji konfiguracjej AA możesz właczyć alerty, są one "wizualizowane" tylko w widoku "Giulia". W sytuacji gdy przekroczysz dany threshold, wartość jest w kolorze czerownym, żeby wyróżnić, że coś się "wydarzyło".
Jest to "rozowjowy" feature, wymaga jeszcze developmentu. Docelowo chicałbym aby można było konfigurować alert per PID w aplikacji, na tą chwilę tresholdy są zahardcowane w pliku konfiguracyjnym.
Zacznijmy od tego że jak już wspominałem jestem laikiem, ale dbajacym o każdy samochód jaki miałem.
W aplikacji którą stworzyłeś widzę szansę abym i w swetrze w której kiepsko się odnajduje również mógł zadbać o mój samochód, czyli dmuchać na zimne.
Gdyby np. nie daj Boże rozszczelni mi się zbiornik z płynem w kolektorze, co niektórym już się przydarzyło to jakieś parametry zostaną zaburzone i nawet taki laik jak ja mógłby je wyłapać i zapobiec zatarciu silnika.
Do niczego więcej te dane nie są mi potrzebne, wiedzieć w jakiej kondycji jest akumulator, choć i tak pewnie zapobiegawczo będę go doładowywać zewnętrznie raz na kwartał.