Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Moduł haka

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa Romeo 159 Sprtswagon 1,8 MPI benzyna + LPG

Domyślnie Moduł haka

Witam szanownych forumowiczów
    Mam problem z podpieciem haka w alfie 159 1.8 (140KM) Hak sam w sobie zamontowany, wiązki podpięte ale moduł (UFC 52400542N) nie chce połaczyć się z kompem, czy miał ktos podobny problem?? Może ma ktos schemat do ewentualnego prześledzenia czy dobrze wszystko podpięte. Osobiście nie mogę nic odnośnie tego modułu znaleźć.
    Mogę powiedzieć że hak był przełożony z innej 159 (1.9 JTD) w której wszystko działało. Proszę o pomoc Ewentualnie schemat. Pozdrawiam

Auto

Domyślnie

Witam Ponownie,
    Elektryk poradził sobie z podłączeniem i sprawdzaniem napięć. Jest na etapie parowania modułu haka z komputerem auta. W różnych samochodach różnie to się paruje, różnymi kombinacjami sekwencji włączania świateł + stopu lub inne.
    Czy wie ktoś jak to zrobić w 159?
    Byłbym wdzięczny za pomoc w założeniu upragnionego haka w moim Sportswagonie.
    Pozdrawiam,
    Michał
    Z3Gordi

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Wolsztyn
    Auto
    159 SW 2.4 JTD Q-Tronic

Domyślnie

modułu haka nie parujesz, włączasz w module parktronika i zrobisz to albo w MES albo w alfa obd, natomiast zrobisz to tylko i wyłączie jak masz parktronika przód+tył, moduł haka ma jeden przewód który wpinasz w wiązke która przychodzi do centralki PDC, aktywujesz hak i tyle. jeśli nie masz tego w module nic nie robisz. o ile kojarze te funkcje ma tylko westfalia

Auto

Domyślnie

Witam jasio79,
    Czy wiesz w który PIN trzeba się w piąć w module parkowania z czujnikami z przodu i z tyłu, moduł: VALEO-601.861-C569?

Teraz zauważyłem, że jest już temat o haku do 159, miałeś dużo materiałów, ale nie otwierają się, może tam byłaby odpowiedź.

Już widzi hak komputer, lecz jeszcze kwestia podłączenia w który PIN do modułu parkowania, są trzy kostki. Została przedostatnia faza podłączenia. Objawy są takie, że wykrywa czujniki parkowania, lecz one nie działają jak się koło nich przechodzi. Przed aktywacją przydałby się być pewny wpięcia PIN`u, w poprzedniej 159, miała tylko czujniki z tyłu, moja ma z przodu i z tyłu.

https://drive.google.com/drive/folde...8l?usp=sharing

Może się komuś przyda, wszystkie zdjęcia i informacje dotyczące mojego podłączenia haka, plik PDF z instrukcją podłączenia haka ogólną, schematem na zdjęciu, oraz zdjęcia moich modeli modułów i haka.
    Hak Westfalia: 306 356
    Moduł haka: UFC 52400542N
    Moduł parkowania: Valeo-601.861-C569
    Instukcja i schemat FIAT, Citroen, Peugeot

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Wolsztyn
    Auto
    159 SW 2.4 JTD Q-Tronic

Domyślnie

Cytat Napisał Z3Gordi Zobacz post
    Witam jasio79,
    Czy wiesz w który PIN trzeba się w piąć w module parkowania z czujnikami z przodu i z tyłu, moduł: VALEO-601.861-C569?

Teraz zauważyłem, że jest już temat o haku do 159, miałeś dużo materiałów, ale nie otwierają się, może tam byłaby odpowiedź.

Już widzi hak komputer, lecz jeszcze kwestia podłączenia w który PIN do modułu parkowania, są trzy kostki. Została przedostatnia faza podłączenia. Objawy są takie, że wykrywa czujniki parkowania, lecz one nie działają jak się koło nich przechodzi. Przed aktywacją przydałby się być pewny wpięcia PIN`u, w poprzedniej 159, miała tylko czujniki z tyłu, moja ma z przodu i z tyłu.

https://drive.google.com/drive/folde...8l?usp=sharing

Może się komuś przyda, wszystkie zdjęcia i informacje dotyczące mojego podłączenia haka, plik PDF z instrukcją podłączenia haka ogólną, schematem na zdjęciu, oraz zdjęcia moich modeli modułów i haka.
    Hak Westfalia: 306 356
    Moduł haka: UFC 52400542N
    Moduł parkowania: Valeo-601.861-C569
    Instukcja i schemat FIAT, Citroen, Peugeot
    wg zdjęcia masz 3 kostki, pierwsza po lewej jest do body i tam musisz wpiąć ten pin od modułu haka i potem aktywować w mes albo w alfa obd, nie powiem ci w który, kupiłem używany hak z modułem i centralką pdc i swoją starą wiązke z używki wyjebałem, trzebaby przelecieć eLearn, bez podłączenia tego pinu nie będzie to działać poprawnie, tylko musisz pamiętać o jednej rzeczy, moduł westfalii wariuje jak przyczepa ma żarówki ledowe i tego nie przeskoczysz....