W d jest ciut glosniej slychac silnik w kabinie
W d jest ciut glosniej slychac silnik w kabinie
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Pod maską, tuż przed silnikiem jest mały moduł z mikrofonem. Takie coś wielkości pudełka pasty do butów z wtyczką (3 czy 4 pin) którą można go wypiąć bezkarnie.
Szkoda że nie można systemowo odwrócić fazy o 180szt żeby wyciszyć kabinę zamiast pierdzieć do środka :-).
mi akurat ta funkcja nie przeszkadza, nie było nigdy natrętne, a po zrobieniu wydechu z klapami i tak ten z zewnątrz dominuje (nawet na zamkniętych klapach). generalnie przydaje się słyszeć silnik jak się jedzie - ja słucham muzyki, więc gdybym załóżmy miał stock wydech do tego jeszcze brak sound enhancement, to guzik bym słyszał. jeżdżę zawsze w D i z łopatkami praktycznie każde hamowanie, ruszanie itp - tylko kulanie czy trasy na automacie
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Kwestia gustu i stanu przeróbek auta.
Problem w tym, że dźwięk tego silnika jakiś cudowny nie jest. Jak jest zrobione dobre audio żeby fajnie brzmiało to szkoda je zakłócać tym czymś - wg mnie.
Ja mam przerobione jako-tako audio i głośnik pod szybą który to emituje i tak mam ściszony na jakieś 15% na procesorze.
Jak masz klapy to inna bajka i inny dźwięk, i pewnie miło posłuchać. Tu ten bajer też bezużyteczny w tej sytuacji.
Reasumijąc - brak klap, stock audio, miłośnik tego akurat dźwięku silnika - warto to mieć :-).
kwestia gustu a może i korzystania z łopatek. audio mam dość mocno przerobione, wydech też, ale piszę również o czasie kiedy miałem stock wydech, stock audio, czy potem mod wydech. ja potrzebuję słyszeć silnik, w stocku przy normalnie puszczonej muzyce nie słyszałem w N, ale w D przynajmniej coś tam mruczało dodatkowo z głośnika, i brzmiało to do tego lepiej niż ori wydech. mi tam ta funkcja pasuje, taki lekki plusik.
Co kto lubi. Nie znęcałem się nad tym za długo bo szybko przerobiłem audio po zakupie i funkcje szlag trafił. Może zrobili poprawę dźwięku programowo bo tam gdzieś oprócz mikrofonu zdaje się też cały dodatkowy moduł do obróbki siedzi.
tak, ze schematów coś tam była jakaś puszka. Jak masz DSP to możesz się pobawić, bo o ile pamietam to właśnie szło przez środkowy głośnik w desce tylko.