Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Moja Alfa 155 2.0 16V Alfa rosso 133b/b

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar macalt
    Mieszka w
    Stalowa Wola
    Auto
    Kiedyś AR 159, teraz Alfa Romeo 145 1.6 16V 2000r., 155 2.0 16V 1996r., Giulia 2.0 Q4 2017r.

Domyślnie Moja Alfa 155 2.0 16V Alfa rosso 133b/b

Witam wszystkich forumowiczów. Jestem wielkim fanem włoskiej motoryzacji i tydzień temu kupiłem 3 Alfę Tym razem 155 2.0 16V 265k przebiegu Mam kilka rzeczy do zrobienia i stąd pytanie. Czy ma ktoś klamki lewe do drzwi?. Poszukuję też środka recaro. Póki co Alfa czeka na nowy rozrząd wraz z pompą wody i takie tam duperele. Trochę stała i pewnie jeszcze cos wyjdzie do roboty. Chce ją zrobić na "cacy". Najpierw mechanika, później malowanie chyba całego auta bo w wielu miejscach klar schodzi. Proszę o jakieś sugestie, ciekawostki na temat tego modelu co można w niej poprawić. Fele też pasowałoby zmienić bo mam speedline 15 cali. Może ma ktoś jakieś do sprzedania. Pozdrawiam Maciek.

Użytkownik Znawca Avatar Artas 155
    Mieszka w
    Warszawa/Gródek
    Auto
    Alfa Romeo 155 2.0 16V/Alfa Romeo 155 1.8 8V i FC 20VT

Domyślnie

Klamki gdzieś mam,felgi też by się pewnie jakieś znalazły .. kupiłeś tą czerwoną?

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Jak na cacy to warto zacząć od serca . Mam 2.0 16v TS (ze 156 ale chyba to to samo ) po
    odbudowie i rewizji tip top ze sprzęgłem 4 łopatkowym i dociskiem Helix nowa pompa oleju z panewkami pasowaniami itp . Robiony pod Pucharówke jako zapasowy. Wzorowe cisn oleju itp. szkoda kasy na rozrządu itp w takim przebiegu twinsparka. W rok dwa wladujesz wielokrotność (o ile auto ma jeździć a nie stać i wyglądać czy raptem dojechac powolutku do zlotu z niekoniecznie powrotem)
    Btw jak z ciśnieniem oleju na gorąco porządnie w TS z takim przebiegiem ?

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar macalt
    Mieszka w
    Stalowa Wola
    Auto
    Kiedyś AR 159, teraz Alfa Romeo 145 1.6 16V 2000r., 155 2.0 16V 1996r., Giulia 2.0 Q4 2017r.

Domyślnie

Cytat Napisał Artas 155 Zobacz post
    Klamki gdzieś mam,felgi też by się pewnie jakieś znalazły .. kupiłeś tą czerwoną?
    Na klamki jestem chętny. Jakie masz fele? Szukam jakiś ładnych szprych. Oprócz go spoiler i lusterka elektryczne.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    Jak na cacy to warto zacząć od serca . Mam 2.0 16v TS (ze 156 ale chyba to to samo ) po
    odbudowie i rewizji tip top ze sprzęgłem 4 łopatkowym i dociskiem Helix nowa pompa oleju z panewkami pasowaniami itp . Robiony pod Pucharówke jako zapasowy. Wzorowe cisn oleju itp. szkoda kasy na rozrządu itp w takim przebiegu twinsparka. W rok dwa wladujesz wielokrotność (o ile auto ma jeździć a nie stać i wyglądać czy raptem dojechac powolutku do zlotu z niekoniecznie powrotem)
    Btw jak z ciśnieniem oleju na gorąco porządnie w TS z takim przebiegiem ?
    Silnik jak na razie ładnie chodzi i póki co nie chce zaglądać? Ciśnienie oleju jest ok. Masz jakiegoś dobrego majstra od alf w Rzeszowie który wie co i jak?

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Artas 155 Zobacz post
    Tak, tą czerwoną

Użytkownik Znawca Avatar Artas 155
    Mieszka w
    Warszawa/Gródek
    Auto
    Alfa Romeo 155 2.0 16V/Alfa Romeo 155 1.8 8V i FC 20VT

Domyślnie

Wyślij mi numer telefonu na PW, będę w garażu to porobie zdjęcia i wyśle

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał macalt Zobacz post
    ..

Silnik jak na razie ładnie chodzi i póki co nie chce zaglądać? Ciśnienie oleju jest ok. Masz jakiegoś dobrego majstra od alf w Rzeszowie który wie co i jak?

- - - Updated - - -

priv

Uprawnienia