Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 78

Temat: Czy sutener i oszust powinien zostać Prezydentem?

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

Cytuję za X autor Pan Diabeł
    Z okazji wyboru kandydata obywatelskiego na Prezydenta RP składam motłochowi gorzkie życzenia: Obyście szybko poczuli konsekwencje swojej decyzji na własnej skórze, tumany.

Część z was poparła alfonsa, bo odzwierciedla wasze cechy: szowinizm, zaściankowość, zakłamanie, "lepkie rączki", cwaniactwo i lekceważenie prawa oraz przyzwoitości.

Niektórzy z was widzą w Nawrockim siebie czyli typa, który przy nadarzającej się okazji oszukałby i okradł emeryta, pobił geja opluł lesbijkę, zajebał komórkę słabszemu, zarabiał na prostytucji, bo "przecież jest popyt". Kłamiecie bez mrugnięcia okiem - żonie, dzieciom, księdzu na spowiedzi i lekarzowi. Kłamstwo stało się dla was nieszkodliwą "kolorowanką wizerunku", bo przecież wszyscy kłamią a politycy prawicy najbardziej.

Jest jednak druga grupa wyborców Nawrockiego, ci którzy zagłosowali "dla beki" jak Stanowski, głosowali żeby coś zaprotestować tylko za chuja nie mogą sobie przypomnieć co. W rezultacie pokazali jak gardzą Polską i demokracją. To głos z głupoty, bo Stanowski na tym zarobił a wy co z tego macie? Gówno!
    To właśnie do was kieruję te słowa, a zwłaszcza do młodych.

Drodzy młodzi, myślicie, że głos na Nawrockiego to żart, sposób na "przewrócenie stolika", bo chłopak na hulajnodze tak powiedział. Nie okłamujcie się, Sławek żadnego stolika nie przewróci, postawi obok nowy stolik. Czy pokazanie "dziadersom" KO, że macie własne zdanie, to był cel? Wybory to nie kupno biletu do kina, latte w kawiarni czy kebaba. To decyzja, która zaważy na waszym życiu - i to w sposób nieodwracalny i bezlitosny, bo od zawsze wiemy, że Kaczyński to wielki przyjaciel młodychNie ma tu opcji "pomyliłem się proszę pani, czy mogę zmienić zamówienie". To nie gra komputerowa, w której macie kilku istnień. Wybierając Nawrockiego, wybraliście bezkarność Kaczyńskiego, Ziobry, Mateckiego i Macierewicza itd. Poparliście antydemokratyczny reżim, który zmierza do wyprowadzenia Polski z Unii Europejskiej i w konsekwencji, podporządkowania Polski interesom Rosji. I tak się stanie, zanim kadencja Nawrockiego dobiegnie końca.
    Pożegnajcie się z Erasmusami, wymianami studenckimi, wycieczkami do Wiednia czy Barcelony. Zamiast wakacji na Costa Brava będziecie stać trzy dni w kolejce do ambasady Niemiec po dwutygodniową wizę turystyczną bez prawa do pracy. Na granicy niemiecki celnik przejrzy wasze walizki, a o wakacjach nad Balatonem możecie pomarzyć, bo was na to nie będzie stać.
    Reżim, który wybraliście, nie znosi wolności. Internet zostanie ograniczony, X pewnie padnie bo Musk jedzie na oparach. Facebook będzie ocenzurowany, TikTok i Instagram zamknięte, a to co zostanie, będzie pod kontrolą.
    Gospodarka po Polexicie się załamie. Sieci dystrybucji, powiązania gospodarcze, wszystko runie. Knajpy, puby i dyskoteki, w których teraz się bawicie, zamkną się na kłódki. Klienci zbiednieją, a wasze miejsca pracy znikną. Zapomnijcie o pracy za granicą, nikt was tam nie będzie chciał, bo będziecie uchodźcami.

Do młodych "patriotów", maszerujących z racami w kominiarkach i wykrzykujących hasła "Jebać Ukrainę, Niemców, Tusks i ruska". Czy myślicie, że wasza odrodzona, dumna, wolna od czarnych, ukrów, ciapatych i pedałów, niepodległa Polska będzie waszym rajem?
    W dwa lata poza UE osiągniecie PKB na poziomie Korei Północnej. Nie nażrecie się patriotyzmem, a wasza "niepodległość" będzie zależała od kaprysu Putina i Trumpa. Odwagi starczy wam na te kibolskie okrzyki, i machanie piąstkami na stadionach, jak stare kur...y cyckami, ale czy starczy na sięgnięcie po broń, gdy Rosjanie sobie wjadą do Polski? Wątpię, wojna to nie ustawka, wy spierdalać będziecie pierwsi, już namawiacie do zdrady Ukrainy a wasi idole podpisują deklaracje, że nie zgodzą się na przystąpienie Ukrainy do NATO. To właśnie jest zdrada, głupcy.

Rolnicy, wy też chcieliście "wolności" od unijnych sprawozdań, papierologi, groźby Mercosuru choć 90% z was nie wie co to, "Zielonego ładu", którego i tak Tusk nie podpisze.
    W porządku, niebawem dopniecie swego, nowa władza spełni wasze życzenia - wyjdą z UE. Skończą się dopłaty, dotacje na paliwo, tanie części do traktorów, pomoc unijnych pieniędzy przy klęskach żywiołowych, urodzaju, suszach czy powodziach. Będziecie harować na swoich polach, próbując sprzedać plony na kurczącym się rynku wewnętrznym.
    Eksport? Zapomnijcie. Rosja weźmie wasze towary, ale nie zapłaci. A gdy wyjdziecie protestować, nowa władza nie zawaha się użyć policji i wojska, przecież tak już było.
    I nikt was nie obroni, bo sami odcięliście się od UE.

Teraz do tych, którzy nie poszli na wybory, bo "Tusk nie rozliczył pisowskich złodziei". Ja też uważam to za największą porażkę i ogromny błąd. Czuje się zawiedziony, oszukany i zdradzony, rząd w kwestii rozliczeń złodziejstwa i innych przestępstw, miał działać sprawnie, stanowczo i sprawiedliwie, bez skrupułów i litości, obiecali nie dowieźli. Minister sprawiedliwości, prokurator generalny, szef służb specjalnych muszą być odważnymi ludźmi. Jestem wściekły i rozczarowany, ale... ja głosowałem.
    Wy swoją absencją zamknęliście drogę do rozliczeń za które chcecie teraz, o ironio, rozliczać Tuska.
    Nawrocki już szykuje ułaskawienia dla bandytów z pis. Chcieliście ukarać rząd "klapsem", no to złamaliście mu kark. Nie narzekajcie, już kurwa nie jęczcie, to wasza wina.

Konformiści, tchórze, bojący się opinii sąsiada czy proboszcza, was też mam już dość. Przegłosował was, przepraszam, przegłosował nas motłoch, oni wygrali, te tumany z wykształceniem podstawowym, ci krzykacze kolejkowi z Biedronki, bo za mało kas, a za długa kolejka. Ci co kąpią się tylko w sobotę, "bo się z gównem nie myli i wody szkoda", jeśli chodzi o mycie i zmianę skarpet to są zawsze eko. Oni wygrali, bo wy podobno naród waleczny i bohaterski, lea boicie się tego krzykacza z kolejki. Bo co ludzie powiedzą, gdy nie przyjmiecie księdza po kolędzie. Mam was wszystkich głęboko w dupie.

Ja sobie poradzę, mieszkam w kraju pełnym uśmiechniętych ludzi, zaradnych i pracowitycg uchodźców. Robię to co chcę, byłem tam gdzie chciałem, widziałem co chciałem. Nie dotyczy mnie ani strach przed LGBT, problem aborcji, ani związków partnerskich. Nowoczesny kraj ma te problemy za sobą. Widzę małżeństwa homoseksualne wychowujące dzieci i nikogo to nie dziwi, bo przevież nieważne czy rodzice są hetero czy homoseksualni, ważne jest czy są dobrymi rodzicami a dziecko jest szczęśliwe.

Edukację dawno zakończyłem, praca sprawia mi frajdę, starcza mi do pierwszego, mam kota, przyjaciół, super fajną córkę. Lubię kino, seriale i muzykę. Olewam polityków, bo nie ja jestem dla nich tylko oni są dla mnie. Tylko Polski mi żal.

Poznałem fantastycznych i zaangażowanych ludzi na X, nie ze wszystkim się zgadzamy ale przecież nie musimy. I nawet gdy nie przetrwa Twitter, to wiem, że te przyjaźnie przetrwają, bo wiele razem przez 10 lat przeżyliśmy, i to się liczy.
    Znam języki obce, dam sobie radę w każdym wolnym kraju. A wy? Co wy mnie obchodzicie? Tylko Polski szkoda.

Więc nadal będę jebał pis, domagał się rozliczenia afer, kłamstw, złodziejstw i przestępstw 8 lat ich rządów. Wciąż będę wyśmiewał głupotę motłochu, obnażał ich falsz i cynizm.

Ja tu zostaje "Jebać pis", do końca ich albo mojego. Tylko Polski szkoda.
    Cytat z X autor Pan Diabeł
    Ostatnio edytowane przez Piotriix ; 03-06-2025 o 19:45
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest

Użytkownik Pasjonat Avatar Pablo.
    Mieszka w
    pablogarage.pl
    Auto
    Kilka włoskich szrotów ;)

Domyślnie

Cytat Napisał Piotriix Zobacz post
    Cytuję za X autor Pan Diabeł
    Z okazji wyboru kandydata obywatelskiego na Prezydenta RP składam motłochowi gorzkie życzenia: Obyście szybko poczuli konsekwencje swojej decyzji na własnej skórze, tumany.

Część z was poparła alfonsa, bo odzwierciedla wasze cechy: szowinizm, zaściankowość, zakłamanie, "lepkie rączki", cwaniactwo i lekceważenie prawa oraz przyzwoitości.

Niektórzy z was widzą w Nawrockim siebie czyli typa, który przy nadarzającej się okazji oszukałby i okradł emeryta, pobił geja opluł lesbijkę, zajebał komórkę słabszemu, zarabiał na prostytucji, bo "przecież jest popyt". Kłamiecie bez mrugnięcia okiem - żonie, dzieciom, księdzu na spowiedzi i lekarzowi. Kłamstwo stało się dla was nieszkodliwą "kolorowanką wizerunku", bo przecież wszyscy kłamią a politycy prawicy najbardziej.

Jest jednak druga grupa wyborców Nawrockiego, ci którzy zagłosowali "dla beki" jak Stanowski, głosowali żeby coś zaprotestować tylko za chuja nie mogą sobie przypomnieć co. W rezultacie pokazali jak gardzą Polską i demokracją. To głos z głupoty, bo Stanowski na tym zarobił a wy co z tego macie? Gówno!
    To właśnie do was kieruję te słowa, a zwłaszcza do młodych.

Drodzy młodzi, myślicie, że głos na Nawrockiego to żart, sposób na "przewrócenie stolika", bo chłopak na hulajnodze tak powiedział. Nie okłamujcie się, Sławek żadnego stolika nie przewróci, postawi obok nowy stolik. Czy pokazanie "dziadersom" KO, że macie własne zdanie, to był cel? Wybory to nie kupno biletu do kina, latte w kawiarni czy kebaba. To decyzja, która zaważy na waszym życiu - i to w sposób nieodwracalny i bezlitosny, bo od zawsze wiemy, że Kaczyński to wielki przyjaciel młodychNie ma tu opcji "pomyliłem się proszę pani, czy mogę zmienić zamówienie". To nie gra komputerowa, w której macie kilku istnień. Wybierając Nawrockiego, wybraliście bezkarność Kaczyńskiego, Ziobry, Mateckiego i Macierewicza itd. Poparliście antydemokratyczny reżim, który zmierza do wyprowadzenia Polski z Unii Europejskiej i w konsekwencji, podporządkowania Polski interesom Rosji. I tak się stanie, zanim kadencja Nawrockiego dobiegnie końca.
    Pożegnajcie się z Erasmusami, wymianami studenckimi, wycieczkami do Wiednia czy Barcelony. Zamiast wakacji na Costa Brava będziecie stać trzy dni w kolejce do ambasady Niemiec po dwutygodniową wizę turystyczną bez prawa do pracy. Na granicy niemiecki celnik przejrzy wasze walizki, a o wakacjach nad Balatonem możecie pomarzyć, bo was na to nie będzie stać.
    Reżim, który wybraliście, nie znosi wolności. Internet zostanie ograniczony, X pewnie padnie bo Musk jedzie na oparach. Facebook będzie ocenzurowany, TikTok i Instagram zamknięte, a to co zostanie, będzie pod kontrolą.
    Gospodarka po Polexicie się załamie. Sieci dystrybucji, powiązania gospodarcze, wszystko runie. Knajpy, puby i dyskoteki, w których teraz się bawicie, zamkną się na kłódki. Klienci zbiednieją, a wasze miejsca pracy znikną. Zapomnijcie o pracy za granicą, nikt was tam nie będzie chciał, bo będziecie uchodźcami.

Do młodych "patriotów", maszerujących z racami w kominiarkach i wykrzykujących hasła "Jebać Ukrainę, Niemców, Tusks i ruska". Czy myślicie, że wasza odrodzona, dumna, wolna od czarnych, ukrów, ciapatych i pedałów, niepodległa Polska będzie waszym rajem?
    W dwa lata poza UE osiągniecie PKB na poziomie Korei Północnej. Nie nażrecie się patriotyzmem, a wasza "niepodległość" będzie zależała od kaprysu Putina i Trumpa. Odwagi starczy wam na te kibolskie okrzyki, i machanie piąstkami na stadionach, jak stare kur...y cyckami, ale czy starczy na sięgnięcie po broń, gdy Rosjanie sobie wjadą do Polski? Wątpię, wojna to nie ustawka, wy spierdalać będziecie pierwsi, już namawiacie do zdrady Ukrainy a wasi idole podpisują deklaracje, że nie zgodzą się na przystąpienie Ukrainy do NATO. To właśnie jest zdrada, głupcy.

Rolnicy, wy też chcieliście "wolności" od unijnych sprawozdań, papierologi, groźby Mercosuru choć 90% z was nie wie co to, "Zielonego ładu", którego i tak Tusk nie podpisze.
    W porządku, niebawem dopniecie swego, nowa władza spełni wasze życzenia - wyjdą z UE. Skończą się dopłaty, dotacje na paliwo, tanie części do traktorów, pomoc unijnych pieniędzy przy klęskach żywiołowych, urodzaju, suszach czy powodziach. Będziecie harować na swoich polach, próbując sprzedać plony na kurczącym się rynku wewnętrznym.
    Eksport? Zapomnijcie. Rosja weźmie wasze towary, ale nie zapłaci. A gdy wyjdziecie protestować, nowa władza nie zawaha się użyć policji i wojska, przecież tak już było.
    I nikt was nie obroni, bo sami odcięliście się od UE.

Teraz do tych, którzy nie poszli na wybory, bo "Tusk nie rozliczył pisowskich złodziei". Ja też uważam to za największą porażkę i ogromny błąd. Czuje się zawiedziony, oszukany i zdradzony, rząd w kwestii rozliczeń złodziejstwa i innych przestępstw, miał działać sprawnie, stanowczo i sprawiedliwie, bez skrupułów i litości, obiecali nie dowieźli. Minister sprawiedliwości, prokurator generalny, szef służb specjalnych muszą być odważnymi ludźmi. Jestem wściekły i rozczarowany, ale... ja głosowałem.
    Wy swoją absencją zamknęliście drogę do rozliczeń za które chcecie teraz, o ironio, rozliczać Tuska.
    Nawrocki już szykuje ułaskawienia dla bandytów z pis. Chcieliście ukarać rząd "klapsem", no to złamaliście mu kark. Nie narzekajcie, już kurwa nie jęczcie, to wasza wina.

Konformiści, tchórze, bojący się opinii sąsiada czy proboszcza, was też mam już dość. Przegłosował was, przepraszam, przegłosował nas motłoch, oni wygrali, te tumany z wykształceniem podstawowym, ci krzykacze kolejkowi z Biedronki, bo za mało kas, a za długa kolejka. Ci co kąpią się tylko w sobotę, "bo się z gównem nie myli i wody szkoda", jeśli chodzi o mycie i zmianę skarpet to są zawsze eko. Oni wygrali, bo wy podobno naród waleczny i bohaterski, lea boicie się tego krzykacza z kolejki. Bo co ludzie powiedzą, gdy nie przyjmiecie księdza po kolędzie. Mam was wszystkich głęboko w dupie.

Ja sobie poradzę, mieszkam w kraju pełnym uśmiechniętych ludzi, zaradnych i pracowitycg uchodźców. Robię to co chcę, byłem tam gdzie chciałem, widziałem co chciałem. Nie dotyczy mnie ani strach przed LGBT, problem aborcji, ani związków partnerskich. Nowoczesny kraj ma te problemy za sobą. Widzę małżeństwa homoseksualne wychowujące dzieci i nikogo to nie dziwi, bo przevież nieważne czy rodzice są hetero czy homoseksualni, ważne jest czy są dobrymi rodzicami a dziecko jest szczęśliwe.

Edukację dawno zakończyłem, praca sprawia mi frajdę, starcza mi do pierwszego, mam kota, przyjaciół, super fajną córkę. Lubię kino, seriale i muzykę. Olewam polityków, bo nie ja jestem dla nich tylko oni są dla mnie. Tylko Polski mi żal.

Poznałem fantastycznych i zaangażowanych ludzi na X, nie ze wszystkim się zgadzamy ale przecież nie musimy. I nawet gdy nie przetrwa Twitter, to wiem, że te przyjaźnie przetrwają, bo wiele razem przez 10 lat przeżyliśmy, i to się liczy.
    Znam języki obce, dam sobie radę w każdym wolnym kraju. A wy? Co wy mnie obchodzicie? Tylko Polski szkoda.

Więc nadal będę jebał pis, domagał się rozliczenia afer, kłamstw, złodziejstw i przestępstw 8 lat ich rządów. Wciąż będę wyśmiewał głupotę motłochu, obnażał ich falsz i cynizm.

Ja tu zostaje "Jebać pis", do końca ich albo mojego. Tylko Polski szkoda.
    Cytat z X autor Pan Diabeł
    I to jest powód porażki - PIERDyOLONA POGARDA DLA MYŚLACYCH INACZEJ niż jedyna słuszna narracja. Dlatego stało się tak, jak się stało. Jakby poza PO i PiS nie istniało nic więcej .
    www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie

> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał Machaju Zobacz post
    Tak. Dla wielu z tych 51% to był wystarczający powód. Umniejszanie wygranemu tym bardziej dyskredytuje przegranego. Kim trzeba być, żeby przegrać z kimś kogo kreowało się na "sutenera", "oszusta", "ćpuna", etc?

Jakbyś nie rozumiał, to tu był pojedynek wiarygodności (kiepskiej) Trzaskowskiego vs wizerunek Nawrockiego wykreowany przez media o równie kiepskiej wiarygodności. Ludzie po prostu nie uwierzyli ani w jedno ani w drugie. A ci do uwierzyli dziś mają ból d*py.

PS. Polecam dzisiejszy wywiad marszałka Kamińskiego w Polsacie. Powoli dociera. Pytanie co zrobią z głosem rozsądku. Pewnie standardowo - utopią.

Nawet Pani Mucha jakoś rozsądnie się wypowiedziała, bo już mogła - coś w stylu "bańka jest za mała żeby tylko jej uczestnikami wygrać, trzeba wyjść poza nią bo tam jest kawał świata jeszcze , i tym wyborcom poza nią coś wiarygodnego zaproponować"/ kampania tylko negatywna, na jakich PO zawsze przegrywało (do sejmu też przegrała z PISem przecież) o dziwo i tym razem przegrała. No dziwne zaiste.

Użytkownik Znawca
    Auto
    Były 159-ki

Domyślnie

Ehhh Piotrixx, ten bul (celowo przez u) odbytu jest nawet śmieszny, gdyby nie był tragiczny. Zero autorefleksji. Przegraliście, bo jedyne co potraficie to wrzucać gówno w wentylator, a po przegranej jedyny wniosek jaki wyciągacie - to jeszcze więcej gówna. Jak się nie ogarniecie, to nie będzie pytania czy w '27 będzie koalicja PiS-Konfa-Braun, tylko czy będą mieli większość konstytucyjną.
    Jakieś pretensje, że nie głosowałem za Trzaskowskim? A jakie Trzaskowski ma poglądy? Jest za CPK, czy przeciw? Jest za Ukrainą w NATO, czy przeciw? Jest za prowadzeniem EURO czy przeciw? Jest za pakietem migracyjnym czy przeciw? Jest za Zielonym Ładem czy przeciw?
    Odpowiedź: A co Pan chce dziś usłyszeć? Przecież popieranie takiego kolesia co przez weekend potrafi zmienić zdanie to po prostu kibolstwo polityczne.
    Ostatnio edytowane przez Machaju ; 03-06-2025 o 20:13

Użytkownik Pasjonat Avatar Pablo.
    Mieszka w
    pablogarage.pl
    Auto
    Kilka włoskich szrotów ;)

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    Nawet Pani Mucha jakoś rozsądnie się wypowiedziała, bo już mogła - coś w stylu "bańka jest za mała żeby tylko jej uczestnikami wygrać, trzeba wyjść poza nią bo tam jest kawał świata jeszcze , i tym wyborcom poza nią coś wiarygodnego zaproponować"/ kampania tylko negatywna, na jakich PO zawsze przegrywało (do sejmu też przegrała z PISem przecież) o dziwo i tym razem przegrała. No dziwne zaiste.
    Nie inaczej.
    To uważanie się za lepszych, tylko na podstawie programu walki z przeciwnikami. A co z ludźmi, którzy czegoś oczekują od państwa ? czegoś więcej niż nawalanka między sobą dla poklasku tłumu ?
    Niestety nie dla wszystkich ***** *** to najwyższy priorytet.
    www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie

> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y

Użytkownik Znawca
    Auto
    Były 159-ki

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    Zaproponować.... może jeszcze zrealizować? Albo chociaż zacząć. Wychodzi Tusk po pierwszej turze i głosi: "do końca miesiąca 100 ustaw deregulacyjnych". Wybory 1 czerwca. Więc wypadałoby, żeby chociaż na stronie KPRM powiesili projekty w piątek przed wyborami. I co i są zapowiedzi trzech. Nawet nie konkretne projekty. Jakieś tam pitu pitu. Jest wtorek i co ? I jak zwykle z Tuskiem jedno wielkie nic. Ustaw nie ma. Dziś jest sejm. Coś tam wjechało do głosowania? Ciekawe, czy był ktokolwiek taki co uwierzył w te bajki. O tym były właśnie te wybory. O WIARYGODNOŚCI.
    Według sondażowni na Nawrockiego zagłosowało ok. 260tys wyborców lewicy. Utrata tych przez Trzaskowskiego to rzeczywiście wyczyn.
    Ostatnio edytowane przez Machaju ; 03-06-2025 o 20:30

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    JEST: Giulia Veloce Ti MY21, 166 FL 3.2, BYŁY: 166 2.0TS, 156 1.8TS

Domyślnie

Tak. Dla wielu z tych 51% to był wystarczający powód. Umniejszanie wygranemu tym bardziej dyskredytuje przegranego. Kim trzeba być, żeby przegrać z kimś kogo kreowało się na "sutenera", "oszusta", "ćpuna", etc?

Jakbyś nie rozumiał, to tu był pojedynek wiarygodności (kiepskiej) Trzaskowskiego vs wizerunek Nawrockiego wykreowany przez media o równie kiepskiej wiarygodności. Ludzie po prostu nie uwierzyli ani w jedno ani w drugie. A ci do uwierzyli dziś mają ból d*py.

PS. Polecam dzisiejszy wywiad marszałka Kamińskiego w Polsacie. Powoli dociera. Pytanie co zrobią z głosem rozsądku. Pewnie standardowo - utopią.
    Machaju - ja o wozie, a Ty o kozie.
    Uważasz, że powodem przegranej Trzaskowskiego jest jego, "elytarność" - i tak generalnie - oderwanie od rzeczywistości ludzi w Polsce - i to jest jego "wina".
    Wiec tak - przypisujesz Traskowskiemu cechy których nie posiada - nie wywyższa się. Co najwyżej, część ludzi czuje się gorsza porównując się do niego - a to ma swoją nazwę: KOMPLEKSY.

Osoba rozumna i racjonalna dokonuje wyboru w sposób racjonalny: wybiera rozważając Za/Przeciw w kategoriach swojego dobra.
    Osoba zindoktrynowana, z kompleksami, nastraszona - bardzo łatwo daje sobą manipulować - i głosuje, nawet wbrew swojemu interesowi, z klapkami na oczach przeciw komuś, a nie na kogoś zgodnie ze swoim dobrem/interesem.

Tutaj mieliśmy człowieka pozytywnie nastawionego do innych ludzi, całkiem dobrze wykształconego (tak wiem - to wada - szczególnie te języki , obeznanego z tym jak funkcjonuje świat kontra człowiek o aparycji osiedlowego osiłka, opierdalającego staruszków z mieszkania, biorącego udział w ustawkach, wciągającego na wizji niewiadomo co, bez doświadczenia w międzynarodowym środowisku, ledwie mówiącego nawet w j. polskim, kumplującego się z bandytami i naziolami ...

I większość Polaków wolała i wybrała takiego gościa jakiego wybrała ... - w Twoim języku: wygrał.

Wygrał - pytanie kto wygrał, a kto przegrał?
    W wyborach wygrywają i przegrywają obywatele - czyli WYBORCY - czyli wszyscy my ...
    Mnie nie interesuje wygrana/przegrana konkretnej osoby - mnie interesują konsekwencje tego wyboru. Gdyby wygrał Szambelan-Czaskoski nie czuł bym się "wygrany" - czułbym, że to dobry wybór.

Jakie mam obawy?
    Nie chce mi się pisać, ale robię copy/paste wpisu osoby, która dość treściwie to ujęła:
    ""– Ale Trzaskowski to ta Unia.
    Jaka, kurwa, „ta”?
    Unia Europejska to my. Nie „ta”, nie „oni”. My. Jeszcze.
    Ale zacznijmy od początku.
    Oto możliwe konsekwencje Waszego wyboru.
    Bo sądząc po tym, co dziś leci na Russia Today (oglądam od rana), to się nie skończy na „naszych” wyborach prezydenckich. Tam dziś strzelają korki szampana. Nie wierzysz? Włącz.
    Tak więc moim zdaniem to dopiero prolog.
    Masz paszport?
    Masz oszczędności, żeby przeżyć z rodziną kilka lat na uchodźstwie?
    Pytam serio. Bo w najłagodniejszym wariancie zrobią z nas rosyjską republikę bananową — przy pomocy Waszych własnych głosów, Waszej naiwności i Waszego nowego prezydenta.
    W najgorszym — i obym, kurwa, się mylił — za najpóźniej 5 lat pod oknami mogą stać rosyjskie czołgi.
    Ale po kolei.
    1. Izolacja od Unii Europejskiej
    – Weto prezydenta wobec ustaw sądowych wymaganych przez UE
    – Zamrożenie KPO i funduszy spójności
    – Konfrontacja z Brukselą jako stała narracja
    – Hasła: „Unia nas gnębi”, „Bruksela nas okrada”
    – Efekt końcowy: Polexit — nie przez referendum, tylko przez dryf i sabotaż
    2. Rozpad sojuszy międzynarodowych
    – Marginalizacja w NATO
    – Utrata wiarygodności jako partner
    – Samotność na wschodniej flance
    – USA: „z Polską nie da się współpracować”
    – Efekt końcowy: granice bez gwarancji bezpieczeństwa
    3. Wzrost wpływów rosyjskiej propagandy
    – RT i Sputnik przechodzą na TikToka i Telegram
    – Bandycki prezydent nie reaguje — bo mu to pasuje
    – Telewizja publiczna = sabotaż pod płaszczykiem patriotyzmu
    – Efekt końcowy: społeczeństwo ogłupione, skłócone i bezradne
    4. Zapaść gospodarcza
    – Brak środków z UE → koniec inwestycji
    – Ucieczka inwestorów
    – Spadek złotego, wzrost cen, bezrobocie
    – Nieoficjalny bojkot Polski w handlu i finansach
    – Efekt końcowy: bieda, inflacja, panika — tym razem naprawdę
    5. Rozwalenie państwa prawa
    – Weto wobec każdej reformy przywracającej praworządność
    – Trybunał Julii 2.0 — tym razem z kibolami
    – Swoi na każdej możliwej funkcji
    – Efekt końcowy: państwo mafijne — legalnie, w biały dzień
    6. Fizyczne zagrożenie ze strony Rosji
    – Prowokacje na granicy
    – „Ćwiczenia wojskowe” przy Suwałkach
    – Testowanie reakcji NATO
    – Efekt końcowy: zielone ludziki, zamachy, „ochrona mniejszości rosyjskiej”
    A najgorsze?
    Wy dalej będziecie kleić memy.
    I obwiniać „Tuska”, „Unię”, „lewactwo”.
    Podczas gdy ten kraj będzie płonąć.
    Gratuluję Wam.
    Wasz prezydent.
    Nasz dramat.
    Nadal nie rozumiesz, co zrobiłeś?
    To nie mamy o czym rozmawiać.
    Ja?
    Mam środki. Mam paszporty.
    Mogę zabrać bliskich i wyjechać.
    I potrafię zbudować sobie życie gdzie indziej.
    Nie będę bronił kraju, który wybrał głupotę, przemoc i zdradę.
    Nie zasłużyliście na to.
    Kropka. Zostawiam to tu.
    Zobaczymy, jak szybko się ziści.
    Oby nie. Ale wątpię."

- - - Updated - - -

Według sondażowni na Nawrockiego zagłosowało ok. 260tys wyborców lewicy. Utrata tych przez Trzaskowskiego to rzeczywiście wyczyn.
    Tutaj nie ma wątpliwości - kampania Trzaskowskiego oraz jego sztab wyborczy był bardzo słaby (cała seria błędów).
    Ten element również uważam za wybitne osiągnięcie - szczególnie w połączeniu z tym, że w zamian nie pozyskał niczego z prawej strony (ktoś mu nieźle doradził - udawanie podróbki oryginału).

Użytkownik Znawca
    Auto
    Były 159-ki

Domyślnie

Nie chce mi się drugi raz pisać, odpowiedź masz w moich dwóch poprzednich wpisach.
    https://m.youtube.com/watch?v=EvKTkD...UJa2FtacWEc2tp
    Polecam. Podobno to początek operacji Tusk out Sikorski in.

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Ehhh Piotrixx, ten bul (celowo przez u) odbytu jest nawet śmieszny, gdyby nie był tragiczny. Zero autorefleksji. Przegraliście, bo jedyne co potraficie to wrzucać gówno w wentylator, a po przegranej jedyny wniosek jaki wyciągacie - to jeszcze więcej gówna. Jak się nie ogarniecie, to nie będzie pytania czy w '27 będzie koalicja PiS-Konfa-Braun, tylko czy będą mieli większość konstytucyjną.
    Jakieś pretensje, że nie głosowałem za Trzaskowskim? A jakie Trzaskowski ma poglądy? Jest za CPK, czy przeciw? Jest za Ukrainą w NATO, czy przeciw? Jest za prowadzeniem EURO czy przeciw? Jest za pakietem migracyjnym czy przeciw? Jest za Zielonym Ładem czy przeciw?
    Odpowiedź: A co Pan chce dziś usłyszeć? Przecież popieranie takiego kolesia co przez weekend potrafi zmienić zdanie to po prostu kibolstwo polityczne.
    A co pan chce dziś usłyszeć . To jest to. Wczoraj żadnego muru . Dziś lepszy mur. Wczoraj żadnego cpk. Dzis cpk ale taki do dupy nic nie dający żadnej logistyki dostaw na wschodnią granice w razie W (dla już totalnego ośmieszenia projekt prowadzony przez przeciwnika cpk) its itp. jakie dobro jakie zło. Rząd ma działac a nie głosić z ambony przykazania . Półtora roku i nic. Nic . W podstawowych tematach. Ochrona zdrowia - zdrowia życzymy. Prawda o demografii wieku emerytalnym nierówności mezczyzn i kobiet cisza . (Tu jest dopiero "piekło kobiet" tylko tych nie mających siły się drżeć gwiazdkami o nic nie znaczącej aborcji w dobie powszxzenej wiedzy i dostępności antykoncepcji ) burdel w prawie. Zero zmian w podatkach. Nic no po prostu nic . I jeszcze wywalili tego totalnie nie sprawczego premiera popierającego się łamaga i patusem. I tak dziwne że tak mała różnica , bańka się napompowała co do jednego w frekwencji. Młodzi i ich wybory pokazują co dla nich jest ważne i że jednak ogarniają obłudę i hipokryzję
    Kredyt 0 procent ! Przecież oni to pamiętają i doskonale wiedza z czym się wiąże to nie debile . Pamiętają kopert śmierci, mdlejącego Giertycha brunatnego i kato bardziej niż obecna końca idiotycznie skakajacego ...Umieją czytać i słuchać i ETS. Liczą podatki i obciążenia na z góry skazane na nieskuteczne ratowanie planety .
    Naprawdę nie było w platformie jednej wiarygodniej nie zmieniającej zdania jak wiatr zawieje osoby z charyzma gwarantująca odsunąć skompromitowanego premiera w cień ? Widać nie było. Więc wynik jest efektem słabości i niedostosowania do potrzeb ludzi w tym kraju .
    Półtora roku pełni władzy łącznie z mediami sądownictwem policja służbami ..żeby coś dla ludzi zrobić i nic .
    Nie-PIS i prymitywne kibolskie równe "wina Tuska " na tym samym poniżej dna poziomie hpokrzykiwania, to za mało. Tak krzyknąć każdy potrafi. Kibolskie prymitywne .ale czego od kopacza piłki oczekiwać.

Edit
    Piotrix po co bełkot sfrustrowanego jakiegoś patola tu wklejasz ?
    Ostatnio edytowane przez Andrzejsr ; 03-06-2025 o 23:24

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    JEST: Giulia Veloce Ti MY21, 166 FL 3.2, BYŁY: 166 2.0TS, 156 1.8TS

Domyślnie

Nie chce mi się drugi raz pisać, odpowiedź masz w moich dwóch poprzednich wpisach.
    https://m.youtube.com/watch?v=EvKTkD...UJa2FtacWEc2tp
    Polecam. Podobno to początek operacji Tusk out Sikorski in.
    To nie pisz wcale.

Ciągle nie rozumiesz, że nie oczekuję od Ciebie żadnej odpowiedzi.
    Interesuje mnie jedynie co kieruje ludźmi, którzy są bandą debili głosujących takich ludzi jak Nawrocki i co kieruje ludźmi, którzy bronią ich decyzji.
    Nie wiem po co te złote myśli (nie potrzebuję twoich rad) o tym, że Trzaskowski przegrał (to fakt), interesuje mnie dlaczego wybrali gorszą opcję dla kraju w imię swoich fobii (czyli, można powiedzieć, że są tłuczkami).

Śmieszą mnie tutejsze zarzuty, że "moja postawa" (tak w skrócie) ma jakiś wpływ na zachowanie wyborców pis - Wy chyba, nie rozumiecie, że ja mam ich głęboko w dupie i nie zamierzam nikogo przekonywać - są dorośli i sami podejmują decyzję.
    Natomiast nie widzę żadnego powodu, żeby nie śmiać się z debili głosujących na tego typu gościa - ludziom popierającym człowieka tego typu nawet nie powinno podawać się ręki.
    Orban na Węgrzech to człowiek dobrze wykształcony, trampek - właściwe, od urodzenia człowiek amerykańskiego establishmentu - to zupełnie inna liga w porównaniu z typem ociężałego umysłowo osiedlowego osiłka biorącego udział w ustawkach, opierdalajacego staruszka z mieszkań, kumplujący się z pospolitymi bandytami i proputinowskimi naziolami - tak, tak - to człowiek właściwy na ten urząd w Polsce - to ma sens. Poopowiadaj jeszcze dalej dlaczego ludzie w Polsce go wybrali.

Udzielasz odpowiedzi na niezadane pytania.