Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Temat: Klocki hamulcowe

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał MietasM Zobacz post
    Mam tarcze EBC Turbo groove i klocki Yellow Stuff w moim TransAm'ie i muszę potwierdzić, że w porównaniu z oryginalnymi hamulcami są REWELACYJNE!. Żałuję tylko, że do Stefci są dostępne tylko gładkie EBC a nie ma TG, które są nacinane i nawiercane. Ale może zanim mi się skończą oryginalne tarcze to EBC stanie na wysokości zadania
    u siebie mam gładkie EBC i klocki yellowstuff, hamują bardzo dobrze, przy otwartej szybie i lekkich hamowaniu słychać że ciut piszczą, przy zamkniętej szybie i muzyce już nie ma szans. niestety na torze i z nich się dymiło ciut, płyn sie zagotował po 2 okrążeniach mimo przerwy pomiędzy (standardowy płyn) haha - musiałem zmienić technikę jazdy i jednak odwarzyć się jeździć w trybie Race, potem już było dobrze.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Stelvio

Domyślnie

Zmieniłem jakiś czas temu tył na Brembo, przód nie wiem co tam jest może nawet oryginal, bo poprzedni właściciel serwisowa w ASO. I te Brembo strasznie pyla, felga cała brązowa po kilku dniach od mycia, a przód się ciągle blyszczy. Jakie klocki z małym pylenie polecacie?

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Alfa Giulia Veloce

Domyślnie

ATE ceramiczne, praktycznie w ogóle nie pylą

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Na starej tarczy moga pylic i ate ceramic - u mnie obecnie masakra ale licze ze przejdzie jak sie uloza.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.