[159] Dolny wahacz lewy - ocena, jaki aktualnie polecacie, jakie numery, jaka cena?

lukkrk

Nowy
Auto
159 1.9 JTDm
Cześć

Dolny wahacz lewy do 159 dokłądnie Alfa Romeo 159 Sportwagon (939_) 1.9 JTDM 8V (939BXE1B) (939 A1.000) 1910ccm 120KM/88kW 2006/03-2011/11

Pytania?
1. Jakie odgłosy wydaje i kiedy? Czy taki stuk z "kolumny" przy lekkim wpadaniu koła w dół i w góre w zagłębienie typu "jak stuk ogranicznika w drzwiach" to może być dolny wahacz? Jak ewentualnie sprawdzić?
2. Jaki aktualnie polecacie, jakie numery ma lewy, jaka cena? Słyszałem, że najlepiej górne Lemforder, a dolne Denckermann?

Dziękuję.

Ja wszystkie mam mahle Hd nie wiem czy dobrze nazwę napisałem. Górne nie były mocno drogie ale dolne były drogie nie będę pisał ile dokładnie bo nie pamiętam. Pamiętaj że górne się różnią jeśli chodzi o przedlift i polift.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

I ile na nich masz już przebiegu?

Te górne czym się różnią? Nie było tak, że po lifcie są i górne i dole "aluminiowe"?

Sa wszystkie aluminiowe. Przed liftem jest inny sworzen w górnym wachaczu. Dol jest taki sam. W polifcie zwrotnica jest aluminiowa Przed liftem nie jak dobrze pamiętam. A mam zrobione na nich jakies 3 może 4 tysiące.

Wiesz nie twierdzę że tak nie może się staćna razie odpukac jest ok

Panowie jakieś sugestie odnośnie dolnych wahaczy? Ja w zeszłym roku wymieniałem- prawy miałem z oryginału, lewy kupiłem TRW. Po 5000 km lewy zaczął stukać na tulejce tej od widełek amora. Poszedł na reklamacje- uznana. Założyłem kolejny z TRW i znów ta sama historia, stuki z tulejki po ok 5000 km. Dodam że wszystko montowane zgodnie z serwisówką. Macie jakieś sprawdzone zamienniki dolnych wahaczy, TRW już nie zaryzykuję, szkoda mojej pracy przy montażu.

Wysłane z mojego 24115RA8EG przy użyciu Tapatalka

Potwierdzam wpis kol. jasio79.
Od czasu gdy mi zrobił i sprzedał to chodzą do dzisiaj.
Ile to będzie jasio79? 4,5 lat, czy jednak więcej?

Dzisiaj na przeglądzie wyszło że do wymiany lewy górny. @jasio79, piszę na PW w temacie

Amortyzatory
Powrót