Dopuszcza się we Włoszech tablice 360 mm x 110 mm, ale tylko z przodu.
Dopuszcza się we Włoszech tablice 360 mm x 110 mm, ale tylko z przodu.
A, no to jasne. Bardzo dużo tam takich, również na dostawczakach.
Fajnie wyglądają, do Alf w sumie idealne :-).
Co to w ogóle za problem? Przecież jak się jedzie, to się nie widzi swojej tablicy z przodu, z tyłu zresztą też nie.
Problem dla czujników z przodu które często głupieją przy dużych ramkach.
A reszta to kwestia gustu. Felg też ze środka nie widać a dla niektórych są ważne jak nie wiem co...
U mnie na Giulii jeździła z taką mała tablica z przodu i nie było problemu z Policją czy Strażą Miejską. Zawsze mówili "jaka tablica rejestracyjna z przodu".
Nikt nigdy nie wspomniał, że nielegalna. Zawsze im mówiłem, że mniejsza wygląda ładniej na Alfie![]()
Mam kilka głupich pytań.
Co zrobić by Stelvio 2025r. jeździło jak przed liftem z 2018r.?
Przyspieszenie 0-100 5.7,a testerzy mierzą 6.1.
Podobnie z Vmax.
Miałem Giulie 2.0 2018r. i było super autem. Czasami fajnie było się ścignąć spod świateł z BMW 330i
Podpisałem umowę leasingową na nowe Stelvio 2.0 , a mogłem wziąć kilkuletnie Q. ( Jutro mają rejestrować)
Teraz raczej już się nie można wycofać z podpisanej umowy ,stąd moje pytania.
Ostatnio edytowane przez zinedine11 ; 22-06-2025 o 08:38
Z tego co czytalem...
Generalnie lipa bo ekologia. Coś tam możesz polepszyć ale 2018 to już nie bedzie.
wywalenie GPF - tuner, gwarancja
mod mapy silnika - tuner, gwarancja
mod skrzyni - tuner gwarancja
Jest też już dostępny modul umozliwjajacy launch control. Ale to tylko walka o rekordy bo napedzenie kół zanim ruszysz też zajmuje czas.
U mnie żadne czujniki nie głupieją.
Wszelkie małe tablice, a nie daj Boże te krótkie w samochodzie do tego nie kwalifikującym się, to druciarstwo, wieśniactwo i objaw kompleksów.
Powinno za to zabierać dowód rejestracyjny, co niestety rzadko się zdarza, skoro u mnie w okolicy jeździ Tico z krótki tablicami i nikt z tym nic nie robi.
- - - Updated - - -
Straż Miejska nic do tego nie ma, a Policja wiadomo jaki poziom sobą reprezentuje, zwłaszcza teraz.
Jeżeli założysz z przodu tablicę z szeroką ramką to przednie czujniki to łapią. Problem jest stary i znany. Wiele serwisów przykręca wręcz tablice bezpośrednio do podstawki bez żadnej ramki żeby mieć to z głowy. Może masz jakiś nowy samochód M23 czy coś i to poprawili.