Giulia Q.
Jakies 2860 km (+/- 10/15/20 km)
Spalanie jakies 272L (+/- 3-4L bo nie robiłem tego aptekarsko)
Jakies ~9.5L / 100km
Autostrada 133-135km/h na tempomacie* i **.
* W Polsce i Czechach okazjonalnie coś przycisnąłem w zależności od sytuacji na drodze (ale to bylo 500km)
** Nie ogarnąłem komputera i w okolicach bolonii jechałem 120 mph zamiast km/h ¯\_(ツ)_/¯
Moja sztuka
https://www.forum.alfaholicy.org/nas...ne_veloce.html
Upłynnię zaślepki spryskiwaczy xeona do giulietty kolor 134b (czerwone), komplet lewa i prawa 200pln wysyłka free. Można w małopolce podjechać i popatrzeć czy kolor pasuje.
Oświadczenie
Połowe problemów w alfie można rozwiazać nowym kablem, wtyczką i czujnikiem.
Muszę się pochwalić. Trasa przez SK do Austrii i z powrotem łącznie 1210km trochę korków na trasie i w Wiedniu, jazda w góry. Ruch tzw. świąteczny (Boże Ciało). Bez tempomatu, wg przepisów (ograniczeń prędkości) i pierwszy raz w ciągu 4 lat użytkowania tego auta jestem naprawdę w szoku. Wg kompa wyszło 5,2/100km, nieprawdopodobnie nisko bo w PL to tak ok. 7/100 bez przyczepy a z przyczepą do 9/100. 2,2 D 190km RWD.
Podpytam o przyczepę.
Kempingowa?
Dużo z nią jeździsz, często, daleko?
Mam Wilka DMC 1300 kg, koledzy pytają czy mi zawieszenia nie szkoda, bo tam wielowahacz w aluminium że że zajadę raz dwa.
No ale innej opcji nie mam, nie będę kupował auta ekstra do przyczepy by raz w roku gdzieś pojechać?
Musiałeś już coś wymienia w zawieszeniu z powodu targania przyczepy?
Dzięki.
Żeby nie było spamu to też napisze.
Jazda przez ostatnie 2 miesiące, czyli wiosenne warunki, do pracy 12, 5 km i powrót, spalanie poniżej 10 l/100km, czemu deone przy wyprzedzaniu.
Glinie myślałem że będzie gorzej, no ale jeżdżę na obrzeżach miasta i to w porach gdy nie ma tłoku.