Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 38

Temat: Alfa Romeo Giulia - czujniki martwego pola

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

dosć tajemniczo piszesz, nie wiem na jakich narzędziach bazujesz, ja niestety tylko MES Mux/AlfaOBD, kiedyś przyjechał do mnie klient z autem z USA w które włożył używany radar, no i tak jak ogólna wiedza podpowiada, nie dało się go odpalić, już nie pamietam czy proxi przechodziło czy był po prostu błąd.

co do Marka radia, on kupił inny konfig EU i mówił full czyli z DAB (a zaś bez Sirrus) z dużą navi itp i faktycznie wspominał że proxi nie przechodzi (choć nie pisał co dokładnie czy miał out of range czy nie) - nie wiem czy tędy droga, ale proponowałem mu żeby wysłał mi zrzut (log z MESa) z wkładem swojego proxi do poprawki, no ale nigdy tego nie zrobił więc nie wiem czy Twój przypadek jest jakiś inny. zastosowanie radia które jest kompatybilne z ustawioniami proxi to wejdzie z MESa, choć używka wymaga niby kodu.
    no chyba że jeszcze jakieś inne tricki zastosowywałeś - np na alfaowner jest gość co akurat robi z CAN urządzenia, ma narzędzia do debugowania, rozkminił, zrobił sobie fakera VINu i bez kodów radio 2 generacji odpalił. sposobów multum.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    BIALYSTOK
    Auto
    alfa romeo

Domyślnie

Cytat Napisał majk Zobacz post
    markowi radio nie przechodziło a mi przeszło, kwestia podejścia do tematu
    mam jeden radar rozcięty i tam win zapisany jest w kilku scalakach i już nie jeden próbował lepszy ode mnie ale oczywiście może komuś sie uda.

Użytkownik Świeżak Avatar shpuncik
    Auto
    145 Boxer; 145 JTD Edizione Sportiva

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    ...włożył używany radar, no i tak jak ogólna wiedza podpowiada, nie dało się go odpalić, już nie pamietam czy proxi przechodziło czy był po prostu błąd...
    proxi mozna wykonac bez problemu. blad pozostaje w srodku - cos o niezgodnosci VINu. to samo dotyczy TVM (ot QV), ABS, czujnika martwego pola, radaru.

nie probowalem wkladac uzywanego modulu airbag z innego auta. ciekawe jak auto zreagujovaloby

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    BIALYSTOK
    Auto
    alfa romeo

Domyślnie

Cytat Napisał shpuncik Zobacz post
    proxi mozna wykonac bez problemu. blad pozostaje w srodku - cos o niezgodnosci VINu. to samo dotyczy TVM (ot QV), ABS, czujnika martwego pola, radaru.

nie probowalem wkladac uzywanego modulu airbag z innego auta. ciekawe jak auto zreagujovaloby
    Błąd proxy wywali

Użytkownik Świeżak Avatar shpuncik
    Auto
    145 Boxer; 145 JTD Edizione Sportiva

Domyślnie

Cytat Napisał marekkoczta Zobacz post
    Błąd proxy wywali
    moze zalezy od SW wersji body bo bledow z proxi niemialem.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    BIALYSTOK
    Auto
    alfa romeo

Domyślnie

Cytat Napisał shpuncik Zobacz post
    moze zalezy od SW wersji body bo bledow z proxi niemialem.
    Pisałeś przecież ze nie wkładałeś w grupie fiuta każdy inny moduł od innego auta wywala błąd chyba ze czysty to i tak proxy trzeba zrobić bo vin nie zgadza sie.

Użytkownik Świeżak Avatar Piterson
    Mieszka w
    KRK/KSU
    Auto
    Giulia TI

Domyślnie

Czołem Drodzy Alfaholicy,

W postach wymieniane było że wymiana przedniego radaru na cokolwiek innego niż funkiel nówka nie przechodzi,
    Tak dla potwierdzenia, czy to samo dotyczy sie czujników martwego pola zderzak tył?
    Kupiłem Stelvio z US niestety przyszło bez wiazki PDC oraz czujników martwego pola z tylniego zderzaka.

Dziękuję oraz Pozdrawam,

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kąty Wrocławskie.
    Auto
    159,1,9Jtdm 200KM, Giulia 2018 - 280KM, Stelvio 2021- 280KM

Domyślnie

Zamontowałem inny i działa.

Użytkownik Świeżak Avatar Piterson
    Mieszka w
    KRK/KSU
    Auto
    Giulia TI

Domyślnie

ok, Super, Dzieki za odpowiedź Kaz156, rozumiem że inny znaczy inna używka (nie nowy)?
    Czy one maja polaryzację (lewy/prawy) czy można kupić po prostu 2 szt. i zamontować?

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    BIALYSTOK
    Auto
    alfa romeo

Domyślnie

Cytat Napisał Piterson Zobacz post
    ok, Super, Dzieki za odpowiedź Kaz156, rozumiem że inny znaczy inna używka (nie nowy)?
    Czy one maja polaryzację (lewy/prawy) czy można kupić po prostu 2 szt. i zamontować?
    Zaden uzywany radar nie dziala.