Niektórzy powiedzą że argument o większej ilości pojazdów jest nic nie wart bo MA tylko we Fiatach i tylko Selenia ma magiczne dodatki co to go chronią, a inni to się wcale nie znają na takiej kosmicznej technice...
![]()
Niektórzy powiedzą że argument o większej ilości pojazdów jest nic nie wart bo MA tylko we Fiatach i tylko Selenia ma magiczne dodatki co to go chronią, a inni to się wcale nie znają na takiej kosmicznej technice...
![]()
To homeopatia już zagościła do motoryzacji?![]()
Może bez Selenii padają wcześniej... ;-).
Nie ma co bić piany.
Większość właścicieli tych serwisowanych w ASO samochodów "zapomina" że jest coś takiego jak kontrola poziomu oleju i przyjeżdżają auta na serwis, nawet w terminie, ze zbyt niskim poziomem - to nagminne......
- - - Updated - - -
Nie mój argument jest taki, że ten olej zaleca producent silnika i wszystko w temacie
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
No tak tylko żeby jeszcze ten wskaźnik poziomu był pewny, a jak działa to wielu już zauważyło że czasem żyje swoim własnym życiem.
A swoją drogą, moje Stelvio ma dopiero 30-kilka tysięcy a na wskaźniku różnica poziomu po 10 tysiącach jest w zasadzie nie zauważalna dla oka. Więc jak ktoś wymienia prawidłowo i na serwisie ma poniżej poziomu - to chyba silnik coś już nie teges, uszczelniacze czy coś puszcza/spala olej.
Oczywiście to co pisałem na temat Selenii i magii to wiadomo że z przymrużeniem oka. Sam jeżdżę gwarancyjnie na Selenii a czy ona lepsza czy gorsza niż Millery itp - kto to tak naprawdę wie. Pewnie ważniejszy poziom i nie przeciąganie wymian, świeży olej a nie mega ważne jaki...
były argumenty, że styl jazdy ma znaczenie, więc to nigdy nie jest jeden czynnik