Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Temat: Instalacja aa/cp z aliexpres

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Stelvio sport 2018 USA

Domyślnie Instalacja aa/cp z aliexpres

Witajcie
    Czy ktoś z Was montował boxa z android auto do stelvio z początków produkcji?
    Kupiłem taki sprzęt i mam schemat podłączenia z którym sobie poradzę.
    Nie wiem jednak co muszę zdemontować żeby dostać się to tych złączek i przewodów od radia żeby wpiąć boxa.
    Podpowie ktoś co i jak trzeba zdemontować i ile to schodzi czasu?

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 280KM Veloce MY2021

Domyślnie

Trzy śruby torx, jeden kolek zatrzaskowy i dwie diody LED żeby odpiąć dolną osłonę. Potem dwie śruby żeby opuścić ETM.
    15-20 minut.

Użytkownik Świeżak Avatar jan dukat
    Mieszka w
    Nowy Sącz okolice
    Auto
    GIULIA Q, GIULIA 2.0T,ABARTH 500,AR 147 JTD 16V,fiat barchetta

Domyślnie

Daj znać po jakimś czasie czy wszystko ok i czy jesteś zadowolony, słyszałem negatywne opinie-podaj link lub model ustrojstwa, dziękuję i pozdrawiam

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    śląsk
    Auto
    Stelvio '18 280KM

Domyślnie

Cytat Napisał netzmark Zobacz post
    Trzy śruby torx, jeden kolek zatrzaskowy i dwie diody LED żeby odpiąć dolną osłonę. Potem dwie śruby żeby opuścić ETM.
    15-20 minut.
    No nie do końca - sam montowałem takiego boxa i początek opisów sie zgadzał, jednak jak przyszło do okręcenia etm to śruby poszły ale jednostki nie da sie wysunąc do dołu tak daleko alby łatwo było wypiąć złączki - wiązki są za krótkie i a że złaczki maja zatrzaski z tyłu to robiłęm to godzinę - pocięte ręce i wyładowana czołówka - pocięte bo wewnątrz sa takie kątowniki wzmacniaj ace one maja ostre krawędzie. Jest to do ogarnięcia ale być moż w guli te wiązkisa dłuższe i jednostka wychodzi zgrabnie do dołu, w stelvio tak nie ma.
    Boxa aa/cp w końcu wcisnąłem na kolumne kierowniczą. tylko tam dałem radę. Ale wreszcie car play działa !
    BTW tych śrub torx też było więcej - jedna skrajna prawa górna bardzo trudna do wkręcenia !
    Była 145 boxer, 159 selespeed, 147 JTD rosso skóra i 159 SW 1.9 QTRONIC '08, Mazda2, Stelvio 280KM '18 Snow White

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 280KM Veloce MY2021

Domyślnie

Miesiąc temu robiłem bypass i opuszczałem radio, poszło dość nisko. Ale fakt, że złącz od niego nie odłączałem bo nie było potrzeby.
    Z tymi śrubami to nie wiem o co chodzi. W opisach faktycznie jest ich chyba 5, ale u mnie fizycznie były tylko trzy. Składając wkręciłem jeszcze czwartą bo było gdzie wkręcić, ale na więcej nie było otworów z gwintami.
    Ciekawe w tym jest to, że ten samochód mam od nowości...

Użytkownik Świeżak Avatar pfemek
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Alfa Romeo Stelvio 2.0 280, Alfa Romeo 159 1,9 JTDm 8V

Domyślnie

Witam.
    Około trzy tygodnie temu zainstalowałem takie ustrojstwo:

https://pl.aliexpress.com/item/10050...yAdapt=glo2pol

Ogólnie jestem zadowolony jednak jest jedna rzecz z którą sobie póki co nie poradziłem a mianowicie nie działa asystent głosowy, utrudnia to trochę funkcjonalność. Może to wina mojego smartfona już leciwego. Będę miał chwilę to powalczę jeszcze. Instalacja banalnie prosta. Sam sprzęt działa ok, szybko. Ostatnio trasa do Chorwacji w końcu bez smartfona na szybie.
    Minus to np. to, że żeby ustawić temperaturę klimy trzeba przełączać między systemami no i oczywiście nie można słuchać fabrycznego radia i jednocześnie komunikatów z nawigacji.
    Podsumowując za te pincet zł to na pewno warto...

Użytkownik Świeżak Avatar kml89
    Mieszka w
    Poznań Zwiedzam
    Auto
    Giulia 200@294KM (2017) | Audi S3 (2022)

Domyślnie

a to ciekawe, moja wersja wyświetla ustawienia klimy, ale kupowałem dużo drożej inny sprzęt z allegro od polskiego dystrybutora

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia Quadrifoglio

Domyślnie

Cytat Napisał pfemek Zobacz post
    Minus to np. to, że żeby ustawić temperaturę klimy trzeba przełączać między systemami
    Że co..? Nie działają ci pokrętła z klimy? Czy nie pokazuje ustawień? U mnie działa jedno i drugie. Jak przełączam tryby DNA to też pokazuje ich grafikę, jak cofam to przełącza na kamerę itd.

Użytkownik Świeżak Avatar pfemek
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Alfa Romeo Stelvio 2.0 280, Alfa Romeo 159 1,9 JTDm 8V

Domyślnie

Cytat Napisał andrzejek Zobacz post
    Że co..? Nie działają ci pokrętła z klimy? Czy nie pokazuje ustawień? U mnie działa jedno i drugie. Jak przełączam tryby DNA to też pokazuje ich grafikę, jak cofam to przełącza na kamerę itd.
    Pokrętła działają ale nie wyświetla, DNA też nie wyświetla. Kamera działa. Może trzeba jeszcze cos ustawić ale większość już przejrzałem i nawet jest opcja wyświetlania klimatyzacji ale mimo zaznaczenia nie działa. Kupiłem chyba najtańszą z możliwych wersji, najbardziej zależało mi na mapach w AA i to działa ok.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Stelvio sport 2018 USA

Domyślnie

Gdzie są te śruby? Mógłbyś bardziej Łopatologicznie wytłumaczyć?
    Trzeba usunąć najpierw tą listwę która jest pod wyświetlaczem i tam są śruby? Ta listwa jest na zatrzaski? Czy źle kombinuję