Twardsza co przy 19" z niskim profilem robi różnicę w daily
Twardsza co przy 19" z niskim profilem robi różnicę w daily
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Swoją drogą mam wrażenie, że przy zakrętach auto bardziej pływa tyłem. Tak jak bym miał za niskie ciśnienie lub wysoki profil a przecież ani jedno ani drugie nie ma miejsca. Piszę to po przesiadce się z Mito z sportowym zawieszeniem. Chyba odwykłem od jazdy dłuższym, większym autem. Chociaż jeszcze dwa lata temu miałem 159SW i zdaje się że prowadziło się nieco lepiej.
auto chce zamieść tyłem bo to tylnonapędówka i w dodatku z rozkładem mas bliskim 50-50 - musi być nadsterowna (choć z mojego doświadczenia zgaduję że przez geometrię skrętu - niepełnego Ackermana przy mocnych skrętach potrafi robić się podsterowna jak jest konflikt toru jazdy przednich kół). Mito czy 159 to auta z nurkującym przodem raczej (szczególnie 159 2.4/3.2 z ciężkim mega silnikiem na przedniej osi), podsterowne więc.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Panowie,
Giulia 2.0 200KM
Czy felgi z QV wejdą, czy nie? Jedni mówią, że tak. Drudzy, że tył się nie zmieści. Do Veloce się niby mieszczą, ale ja mam mniejsze hamulce.
Odpisałem w tym drugim wątku, do Q4 się zmieszczą, w rwd będą koła wystawać poza obrys, hamulce tu nie przeszkadzają.
Jakby skrupulatnie liczyć to mam schowane o ok 3 mm bardziej niż u Ciebie, co by się po fotach mogło zgadzać. Przez negatyw górą się chowa, ale dołem wystaje poza obrys, sprawdzalem. Ja mam et 44.5 z 3mm dystansem czyli 41.5 ale zaznaczam że przy 9 calowej feldze. Gdzieś pisałem, że rozstawaem się rózni rwd i q4, jest w manualu o tym. Jak do rwd założysz 10 cali to wyjdzie na zewnątrz jeszcze o ok. 9 mm w stosunku do tego co jest na fotografii wyżej. W rwd felga od q4 tj 9 cali et34 już wystaje, a to jest 5 mm mniej jeszcze niż 10 cali. Zaznaczam, że dla każdego co innego może oznaczać "wystaje". Jeszcze kończąc dla efektu optycznego szerokość opony może też mieć znaczenie.
Ostatnio edytowane przez tomaszko ; Wczoraj o 06:47
Dla potomnych 2.0 200km wchodzi, nie obciera, nie dobija. Najbliżej problemu nie jest tył, a przedni zacisk który jest z felgą na żyletki.
https://zapodaj.net/plik-edQ8EUrmwG
Ale że wlezie to było wiadomotylko widać ze wystaje poza obrys.