Strona 174 z 174 PierwszyPierwszy ... 74124164165166167168169170171172173174
Pokaż wyniki od 1,731 do 1,740 z 1740

Temat: Wbudowana nawigacja

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 280KM Veloce MY2021

Domyślnie

Wersja 24 to do kilka dni temu była ostatnia działająca.
    Spróbuj tego linka czy się ładuje i jaką wersję wyświetla: https://www.forum.alfaholicy.org/sho...=1#post2377074
    To niby najnowsza mapa 25 ale może się przedstawiać jako 19 - nie wiemy tego jeszcze ale w zawartości pliku są wskazane dwie wersje (25 i 19) jednocześnie.

Cytat Napisał damianekmi Zobacz post
    Będąc na przeglądzie w ASO w zeszłym tygodniu męczyłem dalej o możliwość wykupienia subskrypcji dla pobierania na stronie mopar. Niestety nie ma / nie da się / nie można wykupić ....
    Bo to premium, widocznie uznali, że masz za mało platynową kartę do zakupu takiego limitowanego cudu... Porażka wizerunkowa.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia 200 my22

Domyślnie

Fakt, też jestem w szoku jak to "działa". Tym z aso się nie dziwie, dla świętego spokoju bym powiedział to samo, bo potem pretensje do nich by leciały, a takie będą na 100%

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia Veloce MY24

Domyślnie

Będąc na przeglądzie w ASO w zeszłym tygodniu męczyłem dalej o możliwość wykupienia subskrypcji dla pobierania na stronie mopar. Niestety nie ma / nie da się / nie można wykupić ....
    Nowy jestem, nie wiem... A to jest coś innego niż 'Connect PLUS' na stronie myalfaconnect?

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 2.2

Domyślnie

U mnie dla MY21 na stronie alfaconnect jest tylko "My navigation reneval" dostępne za 500zł/rok - informacje o ruchu drogowym / fotoradary / send and go ... Pisałem o tym kilka stron wcześniej - dzwoniłem jakiś czas temu na infolinię Alfy z pytaniem o możliwość aktualizacji map - na razie niedostępna możliowość wykupienia takiej usługi - tylko to co powyżej czyli "my navi reneval" i to to mam wykupione :-) A nie mogę zaktualizować map :-(

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia Veloce MY24

Domyślnie

Na stronie https://owners.mopar.eu/alfaromeo/al.../pl/home#/home jest info "ZAKTUALIZUJ SWOJE MAPY JUŻ DZIŚ!", i jest tam link "PRZEJDŹ NA STRONĘ MAP". Kliknięcie w link powoduje wyświetlenie:

Kod:
    Resource at '/content/mapcare/login_From_Ping_Federated.html' not found: No resource found
    A kiedyś to na pewno działało. Mam wrażenie, że oni coś tam mocno przebudowują od jakiegoś czasu... To, że jakieś mapy w końcu pojawiły się na stronie maps.mopar.eu odbieram jako dobry znak

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał wirtold Zobacz post
    To, że jakieś mapy w końcu pojawiły się na stronie maps.mopar.eu odbieram jako dobry znak
    O ile działają :-). Później zobaczę czy w ogóle mają ochotę się odczytać czy też od razu wywalają że błąd licencji.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 2.2

Domyślnie

Wczoraj ściągnąłem mapy w wersji "MAP50452". Nagrałem na pendrive i po włożeniu do auta pokazało wersję 24 i 2024.09. Dzisiaj pobrałem "MAP50444" (czyli numer "wcześniejszy") i w aucie pokazało wersję 25 i 2024.12. Stary plik z licencją działa. Na dniach w dłuższej drodze spróbuję zainstalować. Czyli w "nieoficjalny" sposób można sobie zainstalować mapy z przed 8 miesięcy... OK - zawsze coś.

Chyba, że ma ktoś link do nowszych map z serwerów tomtom'a...

Swoją drogą uważam to za jakiś absurd, żeby we względnie nowym aucie nie można było aktualizować map w sposób cywilizowany, tylko trzeba kombinować. A najdziwniejsze jest to, że kupując dzisiaj nową Giulię z salonu można sobie przez trzy lata pobierać mapy (chyba) bez problemów, natomiast po 3 latach nawet chcąc zapłacić za taką możliwość nie da się i co nam Pan zrobisz... ehhhh

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia 200 my22

Domyślnie

Na pewno się nie da? Jeszcze jakiś czas temu w tych alfowskich aplikacjach można było sobie kupić samemu przedłużenie aktualizacji np na rok, dostęp do aplikacji i jeszcze coś, bo jest/był podział na te wszystkie usługi online i za kazde kasowali oddzielnie. Aso nic do tego nie miało, tak było jeszcze z rok temu, teraz nie chce mi się sprawdzać bo tam bajzel straszny.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

te usługi z apek to life traffic i tym podobne, aktualizacji navi nie wiem czy tam da sie wykupić, natomiast co do nowych aut Giulii/Stelvio - nie, oni są w tej samej sytuacji co użytkownicy starszych aut - dostali licencję na 3 lata, tylko co z tego jak na serwerach nie ma nowych map od dawna.
    W Tonale jest lepiej, bo tam już aktualizacje idą po necie same się dogrywają fragmenty w miarę potrzeb/jeżdżenia w danym rejonie (MOTA) - widzę to np jak byłem w Chorwacji niedawno - dostawałem info parę razy że zaktualizowano mapy. Tak samo firmware radia - sam się jakiś czas temu zaktualizował (FOTA).
    Podejżewam że kiedyś to ogarną - tak samo było z mapami dla przedliftów w połowie 2020r, szczególnie dla 6.5" gdzie brakowało 3 kwartalnych updatów ale potem wróciło do normy (tyle że już licencje blokowały na VIN)
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Wczoraj ściągnąłem mapy w wersji "MAP50452". Nagrałem na pendrive i po włożeniu do auta pokazało wersję 24 i 2024.09. Dzisiaj pobrałem "MAP50444" (czyli numer "wcześniejszy") i w aucie pokazało wersję 25 i 2024.12. Stary plik z licencją działa. Na dniach w dłuższej drodze spróbuję zainstalować. Czyli w "nieoficjalny" sposób można sobie zainstalować mapy z przed 8 miesięcy... OK - zawsze coś.

Chyba, że ma ktoś link do nowszych map z serwerów tomtom'a...
    Nie słyszałem nigdy o wersji 50452. Do tej pory najwyższy numer to było 444/445 i to była nie działająca 25.0.0. Teraz ją podmienili na serwerach na jak mówisz działającą.

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    (...) ale potem wróciło do normy (tyle że już licencje blokowały na VIN)
    Pewnie teraz też tak chcą zrobić tylko się pogubili w mechanizmach i sposobie wprowadzenia tego.