Zacząłem instalować. Pokazali mi wersję 25, i poszło na starym pliku licencji. Wersja East Europe
No i się zainstalowała. Wersja z grudnia, czyli ta która poprzednio krzyczała o złym pliku licencji.
Zacząłem instalować. Pokazali mi wersję 25, i poszło na starym pliku licencji. Wersja East Europe
No i się zainstalowała. Wersja z grudnia, czyli ta która poprzednio krzyczała o złym pliku licencji.
Ostatnio edytowane przez wip ; 06-08-2025 o 17:31
A głosowe wróciło? Z ciekawości tylko żeby wiedzieć od czego to zależy a nie że akurat mi na tym zależy :-)
Sprawdzę jak pojadę do biedry![]()
W sumie, jak się wytnie te xmle, to można je wygodniej pooglądać. I trochę się wyjaśnia w kwestii widocznych w środku wersji.
Dla tego pobranego z mopar mamy tagi:
Mapa:
POI:Kod:<tns:item identifier="CI-TT-FCA.MY2020.U-MAP.EURE.NDS-25.0.0" releaseDate="2025-07-10T12:04:17" supplier="TomTom" targetCustomer="FCA" targetProduct="MY2020" targetQualifier="Update" version="25.0.0" xsi:type="tns:ContentMapNDSItemType">
I... na mopar znowu widzę "Update not available"Kod:<tns:item identifier="CI-TT-FCA.MY2020.U-POI.SC.EURE.SAR-19.0.3" releaseDate="2025-07-10T12:04:17" supplier="TomTom" targetCustomer="FCA" targetProduct="MY2020" targetQualifier="Update" version="19.0.3" xsi:type="tns:ContentPOISpeedCamSARItemType">![]()
Ostatnio edytowane przez wirtold ; 06-08-2025 o 17:58
Działa. Powiedziałem "nawiguj do..." i znalazło adres
@wirtold
We wcześniejszych te poi były takie same jak wersje mapy. A tutaj cofnęli do 19.
Ten link z mopar który podałeś to jest identyczny jak adresy z których pobieraliśmy wcześniej bezpośrednio z serwera tomtom.
Ciekawe co w tych mapach determinuje rodzaj potrzebnego pliku licencyjnego, czy tylko numery map czy coś więcej.
Jakim programem grzebierz w tych plikach? Ja imhexem i za wygodne to nie jest.
@wip
To kolega @tomaszko będzie happy :-)
Ostatnio edytowane przez netzmark ; 06-08-2025 o 18:18
@netzmark
Zaraz tam grzebię... Wielkie słowa... Viewerem z Total CommanderaZaznaczyłem fragment z xmlem, copy-paste do pliku a.xml i oglądam Firefoxem.
Swoją drogą co do POI: zauważyłem, że pojawiają mi się i znikają radary, a map nie updatowałem. POI nie są czasem jakoś aktualizowane online?
@wip
Masz MY2020, czyli ponad 3 lata, i masz aktualizacje map. Zauważyłem, że niektórzy narzekają, że nie mogą przedłużyć subskrypcji na mapy, co mnie oczywiście już teraz martwi. Przedłużyłeś jakoś subskrypcję?
Ostatnio edytowane przez wirtold ; 06-08-2025 o 19:42
Rozumiem, TC to podstawa. Stary ale jary :-).
Wydaje mi się, że to tylko radary przenośne pojawiają się i znikają - tak jak korki.
@wirtold
Subskrypcja na mapy wygasła mi dwa lata temu po trzech latach ważności. Nie przedłużyłem bo głównie używam Android Auto i mapy z Yanosika, Maps google i Waze za granicą.
Te które teraz wgrałem to z linka kilka postów wcześniej i plikiem licencji który jest niezmienny od lat.
Ok, zastanawiałem się, czy samochód czasem nie wie do kiedy jest subskrypcja, i potem już nie pozwala wgrywać nowszych map. Stan taki jak opisujesz jest... dobry![]()