Strona 16 z 16 PierwszyPierwszy ... 678910111213141516
Pokaż wyniki od 151 do 157 z 157

Temat: Aktualizacja nawigacji dla pojazdów MY2020

Użytkownik Znawca Avatar prezes-tk
    Mieszka w
    Siemianice/Słupsk
    Auto
    Były: 2 x AR 166 2,4 20v, AR 156 1,9 JTD, AR 159 SW 2,4 20v, Giulia Super 2.0T. Obecnie inna marka.

Domyślnie

Tomtom zakupiony przeze mnie po zakończeniu subskrypcji od Alfy, działający poprzez AA/CP kosztuje mnie 52 zł brutto za rok (ale dlatego, że to "stara" subskrypcja - mimo, że na razie z niej nie korzystam, uważam, że 5 dych rocznie na zapas jest wydatkiem symbolicznym. Dla nowych subskrybentów to chyba 100 kilka zł/rok. A aktualizacje są mniej więcej raz w miesiącu jak nie częściej.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał prezes-tk Zobacz post
    Tomtom zakupiony przeze mnie po zakończeniu subskrypcji od Alfy, działający poprzez AA/CP kosztuje mnie 52 zł brutto za rok (ale dlatego, że to "stara" subskrypcja - mimo, że na razie z niej nie korzystam, uważam, że 5 dych rocznie na zapas jest wydatkiem symbolicznym. Dla nowych subskrybentów to chyba 100 kilka zł/rok. A aktualizacje są mniej więcej raz w miesiącu jak nie częściej.
    masz na myśli że wykupujesz bezpośrednio od tomtoma i normalnie dostajesz plik licencji, ściągasz i wrzucasz po USB i auto łyka, czy piszesz o korzystaniu np z wersji AA/ACP i tam korzystaniu z apki TT?
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 280KM Veloce MY2021

Domyślnie

Nie no napisał przecież że "działający poprzez AA/CP".
    Bezpośrednio od tomtoma nie kupisz aktualizacji do Alfy - sprawdzałem to: jest niby opcja ale przekierowuje do moparu a ten wiadomo bezradny.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

sorka, w pośpiesznym przeleceniu wzrokiem po tym co nowe w wątku umknęło mi

@prezes-tk korzystasz z AA czy z ACP? Jeśli ACP jak teraz TomTom na komórce sie sprawuje jeśli chodzi o bazę adresów (tu było słabo firmy/restauracje/szkoły itp) oraz język polski? kupiłem kiedyś ale zrezygnowałem mimo opłacenia za rok subskrybcji i po próbie iluś darmowych i płatnych apek, korzystam z Waze - przynajmniej jest przycisk na ekranie własnych komend głosowych oraz rozpoznaje dobrze j.polski i różne adresy mniej oczywiste (po nazwie itp). Natomiast interfejs TT był fajny i kto wie, może jeśli jest PL + baza lepsza teraz to bym wrócił?
    Ostatnio edytowane przez epsonix ; 13-08-2025 o 14:58
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Znawca Avatar prezes-tk
    Mieszka w
    Siemianice/Słupsk
    Auto
    Były: 2 x AR 166 2,4 20v, AR 156 1,9 JTD, AR 159 SW 2,4 20v, Giulia Super 2.0T. Obecnie inna marka.

Domyślnie

Prawdę mówiąc nie korzystam obecnie z powodu zmiany auta. Ale ze względu na to, że płacę jak napisałem 52 chyba zł. rocznie to trzymam, bo może oryginalne navi mi padnie w aucie, może innym autem gdzies pojadę itd. Z głosowego wybierania nie korzystałem, trasę wpisywałem sobie w domu na telefonie, potem do auta i w drogę. Co do adresów instytucji to nie pamiętam, wszystkie moje cele były. TT kupiłem tylko dlatego bo kiedyś już miałem (w czasach kiedy navi w autach nie były powszechne), a do tego w Alfie też w zasadzie był TT. A użeranie się z infolinią Alfy i słuchanie ich uzasadnienia, że subskrypcja na trzy lata może oznaczać, że w tym czasie dostanę jedną aktualizację. Ale przez trzy lata mam do niej prawo

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 280KM Veloce MY2021

Domyślnie

@epsonix czy znany jest problem ucinania łączonych komunikatów w Waze? Bez względu czy po drucie czy bezprzewodowo (aawireless) to tnie mi drugi komunikat łączony. Jak jest jest jeden długi to leci poprawnie, a jak "za 500m"+"w prawo" to tego drugiego nie ma. To na androidzie, jak u Ciebie na iphonie?
    Ktoś tu używa Waze na Andku może?
    Właściwie to nie wiem czy to problem Waze, Androida czy Alfy... W sumie to sprawdzę w Toyocie żony czy tak samo.

Użytkownik Świeżak Avatar OTTO1
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Giulia Veloce TI Q4

Domyślnie

Ja używam Waze na Androidzie 9, po kablu, jednak od 2 dni.
    Póki co mam komunikaty głosowe.