Czy auto nie traci na dynamice i prowadzeniu na takich walcach? Jak ze spalaniem i trakcją?
Czy auto nie traci na dynamice i prowadzeniu na takich walcach? Jak ze spalaniem i trakcją?
@kozak masz jakies zdjecia jak felga opona wystaje na tyle z felgami technico w rwd? Jakiej szerokości miales oponę?
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Trakcja bez porównania lepsza. Spalanie pewnie minimalnie większe. Dynamika podobna. Mam boxa na ok. 250KM, ale w przyszłym tygodniu wejdzie chip, więc powinno wypluć ok. 300KM.
Pokaż fotę koła z tyłu ile to wystaje. Jaka szerokość opony siedzi?
https://zapodaj.net/plik-0wolsvDl3D
Opony mam oryginalne od QV. Były z felgami, więc 285/30/19 tył
Miałem 225/50/17
To na zimę kupowac tylko opony 19 cali 255/35 tył 225/40 przód i zostawić oryginalne felgi czy jednak nowe koła 18 cali + 4x225/45 opony ?
Rozglądam się za budzetowym zestawem felg do opon zimowych do Giulia Quadrifoglio, przeglądając portale znalazłem jakies Racing Line I5660,oferowane w dwóch szerokościach. Wiadomo zima,spokojniejsza jazda,raczej turlanie po mieście, nadadzą się do czegoś? A może ktoś już uzyskuje? Szukałem używanych oryginalnych,ale ceny prawie jak za nowe.
Podobno nadadzą, ale ze słyszenia tylko. Rozmiarem pasują jak ori oem
Sorki za mały spam w wątku, ale może może ktoś byłby zainteresowanymi poniższymi felgami - jeździły u mnie 7 zim w Giulii 2.0/2.2? Mam nowe 19" na kolejny sezon i stąd sprzedaż. To PSW Dubai Anthacite 8x18" ET33 otwór 65.1mm 5x110mm. Raczej proste, nigdy nie prostowane czy spawane, stan wizualny średni - jest trochę obtarć na rancie i że to obrabiany front miały i po latach alu zaczęło się utleniać przy otworze centrującym podeszło (pewnie obtarł się lakier i ruszyło utlenianie). Generalnie ujdą do założenia na zimę jeśli ktoś nie jest detalistą i olewa trochę zimowy wygląd, a może ktoś ma po znajomości jakąś lakiernię i mu odremontują w dobrej cenie to miałoby to też sens.
Na ten moment odbiór osobisty w Bielsku-Białej i proponuję 1350zł do lekkiej negocjacji, ewentualnie bliżej zimy jestem skłonny przygotować to na wysyłkę półpaletą (+ok 200zł), choć na wysyłkę mam już zainteresowanego a chcę uniknąć pakowania/nadawania stąd ogłoszenie.
Czujniki TPMS przełożone już do nowego zestawu kół.
Jakby co mam też 2 dystanse Eibach 15mm kupione pod koniec 2021 aby tył ładnie się licował jak w zestawie letnim z poszerzanym tyłem. Sprzedaż na ten moment tylko razem z felgami - 200zł (albo po sprzeaży felg jeśli pójdą bez dystansów).
Fotki jak teraz wyglądają (na życzenie zrobię więcej) oraz zdjecia z dystansami na aucie z zimy 2021/22r
https://photos.app.goo.gl/FxCKqaeqwu7xqb8c7
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.