Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Czy zostałem oszukany czy to ja popełniłem błąd?

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Fiat Punto

Domyślnie Czy zostałem oszukany czy to ja popełniłem błąd?

Jako że mam nową giulię z 2025 roku, to chciałem po 2000 km wymienić olej. Więc stwierdziłem, że ok zrobię to w ASO, żeby nie było przypału. Dodatkowo chciałem, żeby zainstalowali mi wideorejestrator który zakupiłem. Przy umawianiu wizyty umówiłem się na 850 zł za wymianę oleju, jednak nie potwierdzałem jaka jest cena za montaż kamerki. Przy oddawaniu auta jestem przekonany, że pan w serwisie powiedział , że taki montaż kosztuje circa 250zł. Jakież było moje zdziwienie, gdy na fakturze zamiast 250 zł widniało 850 zł netto za montaż kamerki. I teraz zastanawiam się - czy zostałem wydymany przez ASO serwis, czy jednak było to nieporozumienie - niestety jest to słowo przeciw słowu - pan przyjmujący auto oczywiście twierdzi że mówił o 850 za montaż kamerki, ja jednak jestem przekonany że mówił 850 olej i 250 zł instalacja kamerki. Ostatecznie zapłaciłem, jednak raczej moja noga w tym ASO już nie postanie i nie dostaną ode mnie żadnych pieniędzy. CHoć nie jestem w stanie udowodnić mojej racji, to jednak niesmak pozostał - Alfa romeo zniechęciła mnie do siebie jako marka i teraz rozumiem dlaczego nie można stawiać znaku równości między alfą a markami premium - przez to zachowanie na pewno następne auto to nie będzie alfa, dla Zasady (#pdk).

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia 200 my22

Domyślnie

Niby salon w jakiś tam sposób reprezentuje markę, ale to chyba trochę za daleko. Może wypnij się na Zasadę czy gdzie tam to auto było w serwisie, a nie na alfa romeo, bo równie dobrze to mogła być inna marka przez nich serwisowana. Jakby Ci koło z fabryki odpadło bo nie dokręcili to może tak, ale no ja tam nikomu nie będę mówił jak ma żyć

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    BIALYSTOK
    Auto
    alfa romeo

Domyślnie

Cytat Napisał kulisek Zobacz post
    Jako że mam nową giulię z 2025 roku, to chciałem po 2000 km wymienić olej. Więc stwierdziłem, że ok zrobię to w ASO, żeby nie było przypału. Dodatkowo chciałem, żeby zainstalowali mi wideorejestrator który zakupiłem. Przy umawianiu wizyty umówiłem się na 850 zł za wymianę oleju, jednak nie potwierdzałem jaka jest cena za montaż kamerki. Przy oddawaniu auta jestem przekonany, że pan w serwisie powiedział , że taki montaż kosztuje circa 250zł. Jakież było moje zdziwienie, gdy na fakturze zamiast 250 zł widniało 850 zł netto za montaż kamerki. I teraz zastanawiam się - czy zostałem wydymany przez ASO serwis, czy jednak było to nieporozumienie - niestety jest to słowo przeciw słowu - pan przyjmujący auto oczywiście twierdzi że mówił o 850 za montaż kamerki, ja jednak jestem przekonany że mówił 850 olej i 250 zł instalacja kamerki. Ostatecznie zapłaciłem, jednak raczej moja noga w tym ASO już nie postanie i nie dostaną ode mnie żadnych pieniędzy. CHoć nie jestem w stanie udowodnić mojej racji, to jednak niesmak pozostał - Alfa romeo zniechęciła mnie do siebie jako marka i teraz rozumiem dlaczego nie można stawiać znaku równości między alfą a markami premium - przez to zachowanie na pewno następne auto to nie będzie alfa, dla Zasady (#pdk).
    Musze podniesc cene 850zl plus wat za montaz kamerki .

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Stelvio Veloce MY2020

Domyślnie

@ kulisek
    sprzedaj Alfę jak najprędzej. Kup beeme z wielkim podświetlanym girlem i bądź szczęśliwy.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 280KM Veloce MY2021

Domyślnie

Tak na marginesie tego co pracownik wstępnie powiedział, to 1 roboczo-godzina w ASO to chyba jakoś 500 netto mi się obiło o uszy. No to na oko nie wydaje mi się żeby czas montażu takiej kamerki miałby być pół godziny.