Akurat mi zostały dwie puszki po konserwacji podwozia to wepchnąłem tam tyle aż się nie zaczeło wylewać![]()
Akurat mi zostały dwie puszki po konserwacji podwozia to wepchnąłem tam tyle aż się nie zaczeło wylewać![]()
Ta woda dostaje się tam z zewnątrz czy w wyniku kondensacji? Byłbym ostrożny w uszczelnianiu tego, lepiej żeby gdzieś ta woda wypływała. Wosk na pewno nie zaszkodzi byle były drożne odpływy.
Jakby były odpływy w ogóle to by się chyba nie zbierała...
Pytałem znajomego z wloskiego forum który pracuje w ASO w Rzymie. Twierdzi że nie zgłosił się do nich jeszcze nikt z takim przypadkiem, a sami z siebie tam nie zaglądają. No i upiera się że to nie może być efekt kondensacji jeżeli wody jest tyle że rurką można odsysać, że za dużo tego jak na samą kondensację.
Widzieliście proces produkcji Giulii?
https://www.youtube.com/watch?v=rYIT1tSMJCU
W około 3 min. filmu jest kąpiel.
Przecież gdyby nie było odpływów to wszystko by zostało w profilach i hlupało sobie.
Giulia Super 2.2 MultiJet
Miałem problem ze zbierajacą się wodą w Volvo. Pierwsze pytanie: masz otwierany szyberdach? W Volvo woda z rynien szyberdachu ( rynny pod szkłem widoczne tylko po otwarciu okna ) jest odprowadzana dwiema rurkami w słupkach A pod samochód. I tak się dzieje dopóki samochód stoi na równym terenie. Odkąd zacząłem go parkować na podjeździe do garażu ( spadek około 14% ) woda przelewała się z lejka rurki bezpośrednio do słupka A (zwykle lewego - bo w nim rurka fruwała luzem i w dodatku zapchała się martwym owadem ) a ze słupka szła na podłogę pod pedałami. Może to jakiś trop.
Nie chcę Tesli nawet jeśli będzie w rosso i z busso.
W Stelvio woda z dachu inaczej jest odprowadzana, nie ma żadnych przewodów odprowadzających.