Zainstalowałem dzisiaj wersję 26.0. Na plus- mocno zaktualizowali drugi w mojej okolicy i punkty poi. Nawigacja ostrzega o sygnalizacji świetlnej z kamerami, czego wcześniej nie było. Rozczarowało mnie wybieranie głosowe bo u mnie... Znikło kompletnie.
W sumie mapę chciałem instalować wczoraj wieczorem ale by nie jeździć bez celu wymyśliłem chytry plan- ładowarka pod akumulator, załączona stacyjka bez zapłonu i kluczyk w środku. W takim stanie zostawiłem samochód na godzinę w garażu licząc że jak wrócę to się mapy wgrają.
No więc nie- po jakimś czasie auto wyłącza zapłon i nic z tego. Wczoraj osiągnąłem tylko tyle że... Skasowały mi się stare mapy a nie nie załadowały.
Wybieranie głosowe powinno wrócić po zgaszeniu i odpaleniu samochodu, u mnie w 26 działa.
A możesz napisać gdzie w Gliwicach ostrzega o sygnalizacji świetlnej z kamerami? Nie zauważyłem czegoś takiego, specjalnie się wybiorę żeby nacieszyć oko nowością![]()
To parę słów ode mnie. Mi w BB bipnęło na Sarnim Stoku wczoraj jako ostrzeżenie przed kamerami czerwonego światła, tak samo jak o fotoradarze - tyle, faktycznie ta 23.0 którą miałem wcześniej chyba nie bipkała.
wybieranie głosowe nie wiem czy działa bo nawiguje z Waze przez Carplaya i korzystam tam z wyszukiwania głosowego.
wgrywanie map robi się tylko i wyłącznie na włączonym silniku - inaczej wyłączy radio po 20 minutach i przerwie. Może by się dało jakoś oszukać podłączając jakiś diagnoskop i loga robić w BCMie czy ETMie czy coś takiego? Ja korzystam z okazji jakiejś jazdy, ewentualnie na 15 minut czy coś zostawiałem włączony samochód pod domem żeby sobie dokończył wgrywanie. powinno to być inaczej rozwiązane bo jest bez sensu trochę - z lektury forów widziałem że wiele osób za granicą po prostu odpala silnik na 1h+ i wgrywa mapy pod domem.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
A jakby tylko co np 10 minut łączyć się i rozłączać z np BCM? Może spróbuje z ciekawości...