Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Temat: Ciągłe przerywanie android auto

Użytkownik Świeżak Avatar OTTO1
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Giulia Veloce TI Q4

Domyślnie

Też mam Giulie 2021 i też mam nieśmiertelny Huawei P30 Pro. I również zrywa mi połączenie podczas nawigowania, pół roku temu tego nie miał (po zakupie auta) zacząłem używać Waze i zaczął się problem, wyłączą prowadzenie i włącza się sama muzyka z pendrive. Spróbowałem inny kabel i to samo, spróbowałem na mapach Google i to samo, wyjąłem pendrive z gniazda i to samo.
    Ale fakt że nie próbowałem na oryginalnym kablu dołączonym do telefonu.
    Spróbuję.
    Teraz platanie jak zaktualizować radio w tym aucie, muszę jechać do ASO?.
    Nawigację miałem z 2018 roku, bo ASO nic nie zaktualizowało poprzedniemu właścicielowi, zresztą to śmieszne że Alfa wypuszcza z fabryki nowe auto w 2021 roku z mapami z 2018.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia 200 my22

Domyślnie

Mapy to chyba od zawsze samemu się aktualizowało?
    Co do AA sprawdź czy Ci sie telefon nie grzeje, u mnie zrywa kiedy jest za gorący, niby bezprzewodowo, ale po kablu ładowany i z mapami może dziać sie podobnie.

Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Giulia Veloce TI Q4

Domyślnie

To na bank nie temperatura telefonu, bo wywala po kilku minutach od podłączenia, nawet 2 min, i co raz częściej niż kiedyś.
    Dziś oryginalny kabel i przez 30 min zero problemów, więc to wina kabla. Czytałem na innym forum że kable działaj z AA przez jakiś czas i każdy z czasem zrywa połączenie i trzeba kupować kolejny.
    Co do radia i nawigacji z 2018 roku w aucie z 2021 to chyba żart? Nie chodzi że mu nie wgrali z 2023, a powinni bo auto jest na gwarancji abonament za nawigację opłacony więc.....
    Tylko z tym z 2018 w aucie z 2021 to tak jakbys kupi polifta z tunelem konsoli przedliftowym, to nie jest normalne.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Ghibli'20, Giulia'18, Tonale'23, Spider'99

Domyślnie

kable się zużywają styki? może też brud się napycha (gniazdo tel i wtyk kabla usbc) przez co coraz gorzej dociska, coraz bardziej się rusza, tym szybciej zużywa? polecam dongle WiFi.
    Co do map wgranych - tak, dużo aut dostało radia pewnie fabrycznie tak programowane z mapą 2018, zatem nikt nigdy nie updatował. subskrybcja jest można wgrywać samemu, ale tak, IMHO przynajmniej wydać z salonu powinni z aktualną - tyle przyzwoitości. w nowszych modelach (np Tonale) nie ma tego problemu - mapy się same aktualizują i regiony w które wjeżdżasz akurat - spotkałem się z komunikatem jak jechałem za granicę Tonalką.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Giulia Veloce TI Q4

Domyślnie

A czy tylko mapy aktualizować?
    Czy samo radio też trzeba/można aktualizować, wnosi coś taka aktualizacja?

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia Sprint

Domyślnie

Cytat Napisał OTTO1 Zobacz post
    Też mam Giulie 2021 i też mam nieśmiertelny Huawei P30 Pro. I również zrywa mi połączenie podczas nawigowania, pół roku temu tego nie miał (po zakupie auta) zacząłem używać Waze i zaczął się problem, wyłączą prowadzenie i włącza się sama muzyka z pendrive. Spróbowałem inny kabel i to samo, spróbowałem na mapach Google i to samo, wyjąłem pendrive z gniazda i to samo.
    Ale fakt że nie próbowałem na oryginalnym kablu dołączonym do telefonu.
    Spróbuję.
    Teraz platanie jak zaktualizować radio w tym aucie, muszę jechać do ASO?.
    Nawigację miałem z 2018 roku, bo ASO nic nie zaktualizowało poprzedniemu właścicielowi, zresztą to śmieszne że Alfa wypuszcza z fabryki nowe auto w 2021 roku z mapami z 2018.
    Ja z iOS od 5 lat nie mam problemu również w innych autach, które posiadam. Na AA była walka z systemami w Skodach (nowe z PL) i zawsze coś było nie tak czyli zrywanie połączeń

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał OTTO1 Zobacz post
    A czy tylko mapy aktualizować?
    Czy samo radio też trzeba/można aktualizować, wnosi coś taka aktualizacja?
    radio też można, jest wersja MV131 z ok 2022r (MV132 wycofali szybko, niektórzy twierdza że problematyczna), wątek na alfaowner w dziale Giulia, Infotainment updates post #1 są dokumenty ori i wiemy tyle co tam napisali

- - - Updated - - -

Cytat Napisał SE7 Zobacz post
    Ja z iOS od 5 lat nie mam problemu również w innych autach, które posiadam. Na AA była walka z systemami w Skodach (nowe z PL) i zawsze coś było nie tak czyli zrywanie połączeń
    bywały wersje iOS w których coś nie działało, jest nawet o tym service news żeby użytkownik zaktualizował do nowszego. iOS po kablu (ori) czasem mi się rozłączył/zrestartował radio, bardzo sporadycznie ale jednak, na donglu WiFI śmiga bez takich.

Zauważyłem że iOS co chwila ma jakieś drobne błędy w zwyklym działaniu, potem aktu i poprawią. to już nie to samo co kiedyś gdy działał 100% czasu tip-top i wsztko co było - dziś dają więcej ale i bugi w oficjalnych releasach bywają. np czasem nie da się odebrać telefonu albo czegoś zrobić, nawet restart był potrzebny.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Giulia Veloce TI Q4

Domyślnie

Ale ASO mi to z aktualizuje na gwarancji?
    Musiałbym im pewnie pocisnąć jakiś kit że coś się dzieje, bo tak od dla mojej fanaberii tego nie zrobią?

I gdzie sprawdzę jaka mama wersie, w ustawieniach radia?
    Teraz tego nie sprawdzę bo auto mam w konserwacji podwozia - kilka dni
    Ostatnio edytowane przez OTTO1 ; Dzisiaj o 19:27

Auto

Domyślnie

ktory masz firmware? sprawdź listę problemów oficjalnych, dla nich to podstawa. natomiast mam wątpliwości czy to zrobią to w ramach 5-o letniej gwarancji , raczej tylko ta podstawowa 2u letnia - po niej raczej już tylko typower usterki i kampanie

Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Giulia Veloce TI Q4

Domyślnie

Odbiorę auto to napisze.