Nie bądźmy naiwni... Jeżeli chodzi o problem zagrażający bezpieczeństwu, będą ścigać do upadłego - tak samo w kilkunastoletnim mondeo Ford nie odpuścił dopóki nie pojawiłem się na wymianę poduszki Takata. A z pierdołami to można do nich łazić i nawet na gwarancji potrafią olać.
Dlaczego uważam, że nawet ze starym samochodem warto się chociaż raz w polskim ASO pokazać (jeżeli to import oczywiście) i mieć na to papiery - wtedy wszystkie akcje związane z bezpieczeństwem mamy zaklepane bo ASO będzie trząść portkami, że "wiedziało a nic nie zrobiło".
Może i dobrze prawisz :-)
@netzmark kampanie oczywiście, ale updaty radia to już kosmetyka, nie wiem nawet czy wgrają Ci ot tak w ramach rozszerzonej gwarancji jak ktoś taką ma (no chyba że to sprawa typu - radio się resetuje, wgrywacie wg service newsów (to nie kampanie!) czy wymieniacie od razu na nowe w ramach rozszerzonej gwarancji)
kampania= obowiązkowo
service news/TSB = nieobowiązkowo, tylko jak jest problem i w ramach gwarancji (a czy to podstawowej dwuletniej czy też rozszerzonej to nie wiem, choć np przy Tonalce standardowy problem łuszczenie się farby na ślizgu tylnego zderzaka i wychodzące lekko na zderzak - ASO mi powiedziało na to jak powiedziałem że nie spieszy się : OK, ale byle bym przyszedł w ramach podstawowej gwarancji - akurat niedawno babka obtarła nam na parkingu przód, to przy okazji po ponad roku od zgłoszenia skorzystałem z TSB na tylny zderzak i zrobili)
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.