Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Giulia i Stelvio się nie starzeją!

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia Veloce MY24

Domyślnie Giulia i Stelvio się nie starzeją!

Giulia i Stelvio będą produkowane do 2027

https://www.clubalfa.it/en/alfa-rome...confirms-27044

Choć mają już 10 lat... Dla mnie, jako posiadacza, to dobra wiadomość, ale czy to dobra wiadomość dla Alfa Romeo..?
    Ostatnio edytowane przez wirtold ; Wczoraj o 11:41

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Ghibli'20, Giulia'18, Tonale'23, Spider'99

Domyślnie

Chyba ba lepiej tak niz znowu miec dziure modelową 2 lata. Wrzuciliby infotainment uconnect, kamery 360 z jakąś jakością obrazu, wentylacje foteli i w miare konfigurator rozsadny (rzemyslane trimy i pakiety) bo lipa byla w ostatnim roku czy dwóch oraz mega ciecia wygluszen, szyb ir, alkantary itp. Hybryda z ghibli 2.0i moze sam bym sie za rok skusil na odswiezenie za swoja juz 7.5 letnią. Pare serii niestandardowych do tego jak intensa czy super sport i dokulaliby do 2028

Oby ten czas tez wykorzystali na naprawde dobre dopracowanie nowych modeli.
    Ostatnio edytowane przez epsonix ; Wczoraj o 20:42
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Stelvio 280KM MY21 Veloce

Domyślnie

Płonne nadzieje, będą kolejne elektryczno-hybrydowe pomioty Stellantisa w modyfikowanych budach i innymi znaczkami.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia Veloce MY24

Domyślnie

Pozytyw taki, że chyba wyszło im, że bardziej opłaca się produkować niż nie produkować - czyli coś się sprzedaje. Jak jakiś czas temu googlałem, to podobno nawet w 2025 sprzedaż wzrosła.

Zawsze to lepsza dostępność części

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Stelvio FE

Domyślnie

Cytat Napisał wirtold Zobacz post
    Pozytyw taki, że chyba wyszło im, że bardziej opłaca się produkować niż nie produkować - czyli coś się sprzedaje. Jak jakiś czas temu googlałem, to podobno nawet w 2025 sprzedaż wzrosła.

Zawsze to lepsza dostępność części
    Tak wzrosla, ze fabryka staje.
    https://moparinsiders.com/cassino-pl...i-order-slump/

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia Veloce MY24

Domyślnie

Hm, no to gorzej... Widać dobre wieści były lekko przesadzone.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Ghibli'20, Giulia'18, Tonale'23, Spider'99

Domyślnie

no ale jak miała być sprzedaż jeśli od marca co miesiąc wycofywali po jednym/dwóch modelach z jakąś wersją silnikową - nie dało się zamawiać - G Q, kolejno S Q, G&S 2.0 i potem 2.2. W USA to Q jeszcze wycofali wcześniej.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał netzmark Zobacz post
    Płonne nadzieje, będą kolejne elektryczno-hybrydowe pomioty Stellantisa w modyfikowanych budach i innymi znaczkami.
    tak, to tak się tylko rozmarzyłem, ale wiem jak będzie - zmienią kolor tapicerki, dadzą nazwę limitki i trochę się sprzeda po naoglądaniu się reklam w TV i internecie. i tak lepiej tak, niż jak po 159 zostawić dziurę modelową na 4 lata.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2024 Veloce

Domyślnie

Sam fakt pozostawiania w produkcji aktualnie Giulii i Stelvio już jest dużym krokiem myślenia które dotąd polegało na pozostawianiu dziury modelowej. Efekt jest taki że ktoś kto miał giuliettę mito nie miał czego kupić idzie do konkurencji i racze już nie wróci. Jak pisze @epsonix- naprawde tym modelom dużo nie brakuje aby być nadal konkurencyjnymi.
    popatrzcie na takie BMW 3 - czy aż takie ogromne zmiany następowały na przestrzeni lat- jak dobrze się przyjrzeć te auta od 15 lat niemal są tak same- taki golf- tylko EWOLUCJA żadna REOWLUCJA
    wracając na nasze podwózko- takie Stelvio zmienić kształt zderzaka dołożyć kamerki więcej asystentów zrobić promocje opierającą się o sprawdzone technologie i coś z tego będzie
    takiej giulietty też nie trzeba było wygaszać tylko lifta zrobić upodobnić do pozostałej gamy modelowej, gadżetów z elektroniki dołożyć bo tak to teraz działa.
    mój przykład- miałem stelvio 2017 teraz 20204 kupiłem bo wiem że na rynku nie mam tak naprawdę czego specjalnie kupić - owszem widzę oszczędności czasem absurdalne ale nadal jest to fajne auto no i tez są zmiany na plus.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Subaru OBK 3.6 MY12, Giulia 2.0T MY23

Domyślnie

W golfie to jest de-ewolucja, typu patyk zamiast siłowników maski.
    A ja rzeczywiście widzę więcej Julek/Stelwiuszy w otoczeniu (i to nie chodzi o samą percepcję, bo samochód mam 2 lata, a zauważam więcej tak od pół roku). Trochę ludzi chyba poczuło, że "normalne" samochody stają się rzadkością.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Stelvio 280KM MY21 Veloce

Domyślnie

@Dareek, lepiej bym nie ujął. Kilku znajomych też kupiło 2024 po pozbyciu się starszych Alf z myślą że takich samochodów za chwilę to już na rynku nie uświadczysz. Niestety z multimediami w zasadzie beton, a o lepszą kamerę i 360 aż się prosi już od poprzedniego faceliftu - a tu d*.