ale to dalej nielegalne bo nie ma poziomowania. retrofit z xenona 35W na LED w sumie jest chyba legalny bo masz tak jak w ori konfigu - autopoziomowanie i niewymagane spryskiwacze (matrix nie działa). w przypadku 25W USA to chyba też mimo wszystko najtaniej i legalnie 25W EU i panel świateł dla pokrętła regulacji.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Cześć wszystkim!
Pozwolę się podpiąć pod temat. Giulia (rok produkcji 2018, modelowo 2019) przypłynęła z USA z całym przodem oraz nieuszkodzonymi lampami. Poprzedni właściciel wyłączył tylko obrysówki, jednak ja chciałbym je wymienić na wersję EU, żeby wszystko było legalne. Przewertowałem chyba wszystkie możliwe tematy na forum i dużo mi się rozjaśniło, co muszę zrobić przy lampach 25W, a co przy 35W. I tutaj pojawia się mój problem, ponieważ nie jestem w stanie zdiagnozować, co u mnie rzeczywiście fabrycznie siedziało. Na ten moment pachnie mi to trochę druciarstwem, ale może to normalne w tym modelu. Na obu kloszach, które wyglądają na oryginalne jest wybite D5S. Od środka są włożone jednak żarniki D3S 35W oraz przymocowane dodatkowe przetwornice, natomiast brakuje mi autopoziomowania, a przynajmniej soczewki nie ruszają się w jakikolwiek sposób. Na naklejce salonowej z USA również brak jakiejkolwiek wzmianki o wykupionym dodatkowym pakiecie oświetlenia z mocniejszymi lampami, jedynie Bi–Xenon Headlamps w grupie standardowego wyposażenia bazowego. Czy ktoś spotkał się z czymś takim? Czy mogę w jakikolwiek rzetelny sposób rozpoznać jakie lampy EU mogę tutaj włożyć?
Ostatnio edytowane przez b0lek ; Wczoraj o 17:23
masz jakieś druciarstwo zapewne i ori była pewnie 25W, skoro jest jakaś dziwna rzeźba z aftermarketową przetwornica i wrzuconym 35W xenonem. lampy 35W również USA mają 2 puszki jedna kręcenie w boki druga przetwornica xenona ( za i pod lampą). mogłeś wrzucić też tu numery lamp, ale myślę że są drutowane 25W tym bardziej że window sticker nic nie wymienia opcji. można też sprawdzić czy jest AFLS - np kompem (wtedy byłby 35W ori, ale tak nie masz zapewne). tak więc metod potwierdzenia do wyboru do koloru
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Dzięki wielkie za pomoc oraz potwierdzenie. Tak jak przypuszczałem, ktoś zrobił ładne druciarstwo, ale wygląda na to, że mogę po prostu poszukać lamp 25W EU oraz panelu świateł dla pokrętła regulacji i będzie w porządku. Lampa lewa 50557101, prawa 50547572.
No więc żeby było ciekawiej, to o ile prawa wychodzi mi xenon 25W USA z normalnym wykończeniem, o tyle prawą pokazuje jako ciemne wykończenie, do tego halogen... Albo błędy w ePerze, albo było jakieś jednak naprawianie i używanie części z losowych lamp (np puszka tylna lampy?)
Był poprzedni właściciel, może nie wszystko Ci powiedział i moze to jednak on coś drutował? Tak na wszelki wypadek sprawdź czy nie widzi Ci komp AFLSa (albo organoleptycznie schowek pasażera out i popatrz czy nie ma AFLS. Albo daj VIN to sprawdzę co miałeś