Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Temat: Aktualizacja nawigacji

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Piaseczno
    Auto
    Alfa Romeo Tonale 1.5 MHEV 160KM Veloce 2022

Domyślnie

Hehe, możliwe. W sumie, biorąc pod uwagę małą sprzedaż Tonale, była ich tam nadreprezentacja
    Aktualnie: Alfa Romeo Tonale 1.5 MHEV 160KM Veloce 2022
    Były: Alfa Romeo 159 2.0 JTDm Distinctive 2011, Alfa Romeo 147 1.6 TS Eco 2006

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa Romeo Tonale

Domyślnie

Hehe,
    dzięki za info, może faktycznie się tam wybiorę

ViP Maniak resoraków Avatar williamdrake
    Mieszka w
    Erlensee (DE)
    Auto
    AR Tonale Intensa

Domyślnie

Koledzy mam problem z nową Tonale (Intensa 2025). Otóz nawigacja nie działa . Wyświetla komunikat „Mapa przechowywana w urzadzeniu USB jest uszkodzona. Powtórz w komputerze procedurę pobierania mapy”. Zgłosiłem ten problem u dealera. Auto zostało przyjęte do serwisu. Myślałem, ze kto kwestia godziny, dwóch. Finalnie nie mam samochodu od kilku dni. Poinformowano mnie, że serwis musi czekac jak jakiegoś maila od AR i bez tego nic nie mogą zrobić (a samochód w tym czasie musi być u nich). Naprawdę tak to wygląda czy coś sciemniają? Czuję się mocno zniesmaczony , źeby nie napisać zirytowany…
    Ik@r 1111
    AR 33 1.7 IE 2000-2008 r.
    AR 145 2.0 16V TS 2008-2010
    AR Tonale Intensa 2025-….

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Ghibli'20, Giulia'18, Tonale'23, Spider'99

Domyślnie

Jak Ci pisałem w wątku na podforum Giulii/Stelvio gdzie zapytałeś, map w nowych autach nie wgrywa się z USB - to ostatni raz było w maju2024 był plik 36GB nowy firmware + mapy europy. Od tego czasu mapy i firmware updatować się mają same ( i u nas w aucie 12'2023 już to wielokrotnie się samo działo).
    Myślę że nie bardzo wiedzą w serwisie co zrobić, jakiś problem i muszą pisać do TeSeO dopytać/szukać z nimi rozwiązania. IMHO brak map to nie powód żeby auto uziemiać w ASO na wiele dni - ja bym odebrał nie podpisując naprawy i wrócił do nich jak będą mieli pewne rozwiązanie i całe info od działu TeSeO
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Rowerzysta Avatar macinek102
    Mieszka w
    Tarnów ( tuż obok )
    Auto
    ALFA 159 SPORT 2.0 JTDM 136+++.....

Domyślnie

@williamdrake
    Daj znać jak się sprawa potoczyła. Sam jestem ciekaw jak jest z nawigacją w grupie AR Stellantis'a. W PSA "wykastrowali" mapę - pozostaje tylko Android auto. W c5 aircross z 2021 miałem navi , w nowym c5 aircross 2025 juz nie . Nie używałem, ale ciekawią mnie te różnice.
    Wychowały cię mass media, Nie wysilał się twój mózg
    W szkole była też tragedia, Choć ci nie szczędzono rózg!