Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Temat: Giulia i Stelvio się nie starzeją!

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia Veloce MY24

Domyślnie

Cytat Napisał netzmark Zobacz post
    @wirtold, 200x400 to było przerysowanie żeby coś uwypuklić.
    Poważnie? A już myślałem, że sobie obraz w mojej kamerce wymyślam, w dodatku koloryzuję

Cała ta 'afera' z kamerką jest przerysowaniem, o to właśnie chodzi.

Może nie zwróciłeś uwagi, ale zakpiłem sobie z młodości tych samochodów już w tytule wątku. Przydałoby się odświeżenie, nikt nie wątpi, ale kamerka cofania, wyciągana w każdej recenzji, to akurat żaden problem.

Inna sprawa, czy te wszystkie 'premium nowości' w innych markach, to taka rzeczywiście nowoczesność, z niektórych same się wycofują...
    Ostatnio edytowane przez wirtold ; Dzisiaj o 10:15

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Stelvio 280KM MY21 Veloce

Domyślnie

Patrz, nie zauważyłem :-).
    Może nie żaden wielki problem, choć w Stelvio większy niż w Giulii bo widoczność wstecz jest sporo gorsza. Natomiast odstaje od konkurencji a unowocześnienie tego elementu jest proste dla producenta. Tak naprawdę poważnych zmian te samochody nie potrzebują tylko w sumie różnych kosmetyk.
    Odnośnie wody na lewej szybie w czasie deszczu to nie zwróciłem uwagi na to. Podczas przelania płynu na wycieraczkę - owszem. Może tu też jakaś różnica między Giulią a Stelvio.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Ghibli'20, Giulia'18, Tonale'23, Spider'99

Domyślnie

Tak jak niektórzy napisali - parę rzeczy da się tanio dociągnąć do poziomu który obowiązywał 5 lat temu jako standard w wielu nawet tanich markach. Jak chcą sprzedawać auto kolejne 2 lata, a kamera cofania wyglądała już w 2016r na odstającą od standardu jaki oferują inni producenci (nawet nie premium), to coś jest do poprawienia. I to do poprawienia za grosze, bo pewnie nawet nie trzebaby modyfikować hardwaru radia (tylko firmware), trzebaby wymienić tylną kamerę na lepszą trochę (grosze). Przydałoby się dodać przednią i może boczne - tu zamiast przeprojektowywać radio, mogliby może dać moduł dodatkowy który by przetworzył 4 kamery w 1 obraz i znów z pomocą firmwaru radia po prostu go przeskalować.

Brak AA/ACP Wifi to też zonk - a wystarczyłoby de facto zrobić dongla jak te carlinkity i podpiąć przy hubie USB jako moduł pośredni na kablu. Są gotowce aftermarkety po 200zł, to co producent auta nie może nawet kupić projektu gotowego od kogoś?

To są wszystko bzdety ale jeśli mają nie odstraszać klientów tylko zachęcać to parę takich drobiazgów by trzeba było załatwić - tak żeby klient potencjalny choćby innej marki na wejściu do auta od razu nie czuł że ma do czynienia z jakimś autem sprzed dekady, a dopracowanym i rozwiniętym do bieżących standardów rynku.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Stelvio 280KM MY21 Veloce

Domyślnie

Uff, ktoś mnie jednak zrozumiał :-)