Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Temat: Aktualizacja nawigacji

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Piaseczno
    Auto
    Alfa Romeo Tonale 1.5 MHEV 160KM Veloce 2022

Domyślnie

Hehe, możliwe. W sumie, biorąc pod uwagę małą sprzedaż Tonale, była ich tam nadreprezentacja
    Aktualnie: Alfa Romeo Tonale 1.5 MHEV 160KM Veloce 2022
    Były: Alfa Romeo 159 2.0 JTDm Distinctive 2011, Alfa Romeo 147 1.6 TS Eco 2006

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa Romeo Tonale

Domyślnie

Hehe,
    dzięki za info, może faktycznie się tam wybiorę

ViP Maniak resoraków Avatar williamdrake
    Mieszka w
    Erlensee (DE)
    Auto
    AR Tonale Intensa

Domyślnie

Koledzy mam problem z nową Tonale (Intensa 2025). Otóz nawigacja nie działa . Wyświetla komunikat „Mapa przechowywana w urzadzeniu USB jest uszkodzona. Powtórz w komputerze procedurę pobierania mapy”. Zgłosiłem ten problem u dealera. Auto zostało przyjęte do serwisu. Myślałem, ze kto kwestia godziny, dwóch. Finalnie nie mam samochodu od kilku dni. Poinformowano mnie, że serwis musi czekac jak jakiegoś maila od AR i bez tego nic nie mogą zrobić (a samochód w tym czasie musi być u nich). Naprawdę tak to wygląda czy coś sciemniają? Czuję się mocno zniesmaczony , źeby nie napisać zirytowany…
    Ik@r 1111
    AR 33 1.7 IE 2000-2008 r.
    AR 145 2.0 16V TS 2008-2010
    AR Tonale Intensa 2025-….

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Ghibli'20, Giulia'18, Tonale'23, Spider'99

Domyślnie

Jak Ci pisałem w wątku na podforum Giulii/Stelvio gdzie zapytałeś, map w nowych autach nie wgrywa się z USB - to ostatni raz było w maju2024 był plik 36GB nowy firmware + mapy europy. Od tego czasu mapy i firmware updatować się mają same ( i u nas w aucie 12'2023 już to wielokrotnie się samo działo).
    Myślę że nie bardzo wiedzą w serwisie co zrobić, jakiś problem i muszą pisać do TeSeO dopytać/szukać z nimi rozwiązania. IMHO brak map to nie powód żeby auto uziemiać w ASO na wiele dni - ja bym odebrał nie podpisując naprawy i wrócił do nich jak będą mieli pewne rozwiązanie i całe info od działu TeSeO
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Rowerzysta Avatar macinek102
    Mieszka w
    Tarnów ( tuż obok )
    Auto
    ALFA 159 SPORT 2.0 JTDM 136+++.....

Domyślnie

@williamdrake
    Daj znać jak się sprawa potoczyła. Sam jestem ciekaw jak jest z nawigacją w grupie AR Stellantis'a. W PSA "wykastrowali" mapę - pozostaje tylko Android auto. W c5 aircross z 2021 miałem navi , w nowym c5 aircross 2025 juz nie . Nie używałem, ale ciekawią mnie te różnice.
    Wychowały cię mass media, Nie wysilał się twój mózg
    W szkole była też tragedia, Choć ci nie szczędzono rózg!

Mieszka w
    Erlensee (DE)
    Auto
    AR Tonale Intensa

Domyślnie

Update sytuacyjny.
    Właśnie odebrałem na własna prośbę auto.
    Po kilkudniowym pobycie w serwisie stwierdzono, że nic nie można zrobić ponieważ uszkodzony jest hardware- moduł radio/navi etc.
    Wymaga wymiany. Podobno koszt jest spory na szczescie samochód jest nowy na gwarancji.
    Moduł podobno zamówili ale kiedy będzie tego nie wiadomo. Więc pobyt samochodu w serwisie do tego czasu wydawał się zbędny.
    Nie wiem co o tym myśleć. Czuję się zniesmaczony i jakoś przestaje mnie cieszyć to auto…
    Jak to potoczy się dalej pokaże czas.

Ps. Nie wiem gdzie to ustrojstwo sie znajduje i co trzeba zdemontować by się tam dostać i to wymienić ale sama wymiana to ponoć ok 2-3 godziny.
    Ik@r 1111

Auto

Domyślnie

Jak odebrałem Giulię to AA nie łączył się pewnie - niezależnie który kabel, ze starszym samsungiem może 3 na 10 się udawało, z nowszym LG 7 na 10 a z nową Motorolą 9 na 10. Świeże auta salonowe jak podjechałem zgłaszać i im udowadniać problem (bo było telefon/kable blablabla), miały nowszy software i w każdym każdy telefon łączył się 10 na 10.
    Zarządałem updatu firmwaru - włosi odmówili - nie ma, mam dobry. Podejżewam żeby wystarczyło zaktualizować, ale nie ma wypuszczonego dla serwisów to zbyć klienta.
    No to powiedziałem proszę o wymianę wadliwego radia. Klepnęli (co za podejście), na radio czekałem 5 mcy. Wymienili probelm z głowy.
    Mógłbym się założyć że wystarczyło wgrać nowsze oprogramowanie ręcznie, ale wtedy nie było nowszego dla serwisów (choć na produkcji były najpierw wersje MV072, potem MV081). Pewnie podobnie jest u Ciebie ale niestety skończy się wymianą hardwaru bo serwis ma związane ręce.
    Nie wiem gdzie jest radio w Tonale, w Giulii/Stelvio jest z lewej strony od kolumny kierownicy, więc akurat dostęp spoko bez demolki (tylko osłona nad nogami).
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Mieszka w
    Erlensee (DE)
    Auto
    AR Tonale Intensa

Domyślnie

5 miesięcy? Nieźle….
    No nic. Czas pokaże. Mam nadzieję bez innych niespodzianek (odpukać).
    Ik@r 1111

Auto

Domyślnie

Niestety, najpierw miało być za 1.5 mca, potem za kolejny, potem za kolejny, potem nie wiadomo i w końcu pojawiło się. Produkcja auta a części zamienne dla ASO to 2 osobne sprawy - co z tego że takie radia na produkcję musiały leciec cały czas, na ASO inny kanał i nie dadzą jeśli nie ma na stanie w Turynie (pewnie idzie do przyszłych planów produkcyjnych i czeka się miesiącami). Ja mogłem autem jeździć i tylko AA denerwowało (Ty też), ASO mi pokazało na serwisie Tipo które było uziemione od 6mcy bo maglownica do wymiany gwarancyjnej nie była dostępna... To nie był COVID czy coś, ale końcówka 2018r.

Mieszka w
    Erlensee (DE)
    Auto
    AR Tonale Intensa

Domyślnie

To fakt - można jeżdzić i jakby nie patrzeć to pocieszenie w tym wszystkim.
    Zwłaszcza, że Android Auto (w moim przypadku) działa bardzo sprawnie i nawigację moźna przerzucić sobie z telefonu.
    Ogólnie epsonix dzięki za zainteresowanie tematem i kilka cennych wskazówek.

Gdy coś się ruszy w temacie dam znać (moźe komuś też się przydadzą takie informacje).
    Ik@r 1111