Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy 12345
Pokaż wyniki od 41 do 43 z 43

Temat: Giulia i Stelvio się nie starzeją!

Użytkownik Świeżak Avatar kuzon
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Stelvio '18/280 KM PL

Domyślnie

Ściągnij rzemień z jajek, bo Ci odcina dopływ tlenu do najinteligentniejszej części Twego ciała.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia Veloce MY24

Domyślnie

Dla jednych pedalstwo to wentylacja, a dla innych brandzlowanie się wyglądem.

Ja tam akurat kleić się nie lubię, więc jak już, to wolałbym dokleić wentylację niż np. 'karboniki'

Ale wątek miał być raczej o przyszłości tych samochodów, a może i całej Alfa Romeo, a nie o druciarstwie, a tym bardziej pedalstwie.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Ghibli'20, Giulia'18, Tonale'23, Spider'99

Domyślnie

Cytat Napisał netzmark Zobacz post
    To mówisz że jak mam Stelvio Veloce w skórze to mogę tam dołożyć graty fabryczne od wentylacji?? Albo jakieś wentyle druciarskie? Wg Ciebie to wykonalne czy wymiana foteli? Czym tam włączales wentylację w tej demówce?
    nie, mówię że producent może takie coś w miarę łatwo zrobić jako MY26 - mogę sobie wyobrażać że pianki musza być odpowiednio perforowane, jakaś dmuchawa pod spodem no i sterowanie - proste tematy dla producenta z zasobami który przy okazji zachęci jakąś grupę ludzi do kupna auta, ale samemu dorabiać by mi się nie chciało.

Cytat Napisał Nelson Zobacz post
    Nic z tych rzeczy. Śmieszy mnie tylko do czego to doszło, że teraz niewiasty w rurkach interesują takie rzeczy, zamiast tego jak samochód jeździ albo jak wygląda.
    Pisze o zachęcaczu dla kolejnych klientów - w marce premium i ich topowych modelach powinno to być dostępne, tym bardziej że modele już są na rynku odpowiednio 9 i 8 lat, a chińczyki ze średniej półki mają to w standardzie (np Baic 5) i tym bardziej że oferują to w Tonale już od 3 lat i też dlatego że niemcy mają to od lat. Pamietam jakieś przecieki z zakulisowych przedpremierowych informacji - Giulia miała być w każdym aspekcie minimum tak dobra jak niemieccy rywale, w wielu miała przewyższać ich.

Przy okazji dodam, że akurat mi to nie potrzebne - mam spidera V6 dość surowego który daje mi frajdę, mam Giulię w której nie brakuje mi tego - po prostu stwierdzam co można dodać do lepszych wersji aby dać coś tym co szukają takich gadżetów i odbierać argumenty sceptykom/hejtermom. w końcu alfa zdecydowała że jest to funkcja którą trzeba oferować (Tonale) więc teraz wypadałoby dać do wyższych modeli aby je uatrakcyjnić (właściwie to kolejność powinna być odwrotna - w 2020r powinni dać to do Giulii i Stelvio, wtedy w 2022 w Tonale byłoby naturalne)

- - - Updated - - -

jeszcze jedno słówko - to że Giulia (i Stelvio jako SUV na tej samej plaformie) to mega udane auta jest oczywiste - tylko problemem jest że jakoś szczególnie Giulie się w ogóle nie sprzedawały przez ostatnie lata (z lokalnego ASO - totalne zero) tak więc coś trzeba robić szczególnie jak chce się jeszcze utrzymac modele przez kolejne 2 lata na rynku. Tyle że w EU to co czytałem w artykule podliknowanym albo tu wcześniej albo gdziś indziej, ma być tylko 2.2JTD (dalej to ciągną?) i Q a 2.0 zaorane.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.