Jak w tytule, nie znalazłem w opcjach takiej możliwości. Uważam, że dźwięk jest strasznie głośny i chcę go jakoś ściszyć. Da się?
Jak w tytule, nie znalazłem w opcjach takiej możliwości. Uważam, że dźwięk jest strasznie głośny i chcę go jakoś ściszyć. Da się?
Można wyłączyć, ściszyć chyba nie. U mnie w EU tylko miga światłami.
Za to u mnie można wyłączyć miganie, pipczenia nie.
Masz EU z regionem PL?
Sprzedawany w Polsce, więc chyba tak. To się jakoś sprawdza?
Cholera wie, chyba tylko MES-em (czy alfaobd) możesz odczytać.
Nie interesowałem się tym za mocno ale obiło mi się o oczy, że to chyba jakoś zależy od ustawionego regionu bo w niektórych krajach pikanie jest prawnie zabronione.
Z drugiej strony jak masz kupione z dystrybucji PL jak ja, to chyba powinno mieć takie same regiony i zachowywać się tak samo.
Manual USA od wersji 2020 mówi:
- Two brief flashes of the turn signals (if programmed).
- Two brief acoustic signals (if programmed).
- Doors are unlocked.
A w papierowym PL piszą że "w zależności od przeznaczenia na dany rynek".
Tia, na jakichś angielskich forach pisali, że się różnie zachowuje w różnych krajach. Ale czemu Tobie inaczej niż mi, to ja nie kumam... Cóż, wolałbym wyłączyć pipczenie :/
Dla formalności możesz region MES-em odczytać co tam wgrali w fabryce. MES trial wystarczy, bypass SGW do samego odczytu, nie jestem pewien, ale chyba nie jest potrzebny.
Wałkowane to było ze sto razy masz alarm to pika. Przełącz kod regionu na Holandie i zobacz wtedy. Komputerem diagnostycznym.