bella naprawde ładna jeszcze ta skóra miód poprostuale z kad ja tyle pieniedzy wezme
![]()
bella naprawde ładna jeszcze ta skóra miód poprostuale z kad ja tyle pieniedzy wezme
![]()
Pogadaj z szerszeniem, a jeśli nie to ta srebrna z Chrzanowa. Gniezno raczej nie cieszy się dobrą opinią odnośnie sprzedaży samochodów.
Wielu ludzi sie tam już nacięło...
Jeśli chcesz możesz próbować, ale naprawdę z wielką uwagą oglądaj i nie napalaj się, auta mogą być picowane pod sprzedaż.
wiem wiem żeby sie nie napalaćale z drugiej strony jak tego nie robic jak to takie piekności;p
---------- Post dodany o godzinie 14:33 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 13:47 ----------
a co myślicie o tych???
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C9064833
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10419371
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10025022
Wszystkie wyglądają spoko, ale w związku z tym, że lubię drewno, to Radom najbardziej mi podchodzi.
Mam jedną praktyczną radę - szukaj koniecznie z xenonami, oryginalnymi. 166 to rewelacyjne auto, ale przed liftem ma światła (tradycyjne) totalnie do dupy. Reszta wyposażenia to gadżety, ale xenony są naprawdę niezastąpione podczas jesiennej szarugi.
Druga sprawa - to bierz tylko zarejestrowane, śpiewki w stylu "opłaty max. 1200 zł" to totalna ściema. Podatek akcyzowy to prawie 19% w tym momencie więc jak Ci przyjdzie z ubezpieczeniem wybulić ze 3 koła (akcyza, tłumaczenia, ekologiczny, VAT25, rejestracja), to Ci szczena opadnie. O przeglądzie nie wspominam, bo tu dopiero jest rozp.... po zmianie przepisów (niedawno rejetrowałem wyczekaną Lancię). Ze dwa dni wolnego spokojnie trzeba przygotować.
Trzecia sprawa to dla mnie odpadają auta uderzone w przód.
Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T
fakt potwierdzam tez nie mam ksenonów i te zwykłe soczewki to jakies nieporozumienie w takim aucie..
ja jak swoją kupowałem tez sie do gniezna wybrałem, było wtedy ich 5 w roznych komisach 4 jtd i jedna v6 turbo.. z tych 5 jedna była godna uwagi (czarna jtd 2000 na kseononach - dośc zajechana ale miała cos w sobie co mnie do niej przyciągało) niestety wszystkie były po przejściach blacharsko lakierniczych ale u nich to po prostu normalne![]()
a jak myślicie lepiej jest kupic alfe w polsce czy osobiscie pojechac np. do Niemiec i sobie ja przywiesc?????
Lipuj na ebay.it oraz ebay.de - auta wystawiają na aukcje zazwyczaj właściciele, bardzo często pierwsi. Jak nie masz ciśnienienia to możesz coś upolować w dobrej cenie. Minusem jest licytowanie "w ciemno", no i wspomniane wcześniej opłaty. Ale naprawdę zdarzają się perełki - jakieś dwa miechy temu wygrałem 166 FL 2.4JTD 20V w wersji TI z fabrycznie przerobionym silnikiem na 220CV, myślę, że do V6 spokojnie mógł startować :-)
Niestety właściciel się rozmyślił, ale powiedział od razu, że cena go nie satysfakcjonuje (miał minimalną chyba) i za tyle nie sprzeda :/ Może bym nawet mu dał więcej, ale nie miałem...
Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T
moja była sprowadzona, na stan nie moge narzekać, pierwszy wlasciciel, udokumentowane 150tys, oryginalny lakier na każdym elemencie nadwozia...
u nas były same szroty no ale moze zdarzają sie rodzynki, mnie sie jednak nie udało takiej znaleźć...
szkoda ze 20v dopiero pod koniec produkcji wynaleźli![]()
Wspomniane problemy ze swiatlami w 166 to koszt 500zl. Tyle zaplacilem za zamienniki i pieknie swieca. U siebie tez tak mialem ze prawie nie swiecily i jak wielu alfistow jezdzilem na przeciwmgielnych. Poprostu po kilku latach juz nue maja takiego odbicia. Ale jak piekne auto to dodaj 500zl i bierz. Ze swojej strony odradzam jasny welur. Po tylu latach wyglada jakby tam stado cyganow mieszkalo...