a moze kupic silnik, mniejsze koszty zawsze a gwarancje rozruchowa masz, chyba ze chcesz tym autem jezdzic dlugi czas, jak cos to mam bloki i tloki tylko ze pomieszane wiec trzeba fachowca co bedzie umial dobrac
a moze kupic silnik, mniejsze koszty zawsze a gwarancje rozruchowa masz, chyba ze chcesz tym autem jezdzic dlugi czas, jak cos to mam bloki i tloki tylko ze pomieszane wiec trzeba fachowca co bedzie umial dobrac
Było AR 145 Boxer 1,6---> Blu Inca AR 147 JTD 1,9 115KM +
A p. Żyła nie znajdzie Ci czegoś sensownego? Trochę dużo tego wyszło i myślę też, że sensowniej będzie kupić drugi silnik. Tak niektóre części będą bardzo trudno dostępne a i koszty zapewne większe.
FORZA ITALIA !
Witam!
Koledzy znowu potrzebuje waszej pomocy.
Film prezentuje problem:
http://www.youtube.com/watch?v=DLYrWh_xaYY
A teraz trochę opisu:
Silnik jest po remoncie - wszystkie usterki z tego tematu zostały naprawione. W ostatni poniedziałek wreszcie wyjechałem samochodem z serwisu.
Wczoraj zauważyłem dziwne zachowanie - silnik faluje obrotami (jak jedzie lub na biegu jałowym) - film to prezentuje, ponadto w ostatnim momencie jak dodaje gazu taki dziwny dźwięk
Co to może być?
Pozdrawiam
Slaw, ok, ok, ale jakis powód pierwszej awarii musiał być. samo się to nie rozlatuje. Dojdź do przyczyny.
Siemka,
nie jestem znawcą ale pamiętam że falujące obroty to problem z przepływką lub przepustnica.
Może dobrze by było ponownie podłączyć sterownik pod kompa?
BX nie ma przepływki, ale przepustnica może być. Wyczyścić![]()
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Podobno się przegrzewał - tak mi w serwisie powiedzieli - troche dziwi mnie jak się przegrzał na trasie.
Na zimnym silniku pali na 3 gary, na ciepłym prawdopodobnie to co na filmie (drugi raz go już nie rozgrzewałem)
Przepustnice wyczyszczę. A jak nie pomoże to zadzwonię do serwisu i dam znać :-)
Pozdrawiam
Sprawdź wtryski, bo może któryś z nich nie podaje paliwa lub przelewa.