Mój przelicznik jest taki, że dotychczas taniej jeżdżę po mieście na benzynie...
Natomiast w trasie lancia na gazie pali strasznie mało spokojnie da się zejść na 9l LPG natomiast w miescie ten wynik mozna podwoic przy mojej jezdzie... w miescie najmniej na gazie spala mi 15l gazu, ale to zależy dużo os stylu jazdy... mam co prawda zwykłą instalację gazową, mieszalnik w dolocie... ale sądzę, że teraz te wyniki ulegną zmianie ponieważ jutro montują mi nowy reduktor gdyż stary to szajs i przez niego auto dużo mi paliło. Ogólnie opłaca się gaz na trase, w miasto też, ale nie wiem jak mozna miec mniejsza butle niz 60l na gazosobiście nie wyobrazam sobie miec butle 35l bo to musi bytc koszmar ciagle jezdzic na stacje... Na wiosnę raczej zmieniam instalację na sekwencję BRC zamontuja mi to w ASO gdyż ceny sa takie same jak u zwyklych gazowników.
Reasumując jednemu się opłaca jeździć na gazie a innemu nie, zależy ile ktos robi kilometrów w ciągu roku i jak dlugo autem jezdzi. Ja kupilem lancie z gazem wiec nie musi mi sie to zwracac.