Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Temat: 1,9 JTD szukam silnika

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    olsztyn
    Auto
    alfa romeo156 1.9jtd 98r

Domyślnie

Cytat Napisał RogerIZ28 Zobacz post

Może lepiej zrobić remont? kupując drugi silnik diesla, znowu możesz trafić na minę.
    Popieram opinie kolegi Roger!!Nie ma jak to remont a po remoncie jeszcze virus i będzie super efekt A wymiana wcale taniej nie wyjdzie a nie masz pewnosci,że będzie ok.

krzysnica
    Gość

Domyślnie

ja tez wolałbym zrobić remont ale byłem dzisiaj w serwisie pytac sie o czesci koszt jednego tłoka z kpl pierscieni wynosi 1000zł oczywiscie orginał no i w oryginale nie ma nad-wymiarowych tylko nominalny wymiar co umnie odpada bo musiałbym zrobić szlf cylindrów i to nawet na drugi bo zuzycie cylindrów jest bardzo duze mógłbym kupic jakies zamienniki po 500zl za komplet ale to i tak dochodzi jeszcze koszt szlifu cylindrów + nowe panewki +kpl. uszczelek silnika a jeszcze nie wiem czy głowica jest ok takze wole chyba wydać kasę i poszukać jakiegoś silnika z jakiegoś angola

Użytkownik Pirat drogowy Avatar JTD
    Mieszka w
    Leszno
    Auto
    AR 156 1.9 JTD 105 KM 2000r Opel Astra SW 1.9 CDTI 101 KM 2007r.

Domyślnie 156

Witam , kolego ja mam przebiegu 270 tys i silnik mi chodzi jak marzenie ( dobrze go traktuje ) lecz podepne sie pod temat w sprawie tego uszkodzonego zbiorniczka kolo filtra powietrza otuz montowalem u siebie halogeny i zauwazylem ze w obudowie filtra powietrza mam jakis otwor i widac filtr , nie wiem czy tak ma byc czy czegos brakuje z tego co widzialem na innych filtrach to wlasnie powinna sie tam znajdowac dalsza czesc filtra - mam pytanie czy moge tak jezdzic ? bo w sumie nic mi sie nie dzieje wszystko jest OK , nizej podaje foto jak to wyglada http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...8504a0ef4.html

superalfa.pl
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał JTD Zobacz post
    Witam , kolego ja mam przebiegu 270 tys i silnik mi chodzi jak marzenie ( dobrze go traktuje ) lecz podepne sie pod temat w sprawie tego uszkodzonego zbiorniczka kolo filtra powietrza otuz montowalem u siebie halogeny i zauwazylem ze w obudowie filtra powietrza mam jakis otwor i widac filtr , nie wiem czy tak ma byc czy czegos brakuje z tego co widzialem na innych filtrach to wlasnie powinna sie tam znajdowac dalsza czesc filtra - mam pytanie czy moge tak jezdzic ? bo w sumie nic mi sie nie dzieje wszystko jest OK , nizej podaje foto jak to wyglada http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...8504a0ef4.html
    a nie zdaje ci się że dziwnie głośno zasysa powietrze?
    brakuje ci łapacza powietrza z rezonatorem teoretycznie nic sie nie stanie ale będzie ci brudzić szybko filtr może dostać się do niego woda bo jest dość nisko

Użytkownik Pirat drogowy Avatar JTD
    Mieszka w
    Leszno
    Auto
    AR 156 1.9 JTD 105 KM 2000r Opel Astra SW 1.9 CDTI 101 KM 2007r.

Domyślnie 156

raczej nic nie czuje , dzieki za konkretna odpowiedz bo juz sie balem ze cos moze sie stac powaznego , bede mosial kupic i zamontowac

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    okolice Wieliczki
    Auto
    AR 159 & Jaguar XF

Domyślnie

witam kolege..

sam teraz robię remont jtd i również zastanawiałem się czy remont czy wrzucać używany silnik.. na Twoim miejscu szukał bym bloku z tłokami jeżeli Twoje są w opłakanym stanie, głowice dał bym do regeneracji ja płaciłem za kompletną regeneracje bez prowadnic 500zł z planowaniem itd., uszczelka pod głowice ok150zł, komplet oryginalnych pierścieni 350zł..

jak sie tak rozglądałem to silnik bez osprzętu w granicach 3000zł do tego jak nie robisz wszystkiego sam ok 1200zł liczy sobie warsztat za przerzucenie osprzętu i wrzucenie silnika co daje już 4200zł

jeśli masz możliwość kupna silnika, który możesz odpalić to ja bym zaryzykował i kupił cały silnik, jak nie to nie ryzykuj bo od "stania" może być w takim stanie jak mój zapieczone pierścienie, uszczelniacze jak kamień ( 2 lata była nie odpalana, czas i bezruch zrobiły swoje)