Od pewnego czasu na komputerze w mojej 147 wyswietla sie komunikat : DISTANCE TO SERVEICE 500 KM. Co sie stanie po przejechaniu tej liczby kilometrow?![]()
Od pewnego czasu na komputerze w mojej 147 wyswietla sie komunikat : DISTANCE TO SERVEICE 500 KM. Co sie stanie po przejechaniu tej liczby kilometrow?![]()
najpierw wyłączy się wyświetlacz, później jeżeli nic z tym nie zrobisz to także silnik![]()
A tak na poważnie to Twój samochód informuje Cię, że chce jechać na przegląd. Możesz to info wyłączyć przytrzymując jakieś dwa przyciski chyba + i -. Już nie pamiętam, ale na pewno jak wpiszesz w wyszukiwarkę to znajdziesz to na tym forum. Mi też to było kiedyś potrzebne.
____
W menu w zakładce gdzie masz te info musisz przez 10s jednocześnie trzymać + i -
Ostatnio edytowane przez krolik_AR156 ; 26-11-2009 o 10:54
Niewiem jak w 147 , ale myśle że podobnie jak w 156
Na postoju w chodzisz w menu, w zakładke serwis, i jak Ci się wyświetli przebieg do serwisu, to trzymasz "+" i "-" przez ok 10 sekund i powinno wyskoczyć 20000km.
Ostatnia z Alf : Alfa Romeo 159 ,
Teraz: Mercedes CLS 55 AMG & Suzuki SV 1000S
OD DUŻEGO SILNIKA LEPSZY JEST ? ..... JESZCZE WIĘKSZY SILNIK
tak robie i nic sie niestety nie zmienia(
Musisz poprobowac rownoczesnie z tym - i + gdzies to czyalem na forum ze w 147 dziala i da sie skasowac w ten sposob
łukasz155
-serwice /przegląd okresowy/ jest kasowany przez interfejs CAN, którą obsługuje tylko Examiner,
-Unidiag, Alfadiag nie obsługuje interfejsu CAN
http://www.forum.alfaholicy.org/kupi...p_156_gta.html - nie będzie odpowiedzi na zarzuty ??
sorry za offtop
czesc,
jestem posiadaczem alfy 147 jtd 16v
chodzi mi o ten tekst na komputerze "distance to service"
u mnie na chwile obecna jest 250 kilometrow...
co sie stanie po przejechaniu tych 250 km??
bo na to nikt nie odpowiedzial
no i... jak to skasowac?