Witam, mam takie pytanko czy w alfie 33 wydech miał różną średnicę w zależności od pojemności silnika? Chodzi mi o to czy do 1.3 założę środkowy tłumik od 1.7?
Witam, mam takie pytanko czy w alfie 33 wydech miał różną średnicę w zależności od pojemności silnika? Chodzi mi o to czy do 1.3 założę środkowy tłumik od 1.7?
1.3 i 1.7 mialy takie same 16V miala wiekszy ale tez spokojnie zalozysz bo sam poczatek kolektora wydechowego jest wszedzie taki sam
Ale np. końcowego 1.3 do środkowego 16v już nie podepnę w takim razie... Dobra dzięki zagiel
jak zakladac od 16V to caly innej opcji juz nie ma a 8V mozesz zmieniac ;]
A nie wiesz może jeszcze jaką dokładnie ma średnicę wydech 8v i 16v? Bo mam już końcowy ale nie wiem jaki bo to nie ja go kupowałem![]()
JA do 16V wsadziłem z 8V było trzeba trochę rozwiercić otwory na śruby i już![]()
33 1.7IE 8v Mirto Verde; 75 1.8 ie Rosso Alfa; 159 SW JTDm Q4 Nero Carbonio Met. & Poltrona Frau inside
Ypsilon 0.9 TA BiColore Platinum
było: 147 Selespeed, 146 1.6 TS
Tak jeszcze odnośnie wydechu: czy zamiast katalizatora podepnie się zwykły środkowy tłumik z wersji bez kata czy nie da rady dopasować? Bo w tej chwili mam wybebeszony katalizator i mi bardzo hałasuje:/
Ja tak własnie zrobiłem. jak kupiłem kata już nei było została po nim tylko wpsawana rura. Zakupiłem środkowy tłumnik od poloneza nówke zapąłciłem nicałe 70 zł dospawwałem i śmiga jak ta lalawiec spokojnie możesz wkładać środkowy tłumnik. Ja różnicy w mocy nie zauwazyłem
![]()
czyli taki np. tłumik środkowy
http://www.allegro.pl/item961589304_...3_alfasud.html
będzie bez większych problemów pasował w miejsce katalizatora, nie będzie stukał o podłogę itp. ??
Pytam bo też mam katalizator do wymiany i nie wiem czy wstawić taki właśnie tłumik czy coś innego.